Десетокласници спасиха съученик, глътнал езика си

Асен и Аврам не се уплашили, знаели какво точно да направят
Обновена: 18 окт 2016 12:00 | 18 окт 2016 11:30,
17
Десетокласници спасиха съученик, глътнал езика си
Снимка: bTV

Двама десетокласници спасиха свой съученик в професионалната гимназия "Златю Бояджиев" в Брезово, след като момчето си глътна езика.

За разлика от други ученици Аврам и Асен не изпаднали в паника, когато видели своя връстник припаднал и посинял след час по физическо възпитание. Оказало се, че те знаят как се дава първа помощ, защото миналата година техен учител им обяснил как се реагира в подобни ситуации.

Според медиците от бърза помощ, дошли след инцидента, навременната реакция на двете момчета, които се справили с даването на първа помощ прекрасно, е спасила живота на техния връстник.

"Двамата се превърнаха в гордостта на своето училище и ще бъдат наградени с грамоти пред целия му състав, защото го заслужават", каза пред bTV директорът на гимназията Даниела Вартоломоеева.

"Уплашихме се, но се престрашихме и реагирахме бързо", разказа Аврам.

"Знаехме какво да правим. В един момент той (съученикът им – б.ред.) целият посиня и му отворихме челюстта, за да му извадим езика", допълни го Асен.

Двете момчета учат за монтьори и споделят, че мечтите са им свързани с това да имат собствени автосервизи, където да работят.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
1
 
! Отговори
Случаен преди 7 години
До ГРАЖДАНИНХората без медицински познания може да говорят всякакви глупости за погълнати езици и т.н., но журналисти, моля Ви се поне вие преди да напишете нещо проверете дали това е възможно. И как бъркаш в устата и вадиш езика. По-големи простотии не съм чел. Не можеше ли просто да се отдаде заслуженото на момчета, които са помогнали, без да се пишат безброй глупости?
16
0
 
6
 
! Отговори
ГРАЖДАНИН преди 7 години
Не случайно навремето в по горните класове на училищата наред с останалите дисциплини се изучаваше като отделен предмет и Гражданска защита .Сега вместо да се обръща АЗБУКАТА по добре да се помисли за Гражданската защита и медико ксанитарната подготовка
15
0
 
4
 
! Отговори
до невидим преди 7 години
Защо изписваш името на този голям български творец с малка буква?Вярно е че герберастите, както го е казал народът срам нямате,но поне имайте елементарно уважение към твореца!*** то лидерът ви е чел само една книга,какво остава за редовите членове и симпатизанти...
14
0
 
9
 
! Отговори
Венета преди 7 години
Момчета, пожелавам ви да се реализирате по възможно най-добрия начин и да бъдете удовлетворени от това което сте!
13
3
 
3
 
! Отговори
невидим преди 7 години
до 10.коментира се постъпката на децата който заслужават похвала а не как е написано името на бояджиев безроден коминтерновски ***
12
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Журналисти, след хиляди такива случаи, така и не научихте , че езици не може да се гълтат.
11
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво на момчетата и още по-голямо браво на учителя, които им е обяснил как се прави. Аз самия нямам почти никакви познания по първа помощ и все отлагам да се науча.
10
4
 
5
 
! Отговори
до невидим преди 7 години
Ти си типичен българин-мислиш,че пари може да се получават и за некомпетентно свършена работа!Да не си член на ГЕРБ?
9
0
 
30
 
! Отговори
Българин преди 7 години
Браво на момчетата!!!
8
4
 
7
 
! Отговори
невидим преди 7 години
АБЕ все ще се намери един *** да прави неоснователни забележки .тези хора дебнат по цял ден ,не ходят ли на работа кой им плаща на тези дребнави хора
7
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Асен и Аврам не се уплашили, знаели какво точно да направят""Уплашихме се, но се престрашихме и реагирахме бързо", разказа Аврам."Последно, уплашени ли са били или не? Някой май пише статии както му дойде да си прибере надника?
6
0
 
18
 
! Отговори
браво преди 7 години
Браво на момчетата,дано има повече такива герой у нас....
5
0
 
19
 
! Отговори
Pesho преди 7 години
Странно, по инструктажите разправят, че няма смисъл да се бърка в устата. Като припадне тялото се поставя в бокова позиция и се натиска челюстта. Езика сам пада, защото не е глътнат, ами само затваря дихателния път. Важното е в никакъв случай да не лежи по гръб.
4
1
 
14
 
! Отговори
А бе, преди 7 години
Валерия,подвела си се,че правилното е ЗлатЬО,но в конкретния случай е ЗлатЮ!Информирайте се преди да пишете,а то по изписването на името е ясно,че не сте и чували за този българин!
3
5
 
16
 
! Отговори
дядо Йоцо преди 7 години
Е, имало и свестни хора в милата ми България, а не като Бойко, който не знае къде се намира
2
1
 
30
 
! Отговори
Gun преди 7 години
Поклон пред вас бъдете здрави и успех с мечтите:)
1
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво, момчета!