Анкетата на Dnes.bg сочи: Балотажът на вота – неизбежен!

Ген. Румен Радев е фаворитът, следван от Цецка Цачева
19 окт 2016 16:22, Красимир Ангелов
67
Анкетата на Dnes.bg сочи: Балотажът на вота – неизбежен!
Снимка: Булфото, архив

Малко повече от 2 седмици остават до датата 6 ноември, на която ще се проведат изборите за нов президент на Република България.

Държавният глава Росен Плевнелиев реши отдавна да не се кандидатира и така със сигурност в началото на януари следващата година на негово място ще седне нов политик.

В разгара на предизборната кампания, но преди големите и реални дебати, екипът на Dnes.bg реши да се допита до своите читатели: Основните кандидати за президент вече са ясни. За кого ще гласувате? В традационната ни анкета, която няма претенции за социологическо проучване, участваха точно 15706 наши читатели.

Какво сочат резултатите?

Изненадващо или не, кандидатът за левицата за президент ген. Румен Радев се радва на най-голямо одобрение сред нашите читатели. Бившият шеф на родните ВВС събира подкрепата на 27% от анкетираните.

Основният му опонент – кандидатът на ГЕРБ Цецка Цачева, се радва на подкрепата на 14% от участвалите в анкетата. Така според допитването балотажът между двамата изглежда най-вероятен.

Кандидатът на Реформаторския блок и бивш министър от кабинета "Борисов-1" Трайчо Трайков се нарежда трети с 12% одобрение, а веднага след него е лидерът на ВМРО и кандидат на Обединените патриоти Красимир Каракачанов, който има 10% от подкрепата на анкетираните.

За кандидата на АБВ и бивш социален министър Ивайло Калфин готовност да гласуват за изразили 4% от хората, а с процент по-малко са тези, които искат да пуснат своя глас за Татяна Дончева от "Движение 21" и НДСВ.

Сравнително сериозна подкрепа събират още бизнесменът Веселин Марешки (5%) и колоритният Димитър Маринов-Пищова (5%). За бившият премиер Пламен Орешарски пък са готови да гласуват едва 1% от нашите читатели.

2% от участниците в анкетата изразяват своето желание да гласуват за друг кандидат, който не е сред сочените за фаворити.

7% от читателите ни ще отбележат спорното квадрадче "Не подкрепям никого", а други 3% отчитат, че ще гласуват само на референдума, но не и за президент.

5% от хората пък са категорични, че няма да гласуват при никакви обстоятелства, независимо, че вотът се води задължителен.

********************

Резултатите са от анкета на Dnes.bg сред читателите на изданието, проведена в периода 3-19 октомври 2016 година на главната страница на изданието. Данните нямат претенции за представителност, нито за социологическо проучване. Те се базират единствено на база гласуването на читателите в анкетата.

********************

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най атрактивна е кандидатурата на Марешки но понеже не е подкрепен от никоя партия за него и дума не се обелва. Пък е и от Варна
31
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сега трябва да разберем кои са потребителите, които са гласували за Цачева и да им се смеем.
30
12
 
4
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
Когато лъжеш... - лъжи в нормални граници... - за да може поне някой заблуден да ти повярва...
29
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Президента е бил договорен още при срещата на Борисов с БСП, когато БСП казаха, че ще имат отделен кандидат. Явно тогава са спазарили президентския пост като за целта Бойко пуска неизбираемата Цецка за да може на балотажа всички недоволни от ГЕРБ да гласуват за Радев. Навремето както изобщо не следях политиката познах, че Плевнята ще е кандидата на ГЕРБ за президент.
28
2
 
11
 
! Отговори
____________________ преди 7 години
Аз пък толкова много съм намразил тези партии, че ще пусна едно протестно вотче, но няма да е празно, а ще е за Марешки! "Не подкрепям никого" НЕ е протестен вот!
27
0
 
