София, Варна и Бургас на протест срещу мигрантите

Полицията на крак в района на бул. "Княгиня Мария Луиза" и Лъвов мост
Обновена: 21 окт 2016 21:03 | 21 окт 2016 20:25, Красимир Ангелов
79
София, Варна и Бургас на протест срещу мигрантите
Снимка: Булфото, архив

Няколко протеста срещу нелегалните мигранти се провеждат в част от най-големите градове в страната.

Около 400 души се събраха малко преди 20,00 часа на пл. „Света Неделя” в София за шествието срещу бежанците и недостатъчните мерки от страна на властите за справяме с нелегалната миграция. Протестиращите настояват за недопускането на бежанците на територията на България, срещу изграждането на нови бежански центрове, за закриването на вече изградените, както и да не се предоставят финансова помощ за мигрантите, съобщава “Фокус”.

Протестиращите скандират "Българи,юнаци" и пеят патриотични песни.

По-рано през деня, за да не допусне сблъсъци, полицията щателно проверяваше и прибираше мигрантите от района на бул. "Княгиня Мария Луиза" и "Лъвов мост" в столицата.

Полицейското присъствие в района е засилено, а ситуацията към момента е спокойна.

Във Варна десетки жители на града се събраха на площад "Независимост". Протестиращите носят плакати с лозунги: "Пришълците - вън от България. България – вън от Европейския съюз", "Това не са бежанци, това са нашественици" и други.

Освен в двата града подобни протести има още в Бургас и Ямбол. Ситуацията и там е спокойна.

В Ямбол се състоя протестно шествие срещу изграждането на бежански центрове на територията на страната, както и край елховското село Бояново. Протестът от около 200 души тръгна от паметника на революционера Георги Дражев и загиналите във войните ямболци и спря пред сградата на общината.

Исканията на протестиращите са също да не се предоставя финансова помощ на мигрантите, да бъдат закрити вече изградените бежански центрове и други, съобщава БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Щом има протести, нашествениците се проверяват и прибират от шкембетата. И къде ги прибират,нали нямало места , а щом са накуп, всичко е още по-лесно. Много скоро ще стане интересно, само оная симитлийската булка къде ще се крие.
1
60
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вън мигрантите и бсп от България! Цачева е новият Президент на република България! Честито, българи, Честито, Бойко, Честито, г-жо Цачева!

Спонсорирани публикации