Божидар Димитров: Турция не е заплаха!

Ако паднат визите за тях, само ще спечелим, твърди той
136
Божидар Димитров: Турция не е заплаха!
Снимка: Булфото, архив

В трудно положение сме относно изцепките на турския президент Реджеп Ердоган. Така историкът Божидар Димитров коментира  пред bTV емоционалната реч на Ердоган, в която той изброи редица градове, сред които и Кърджали, заявявайки, че те са "част от нашето сърце".

Още по темата

"Възможно ли е да мислим по различен начин за Газиантеп, Халеб, Ризе, Батуми, Одрин, Гюмюрджина, Кърджали, Бурса по начин, различен от този, с който мислим за Одрин. Да, тези градове сега физически са в границите на други държави, но нашите сърца са широки дотолкова,че да ги приемат всичките", отбеляза преди дни турският президент.

Според Димитров това не е заплаха за България и не очаква Турция да предяви претенции към наши територии.

Той смята, че не можем да реагираме остро, защото имаме голям стокооборот с южната ни съседка.

"Ние сме член на Европейския съюз, а Турция иска да влезе в съюза", напомни Божидар Димитров.

Според него отпадането на визи за турските граждани за пътуване в Европа ще е от полза за България – ще печелят казината, бензиностанциите и търговските обекти по пътищата.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Или са му платили, или е издухал.Хем са го купили, хем е издухал. Типичен *** - както 99% от интилиггентнити, хем юбави, хем пхаралии.
91
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Kъл цан
90
7
 
10
 
! Отговори
СЛАВА НА ЕРДОГАН! преди 7 години
ТУРЦИЯ , СЛЕД ОСВОБОЖДЕНИЕТО И СЪЕДИНЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ -----НИКОГА ,НЕ Е БИЛА ЗАПЛАХА ЗА БЪЛГАРСКАТА НАЦИЯ!ЗА РАЗЛИКА ОТ РУСИЯ ---КОЯТО ВИНАГИ Е ИСКАЛА ДА СТЪПИ ЗАВИНАГИ НА БЪЛГАРСКАТА ТЕРИТОРИЯ , ЗА ДА ......КОНТРОЛИРА БОСФОРА И ДАРДАНЕЛИТЕ!!КОЙТО НЕ ГО Е РАЗБРАЛ ДО СЕГА -----Е Т.Ъ.П , и ***..... КАТО КЮ.ТУК...!!
89
2
 
6
 
! Отговори
Божо преди 7 години
ще признае ли, че отношенията ни се свеждат до това, че 26 години управляващите ни принуждават да купуваме турския боклучав зарзават, нискокачествени турски дрехи и сглобената третокачествена техника от Турция, защото бяха така предвидливи да закрият и продадат за скрап цветущи текстилни, обувни заводи, лека и тежка промишленост на световно ниво, селско стопанство, което се славеше със плодовете и зеленчуците си, с млеката и сиренето си и т.н.! Така ни превърнаха в пазар на турския ***!
88
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Че то това изречение дето е изписано сякаш няма смисъл,че и Одрин споменато два пъти нали се намира у тях и е им присърце толкоз много,като някои от другите по известни например Батуми,с какво ще го пълнят от това споменаване с внимание ли.
87
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Или са му платили, или е издухал.
86
5
 
3
 
! Отговори
Су 34 преди 7 години
През руско-турската, Турция е била нашия бранител от руското окупирне на страната!-----------Ние с Русия сме една държава, много ти е слаба пропагандата!
85
2
 
1
 
! Отговори
ало, асансьора ли е преди 7 години
До АФУЗ АЛИай сега, още няма данък клечка за зъби
84
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
от изказването му се разбира че ние не представляваме заплаха за Турция и няма логика в доводите му за това дали тя е заплаха за нас.
83
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Едно много странна изказване
82
6
 
10
 
! Отговори
от Турция преди 7 години
Браво гн. Димитров. Най накрая един да го каже направо.
81
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това не звучи като Божидар Димитров!А ако все пак е истина,може да опровергае Дарвин,че и от човек може да стане ***!
80
3
 
8
 
! Отговори
турчин преди 7 години
Едно правилно и точно изказване спрямо Турция от страна на професора. Една истина казана от Ататюрк през двайсетте години на 20 век. В това време български строители работят в Анкара и Ататюрк ги посещава иги разпитва за много неща. Последно им казва ,,Вие имахте един мнага добър държавник защо го убихте" ставало въпрос за Александър Стамболийски. Отогава България да имал управник да мисли за народа си помислете.
79
6
 
7
 
! Отговори
башибозуци преди 7 години
ако визите паднат болшинството от турците ще избягат в западна Европа ,ще избягат от режима на Ердоган ,в Турция се страхуват да кажат дори и дума против Ердоган,затова и не правят протести срещу него ! От една страна добре ,ама от друга зле понеже турците и те като ромите нямат желание да се интегрират в страната която ги е приела ,а се опитват да си съхранят ц.иганията ,дори се опитват да я натрапват
78
0
 
1
 
! Отговори
цитруси преди 7 години
До Анонименако Москва разреши, иначе туристи и домати йок!
77
6
 
4
 
! Отговори
Лъвско Сърце__ преди 7 години
Типично мислене на стар ***. Тоя сигурно още вярва в комунизма. Това, че едно време е п.бавал другарките туркини не са същите времена историкомунист. Има си заплаха от турция и още как, с ИД са ислямския халифат в момента.
76
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
поредния прeдател се изказва пак пиян от снощи.... време е да мрие това герберско чучуло
75
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ердоган: Истанбул трябва да бъде център на ООН -- Всеки гледа себе си в това време разделно.Само НИЕ чакаме Кво ще каже еврокомисарят ! ЕС е мъртав !И това е истина, ЕС и УСА положиха огромни усилия да се стигне до тук - време е като Индонезия да им теглим една.Крайно време е !
74
1
 
3
 
! Отговори
ползи преди 7 години
падането на визите за турски граждани ще осигури безпроблемно пътуване на сирийските бежанци от Пакистан до Алжир що-годе цивилизовано през капепето или направо със самолет до Дуйсбург, където кметът тръпне в очакване на новодомците. няма да са регистрирани при нас и Меркел ще ги връща на Турция ако без да искат взривят лука.
73
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ЕВРОПЕЕЦЯ марш в европейска Турция. Оревахте орталъка с възродителния процес, *** вашите престапления ги оправдавате всякак как беше арменския геноцит бил геноцид а грешен подход и т.н. Над 10 000 българи ЦИВИЛНИ са избити при погромите и товли е грешчица в Европеидното ти създание. При в се че и *** наистина има две полукалба те съветвам да си ползваш мозъка за мисловна дейност