Анкетата на Dnes.bg сочи: Балотажът на вота – неизбежен!

Ген. Румен Радев е фаворитът, следван от Цецка Цачева
19 окт 2016 16:22, Красимир Ангелов
67
Анкетата на Dnes.bg сочи: Балотажът на вота – неизбежен!
Снимка: Булфото, архив

Малко повече от 2 седмици остават до датата 6 ноември, на която ще се проведат изборите за нов президент на Република България.

Държавният глава Росен Плевнелиев реши отдавна да не се кандидатира и така със сигурност в началото на януари следващата година на негово място ще седне нов политик.

В разгара на предизборната кампания, но преди големите и реални дебати, екипът на Dnes.bg реши да се допита до своите читатели: Основните кандидати за президент вече са ясни. За кого ще гласувате? В традационната ни анкета, която няма претенции за социологическо проучване, участваха точно 15706 наши читатели.

Какво сочат резултатите?

Изненадващо или не, кандидатът за левицата за президент ген. Румен Радев се радва на най-голямо одобрение сред нашите читатели. Бившият шеф на родните ВВС събира подкрепата на 27% от анкетираните.

Основният му опонент – кандидатът на ГЕРБ Цецка Цачева, се радва на подкрепата на 14% от участвалите в анкетата. Така според допитването балотажът между двамата изглежда най-вероятен.

Кандидатът на Реформаторския блок и бивш министър от кабинета "Борисов-1" Трайчо Трайков се нарежда трети с 12% одобрение, а веднага след него е лидерът на ВМРО и кандидат на Обединените патриоти Красимир Каракачанов, който има 10% от подкрепата на анкетираните.

За кандидата на АБВ и бивш социален министър Ивайло Калфин готовност да гласуват за изразили 4% от хората, а с процент по-малко са тези, които искат да пуснат своя глас за Татяна Дончева от "Движение 21" и НДСВ.

Сравнително сериозна подкрепа събират още бизнесменът Веселин Марешки (5%) и колоритният Димитър Маринов-Пищова (5%). За бившият премиер Пламен Орешарски пък са готови да гласуват едва 1% от нашите читатели.

2% от участниците в анкетата изразяват своето желание да гласуват за друг кандидат, който не е сред сочените за фаворити.

7% от читателите ни ще отбележат спорното квадрадче "Не подкрепям никого", а други 3% отчитат, че ще гласуват само на референдума, но не и за президент.

5% от хората пък са категорични, че няма да гласуват при никакви обстоятелства, независимо, че вотът се води задължителен.

********************

Резултатите са от анкета на Dnes.bg сред читателите на изданието, проведена в периода 3-19 октомври 2016 година на главната страница на изданието. Данните нямат претенции за представителност, нито за социологическо проучване. Те се базират единствено на база гласуването на читателите в анкетата.

********************

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ot vsi4kite kandidat prezidenti,samo na edin OBE6TANIATA MY SA REALNI,I BI MOGAL DA GI IZPALNI, za tova te glasyvam za M-ak47,
51
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В традационната ни анкета, която няма претенции за социологическо проучване, участваха точно 15706 наши читатели....................20% Читаели и пет трола с безброй IP -та.........
50
2
 
18
 
! Отговори
Факт преди 7 години
Във всички сайтове анкетите показват превес на Радев(при многохилядно участие),а социологическите агенции-точно обратното,при това с голяма преднина за Цецка(извадка от 1000 души)!Е как стават тия работи?Впрочем в последните проучвания преднината на Цецка е доста по-малка-явно социолозите се съобразяват малко....
49
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако искате леля - Цечка! Ако искате президент - всеки друг без няколко екзотични атракции!
48
17
 
5
 
! Отговори
БГ преди 7 години
До тоя с 100те приятели които само 4 щели да гласуват за ГЕРБ Ами излез от пенсионерския клуб може да видиш ,че е малко по различно Я питай някой до 25-30г да видиш какво мислят по въпроса
47
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Важно! Анкетата не отразява дейността на Специалиста по провеждане и изкупуване на избори! Нодори Цечка да бъде добутана до престола, нещата вече са други. Най важния факт е, че срещу феномена Борисов и харизмата му вече кукловодите не противопоставят гейове, калфи и някакви пърхащи немощни създания, а въздушни асове. Въпрос на време. Ако с един самолет не стане, следва цяла ескадрила.
46
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тъкмо щях да гласувам за някого и тя анкетата свърши. Велизар Енчев май отсъстваше или бе в графа ,,Друг кандидат''.
45
2
 
