Плащаме ?19 000 за унизителния арест на Тенчо Попов

Обезщетението е присъдено от Европейския съд по правата на човека
Обновена: 4 окт 2016 20:40 | 4 окт 2016 20:30, Петя Славова
29
Плащаме ?19 000 за унизителния арест на Тенчо Попов
Снимка: архив, Булфото

Общо 19 000 евро обезщетение ще платим  за унизителния арест на финансиста Тенчо Попов на 1 април 2010 г. Той беше задържан заедно с бившия военен министър Николай Цонев.

Още по темата

Обезщетението е присъдено от Европейския съд по правата на човека заради отказ на прокуратурата да разследва полицейското насилие по време на ареста, документирано и от камера в офиса, както и заради изявления на Цветан Цветанов - тогава вътрешен министър, с които той предварително произнесе присъда, съобщава Нова тв.

Попов, Цонев и съдия Петър Сантиров бяха обвинени, че принуждавали следовател да смачка разследване срещу длъжностни лица. През миналата година тримата бяха окончателно оправдани.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сега завряният зет, със шестте апартамента,да ги продава и да почва да плаща,задето е толкова загубен. То не бяха доктори,бебета и какви ли не милиционерски простотии.Има и кетчър да възстановява,че нали накара оня титан на мисълта рачко, да го ръга с отвертката. Направи и още един куп поразии с малкото си мозък който има. Явно външният вид не лъже. Затова персонална отгорност и да плаща,няма яз да плащам, защото той не става.
3
4
 
19
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Изобщо не им е чиста работата на тия,ама то в България е така.Виновния е невинен,а невинния-виновен.Ние сме страната на чудесата.
2
1
 
33
 
! Отговори
гафур преди 7 години
всеки невинен гражданин трябва да съди мутрите в униформа
1
1
 
49
 
! Отговори
маде ин Булгари преди 7 години
Цецо трябва да плати глобата!

Спонсорирани публикации