14
 
! Отговори
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ преди 7 години
"ЗДРАВИЯТ РАЗУМ НЕ СЕ ПОДДАВА НА СТАТИСТИКА!"Джордж Оруел
26
26
 
7
 
! Отговори
БайХу преди 7 години
Ген. Румен Радев е фаворитът, следван от Цецка Цачева...... ама много лъжете , бе
25
11
 
1
 
! Отговори
ПБ преди 7 години
До Какво ще станеИ после кой взема властта и какво се случва помисли ли?
24
2
 
9
 
! Отговори
ДО "член на ГЕР преди 7 години
Защо си подал "собственоръчно" молба, а? За да се туриш някак си на трапезата и да л'апаш, ама...ядец! Сега клепаш наляво и надясно и бързаш да подадеш молба до Корнелия Нинова. И там няма да те огрее.
23
3
 
31
 
! Отговори
Какво ще стане преди 7 години
1. Чичо Цецка губи изборите. 2. Бай подава оставка. 3. Калинките биват изхвърлени от администрацията и се връщат по родните си села.
22
6
 
13
 
! Отговори
човек преди 7 години
Това в интернет незнам дали е много вярно ,защото ДСБ беше спечелило изборите в Интернет през 2005Е,днес е 2016 и се предполага ,че компютри имат не само реститутките ,които ни ограбиха,а даже и пенсионерите на БСП. Радея ще спечели ,почти съм сигурен в това както и за Тръмп .
21
4
 
24
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 7 години
Бойко Борисов до толкова е сигурен в манипулацията и фалшификацията, която готви Цв.Цв., че си позволи да издигне най-неподходящият кандидат на ГЕРБ.Във всички сайтове Тетка Цачева губи.Само в платените социологически агенции води ...
20
20
 
7
 
! Отговори
Гунчо преди 7 години
На балотажа хората ще гласуват срещу радев.
19
20
 
10
 
! Отговори
Гражданин преди 7 години
Цецка ще спечели, защото е препоръчана от Бойко. За Радев ще гласуват предимно ***, но няма да е достатъчно.
18
20
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Червени пенсионери, не се самозаблуждавайте! Спрете да привиждате желаното за реалност, вашия кандидат-руски патриот няма да стигне дори до балотаж. За пореден път ви очаква студен душ, дано само не се простудите фатално в студената ноемврийска изборна нощ.Не че ще ни липсвате де..
17
30
 
6
 
! Отговори
Да на Цецка Цачева ! преди 7 години
Нека да не вярваме на подобни непредставителни анкети. Подобни анкети на сайтове се поддават лесно на манипулации. Затова нека да гледаме официалните представителни изследвания, за да не се чудим после на резултатите. Решено е и каквито са официалните изследвания такива ще са и резултатите. Нека да подкрепим г-ж Цачева, тя е бъдещият ни президент.
16
7
 
7
 
! Отговори
не се бойм преди 7 години
До Крайот боко, просто помним червенушките от 45-та досега как добре ни управляваха. Който и да стане президент, все ще е по добре от кандидата на бкп/бсп; дпс;атака;абв и сие рожби на к*мунетата. И за магаре бих тласувал, но не и за кандидата на тая пасмина.
15
3
 
15
 
! Отговори
112 преди 7 години
До член на ГЕРБ!!!Поне успя ли да изкараш някой лев от тях
14
10
 
28
 
! Отговори
член на ГЕРБ!!! преди 7 години
Макар собственоръчно да съм подавал молба за членство на ГЕРБ, казвам на всички и то от кухнята :по-големи *** и манипулатори от тях няма!!! Без да съм фен на БСП ще гласувам за Р.Радев!!! Не съм ***, а обикновен човек, който се е отвратил от тези гадове!!!
13
18
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да но анкетата е проведена сред червените читатели на червеният сайт днес бг така ,че реалноста може да се окаже малко по различна и в полза на силният тандем Трайков - Събев !