11
 
! Отговори
ПРОТЕСТАНТ преди 7 години
На следващите парламентарни избори , само за кандидат депутати , които не са свързани с партии гласувайте!!!!!!!!!Да разбием този партиен картел!!!!
44
7
 
3
 
! Отговори
Десния бек преди 7 години
На балотажа за гъби! Може пък да е хубаво времето.
43
20
 
9
 
! Отговори
Зозо преди 7 години
Да ви имам руската тролска анкета :) Май точно обратното ще излезне накрая.
42
0
 
9
 
! Отговори
ТОЙ КАЗА: преди 7 години
Странно е , че в основата на всички партии стой целта- благоденствието на българския народ, пък все не могат да се разберат и се карат... Едни патриоти, други реформатори, лаят, лаят и като им се даде кокал (министерски пост) и доволни , сити.... Пък в същото време некадърни да управляват....Що не седнат и да се разберат.... Ааааа защото имат интереси кои фирми да пИчелят поръчки и кой да се омаже муцуната с мед... После, що народа ги мразил и гласувал протестно?!ИСКАМЕ 120 депутати!!!!
41
2
 
8
 
! Отговори
малкият скромен Иван преди 7 години
абе бойкуту на кой требе да даде тая оставка на патриарха ли на кой там главен има ли някой по от него а се чуда дали цеца и цецо не са едно и също лице виждале ли сте ги заедно некъде да не е като филма тутси
40
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен ***........ каква Цачева ви гони, не знае един език дори с визия на краварка и едно от послушните момиченца на Бойко!напоследък само жени... то не бе фандъкова, не бе каква беше тая на МВР! Лиляна Павлова е другата и да не ги изреждам все послушници!да вземе накрая един харем да отвори там може и аз да кандидатствам!що за народ сте......гербаджииски подмазвачи!
39
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Имайки толкова много кандидата, ако започнат хората да гласуват протестно като изберат квадратчето "не подкрепям никого" или се разсеят гласовете за Мтиьо Пищова, Орешарски, Трайчо Трайков и т.н. на балотаж ще отидат двамата кандидати с най-много гласове, не зависимо от броя на гласувалите.... Ако хората не се светнат на време, то наистина на балотаж ще бъдат Цачева и Радев, подпомагани от нагласяване на протоколи, статистики и разсеяни гласове....Така, че нека се концентрираме върху Марешки...
38
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Страх е завладял Червените партий БСП и ГЕРБ от тандема Трайков - Събев !
37
2
 
9
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
На втория тур ще са двама мъже освен ,ако това герберасТкото недоразумение не е нещо такова.
36
6
 
21
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
за ген радев
35
7
 
5
 
! Отговори
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ преди 7 години
ГЕРБ изчакваха толкова време без да обявят кандидата си, защото нямаха такъв! Искаха да издигнат Фандъкова, която щеше да отвее всички, само че или не се съгласи или тез от ГЕРБ прецениха, че София им е твърде важна за да я загубят...След което направиха договорка с БСП и нарочно издигнаха такава противоречива кандидатура, че да се избере ГЕНЕРАЛ Радев, който ще обслужва интересите и на двата лагера , понеже хората вече мразят и БСП и ГЕРБ и всички партии и те това много добре го знаят!!!!!
34
1
 
23
 
! Отговори
Редовна рубрика преди 7 години
Цецка не става за президент и НЯМА да бъде президент. ГЕРБ или напълно са загубили връзка с реалността, или са се разбрали с БСП да им дадат президентския пост.
33
2
 
8
 
! Отговори
ИЗБИРАТЕЛ преди 7 години
И ви излъгаха с някаква статистика, като ви набутаха в нея Цачева и Радев и не можете да си повдигнете носа, че има още кандидати и още избор.... Не е кой знае какъв избора, но поне можем да разбием картела на партиите......Стига с тази Цачева, все пак президента има и представителна функция....Генерал Радев.... Ами вече си имаме един Генерал.... :D Марешки - мутра и половина, но пък вижте , имаме евтини горива и евтини лекарства....От всичкото зло, той ми се види най-малкото...