BG просяк в Брюксел: Спиш си, хранят те, дават по 40 евро на ден

Младен е от Видин, но не мисли да се връща в България
Обновена: 16 окт 2016 14:00 | 16 окт 2016 13:50,
163
BG просяк в Брюксел: Спиш си, хранят те, дават по 40 евро на ден

До 40 евро на ден изкарва от просия в Брюксел Младен Желязков от Видин. От 13 години е напуснал страната ни и няма намерение да се прибира. Живее като бездомник.

35-годишният мъж е достатъчно откровен: "Между 20 и 40 евро изкарвам от просия. Аз спя до късно и като дойда, хората ми дават. Сега ми дадоха и два кроасана".

Младен се превърнал в просяк, след като бил измамен от българин, който го наел като строител. Работодателят го прилъгал да му стане поръчител на банков кредит, информира "Дарик".

"Подписах документите и това беше последният път, когато го видях", разказа Желязков. Сега той дължи месечно по 600 евро на белгийски трезор и така се озовал на улицата. Младен живее в сградата на ЖП гарата в Брюксел. Там дели покрив заедно с други бездомници.

Младият мъж, който се прехранва в сърцето на Европа с просия, не иска да се прибере в родината си. Категоричен е, че няма какво да прави във Видин и предпочита да изкарва с просия парите си от милостиня в Брюксел.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Още по темата: брюкселпросякбългарин
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Та кой иска да просии и живее на гарата. Но от злото е избрал по-малкото зло. В България може Йорк заплата да не получи работейки целият месец, ако въобще си намери работа. В чужбина съм, не е лесно, виждам толкова българи, които Милен за България и единствената причина е работата и оцеляването за да са в чужбина.
79
1
 
8
 
! Отговори
Мнение преди 7 години
Не може да прескачиш капитализма и от феодализъм да скочиш в социализъм .Капитализма е строят който създава базата , върху която може да се гради надстройката.За да правиш силна социална политика, трябва да имаш пари.Вижте скандинавските страни , Канада и някои други.Няма соц. страна със силна социална политика.Затова от БСП да спрат да лъжат наивните хора.
78
9
 
2
 
! Отговори
Турчина преди 7 години
Бетер българска работа
77
9
 
2
 
! Отговори
Турчина преди 7 години
Бетер българска работа
76
1
 
11
 
! Отговори
Армагедон преди 7 години
В Бг-тото като него са хиляди по малките и големи градове.Но тук е родината им,за разлика на този имигрант.Историята му със сигурност е"украсена" но и тука не са малко измамените от менте-бизнесмените с посредничеството и на нотариуси, адвокати че и депутати,политици и всякакви други "свободни професионалисти" Не е срамно или грях да си просяк,срамно а и престъпление да си лъжец и мошеник на свободна практика. Казвам ,на "свободна практика защото и прукуратурата е менте в БГ-гето.
75
2
 
16
 
! Отговори
Народна поговорка преди 7 години
Веднъж научи ли се човек да проси вече никога няма да работи
74
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Първо, авторката на статията и нейните колеги от Дарик да вземат да си скъсат дипломите за псевдо-журналистика и да вървят да просят в Брюксел щом така привлекателно рекламират професията. Има и други начини, на едни витрини се саморекламират за да ги тъпчат. Този Младен (или както се казва) е един мързелив *** който пропилява живота като ***. По-добре на строежа за 30лв отколкото просяк за 30 евро! И тази история с кредита му е 99.9% лъжа. Да стои там, в България няма място за такива.
73
2
 
15
 
! Отговори
дебел депутат преди 7 години
Да идва в България и да се хваща да бачка за 420 лв мин заплата или 330 чисто и да си щрака с пръстите,изборите идват и ще намаже някое кебабче на аванта.
72
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всъщност той е подписал гаранцията не от глупост, а защото се е надявал на някакви облаги - примерно да стане "гъстак" с работодателя си т.н., все хитрини, които бедния *** си мисли, че ще го направят богат тежкар за нула време...
71
2
 
13
 
! Отговори
Врачанин! преди 7 години
Моимет = МохамедТоя пък кой беше? Нек'ъф дето кара едни с 1/10 мозъци да си джаскат челата в паважа и да се гърмят, та да му седнат... некъде и некога?Лелееее, Господи! Слез да си обереш вересиите!
70
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пр*сяк като пр*сяк
69
4
 
22
 
! Отговори
вера преди 7 години
Не мисля, че с конфронтация се постигат позитивни резултати, но.... Очевидно в този форум пишат много т.нар. български турци. Слава богу не всички от тях мразят българите и България, аз лично познавам много такива. Но тези, които ни мразят,го правят силно и от сърце. Трудно е да си чужд и сред свои и сред чужди. Още по-трудно е когато не знаеш кои са свои и кои чужди. Затова мразите и затова получавате същото. И виждате това,за което имате очи.
68
0
 
6
 
! Отговори
хм преди 7 години
Мехмед =Младен
67
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А туркините в Брюксел и Антверпен за 45 евро правят фак-енд-сак на всеки арабин и африканец а като бонус водят и дъщеря си
66
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Някой няма ли да публикува списък на думичките, дето не се заместват със звездички?
65
1
 
13
 
! Отговори
Българин преди 7 години
Време е да се отървем от тая ***.Излагат ни пред света, мързеливи са и са неблагодарни.Какво да очакваме? Да проработят? Или да защитават България? Или да създават наука?... Освен, че са използвачи?Я да се махат!
64
0
 
16
 
! Отговори
Залчо преди 7 години
Да не е луда да се прибира ***, у видинско не остана вече нищо за краднене
63
3
 
16
 
! Отговори
До 59 преди 7 години
*** "българки".
62
2
 
0
 
! Отговори
До 61 преди 7 години
Ще ти се, но не е!
61
4
 
4
 
! Отговори
?! преди 7 години
До ГОСПОД Е С ПРОСЯЦИТЕБре, бре, бре!Значи, някой като иска да го хранят наготово, но не намери будали, готови да правят това доброволно, тогава готованецът сам /тоест насила/ да си вземе храна!Не му се дава обаче съвет сам да си потърси препитание чрез труд, ако някой наготово не му осигури работа /тоест, не го абонират за заплата, както през соца това беше гарантирано за всеки л*ум*пен/