100 хил. българи пак на път към Гърция, хотелите вдигнаха цените

48-часова стачка блокира гръцките пристанища
22 сеп 2016 09:52,
77
100 хил. българи пак на път към Гърция, хотелите вдигнаха цените
Снимка: архив, Булфото

Близо 500 хил. българи тръгнаха на път за почивните дни. 100 хил. от тях ще пътуват в посока Гърция.

По-интензивен от обичайния трафик се наблюдава по граничните ни пунктове с Гърция "Маказа" и "Кулата" още от ранните сутрешни часове на първия от серията почивни дни. Леките автомобили обаче не изчакват повече от 5 минути.

Директорът на Регионална дирекция "Гранична полиция" – Смолян Деян Моллов призова пътуващите да подготвят предварително всички необходими документи за проверка. И напомни, че за децата, които напускат страната ни само с единия родител, е необходима декларация за съгласие от другия родител и ксерокопие от нея.

Иначе Моллов пресметна, че средно по 12 секунди се обработва преминаващ автомобил.

Традиционно, най-много резервации са направени в Северна Гърция, съобщава bTV. Противно на очакванията обаче гръцките хотелиери вдигнаха цените. Става въпрос за висок клас хотели, които предлагат ол инклузив.

Заявки има и за гръцките острови, като най- предпочитан остава Тасос въпреки големия пожар в началото на месеца.

48-часова стачка, която ще блокира гръцките пристанища, може да се окаже неприятна изненада за българите в Гърция. От 6 часа тази сутрин се прекратява движението на фериботите и товарните кораби от и към гръцките пристанища. Морският трафик ще бъде възстановен в събота.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
2
 
6
 
! Отговори
Валентин преди 7 години
Ако оставим на страна разликата в качеството на услугата в средния сегмент, където в Гърция за парите си получаваме несравнимо по-висока услуга. Плюс липсата на 'данък' шезлонг, за който срещу 15-20те си лева не получаваш нищо в замяна, а и държавата не получава, защото 9% от тези 15-20 би трябвало да са за нея под формата на преференциалното ДДС за туризма. Освен това в БГ хотелите ще получите ли касова бележка за нощувката си... дори държавата няма полза да ходим там - полза имат само мутрите
32
19
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Трябва да се забранят тези пътувания в Гърция да харчат пари или да им са налага някаква такса примерно по 1000 лева на кола. Нашите хотели в Слънчев Бряг могат да приемат хората! Надяваме се правителството да предприеме мерки срещу това нещо!
31
8
 
8
 
! Отговори
Нищо ново..... преди 7 години
....под слънцето.Гърчеенето на новобогаташите си има своите корени в историята ни.Като почнем от Паисий , та до Криворазбраната цивилизация и днешната европейска интеграция.Много пишат тук, че били свободни и можели да пътуват навсякъде,ама що това навсякъде е все в една посока???Това е и целта на тая обединена Европа - да прибере парите на комплексарите и то така, че те да мислят че е доброволно.*** народ - слаба държава!Мъдро,а?
30
2
 
11
 
! Отговори
Men преди 7 години
До АнонименГомниш, аз не отивам да правя оборот на византиеца, а отивам да ползвам услугата която той ми предлага. И дума не може да става за сравнение между бг туризма и гърция. Може някой ден и да зацепиш, че е доста по-добре да ти сервира с усмивка и да се къпеш в кристално чиста вода.
29
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"100 хил. българи пак на път към Гърция, хотелите вдигнаха цените"Вчера прочетох в един руски сайт от един пишман руски журналист колега на Толстой, че българите били бедни и не можели да си позволят като руснаците цените на българското черноморие, затова ходели само в Турция където цените били по джоба на българина. От руснаците по-големи простаци няма на земята. Единствената причина българина да не ходи на море в България е руската окупация на черноморието довела до отвратително обслужване.
28
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
хаха..Там се продьни да вали и температурите паднаха.
27
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Свободата на безродника да прави оборот на византийците, които два века са ни тъпкали!
26
5
 
17
 
! Отговори
Men преди 7 години
Гледам тука някакви разбирачи псуват хората избрали да почиват в гърция. Ми сори, господа, българина вече има право на избор. Кеф ти гърция, италия, хърватска. Нашето черномория остана да англииските пиянгури и наглите руснаци. За това обаче не са виновни туристите а тия предлагащи нискокачесвена услуга на ниски цени.
25
13
 
8
 
! Отговори
777 преди 7 години
Ходете на качествени български курорти и комплекси после ми кажете дали е по-лошо, отколкото в гръцките села и плажове. Но за качествените български курорти трябват пари, ама нали трябва да кажете, че сте били в Гърция. Аз пък днес ще се направя една прекрасна разходка на Витоша.
24
3
 
3
 
! Отговори
Elf преди 7 години
До до 18Llainata ste ostanali
23
3
 
5
 
! Отговори
до 18 преди 7 години
Ти безродник ли си, че с лека ръка пращаш хората из чуждите държави?! А в България какво ще остане?!
22
5
 
3
 
! Отговори
Elf преди 7 години
Hapnete Kkura na nas emigrantite komunisticheski pseta
21
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 13Имали сме били море... някой хора пък имам стандарти. Ходи си в българската мизеря като толкова ти харесва.
20
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 23Имаш нужда от програма за да се покажеш какъв сeляндур си ли? Браво.
19
0
 
3
 
! Отговори
O, sh преди 7 години
Goliamo strupvane na turisti v kvarlalite Boyana i Oboriste?!
18
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Червен жалостен рев пак :) какво става? Партията майка не ви дундурка вече?
17
0
 
2
 
! Отговори
Hib преди 7 години
Alii, kakva velika opashka ima za hotelite v Bankia, Bistrica, Borino, Borovec, Samokov, Krushevo, Shipka, Yablanovo, park Rossen...:-)
16
15
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пишман патриотите ни така и неразбраха свободата на ИЗБОР която ти дав ЕС. Човек може да ходите където си поиска и никой не го е вързал да стой в България. Европа е отворени граници и можеш да живееш и работиш където искаш стига да имаш акъл в главата.
15
28
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ДАНО СИ ПРЕКАРАТ ЛЯТНАТА ПОЧИВКА ОТВРАТИТЕЛНО В ГЪРЦИЯ НАШИТЕ БЪЛГАРОПРЕДАТЕЛИ !!
14
2
 
6
 
! Отговори
до 8 преди 7 години
В коя България бе?! Каква България?!