КАТ с акция "Зима" – погват неизрядните на два етапа

От средата на ноември полицаите започват да пишат глоби
Обновена: 31 окт 2016 09:34 | 31 окт 2016 08:52,
55
КАТ с акция "Зима" – погват неизрядните на два етапа
Снимка: архив, Bulphoto

Започва акция "Зима" – от началото на ноември KAT ще прави масови проверки за гумите, светлините, чистачките и изправността на автомобилите.

Първоначално шофьорите само ще бъдат предупреждавани, а от средата на месеца ще им бъдат налагани и глоби, съобщава bTV.

През първата седмица на акцията на фокус ще бъдат велосипедите и каруците.

Вторият етап е насочен към безопасността на пешеходците през зимата, а при третия ще се следи за подготовката на автомобилите за движение при зимни условия .

В момента няма законово изискване гумите да са зимни, така че се мери само дълбочина на грайфера, който трябва да е над 1,6 мм. Очаква се обаче до края на годината зимните гуми да станат задължителни при сняг, лед или трайно ниски температури.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До БръчковМи значи толкова караш. А качи се (а и слезни) зимата при зимно време до Алеко с тези нищо-им-няма гуми
31
1
 
7
 
! Отговори
Извънземен преди 7 години
До Митьо ПищоваАко лятото караш със зимна гума, каучука се "изпича" и ефекта е същия все едно да караш с лятна гума на сняг. Не се износва по бързо, в грешка си, изпича се и не става повече за сняг. Затова е препоръчително, когато температурата на асфалта започне да се покачва, да махнеш зимните гуми ако искаш пак да ги изполюваш. АКо мислиш да ги хвърляш и да купуваш нови, може да си караш и лятото с тях. Като дойде змата - нови и това е.
30
2
 
10
 
! Отговори
Извънземен преди 7 години
До СеленаДа, има разлика. лятната гума при под 8 градуса става като пластмаса, препоръчително е да се сложи зимна гума, но е препоръчително, не е задължително. Закон няма който да те задължи.
29
2
 
20
 
! Отговори
Извънземен преди 7 години
Хайде медиите спрете че се осрaхте вече. Никой по закон не може да те глоби ако караш с летни гуми. Никъде в закона не пише че трябва да сложиш зимни гуми. Това си е личен избор а не задължение. Хайде да ме спрат и да ми пишат акт, ще ги разпилея. Никъде в закона не е отбелязано че съм длъжен, още повече, дори в закона няма и дата - от еди коя си до еди коя си дата да карам със зимни гуми. Който не вярва да провери. Това което пишете и говорите, смотани медии такива, са пълни глупости.
28
1
 
11
 
! Отговори
Гражданин преди 7 години
Трябва целогодишен контрол на светлините, а не само през зимата! Масово се заслепява от "повдигнати" фарове и неподходящи крушки! Или просто, както преди, да се прави реглаж при годишния технически преглед и санкция после, защо е пипана настройката!
27
5
 
14
 
! Отговори
Селена преди 7 години
Хора има разлика зимна/лятна гума.Що не си ходите лятото с ботуши а зимата с джапанки?
26
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Навсякъде по света двaма мъже скрити в храстите са г-е-о-в-e.Само в България са служители на КАТ,но това не изключва горното твърдение.
25
13
 
9
 
! Отговори
Азер Гъзаев преди 7 години
Живея в момента в една държава доста Насевер ама няма тука задължителни светини даже в полумрак карат на тъмно!!!!!! Тва верно тука няма сняг ама и карат седни и същи гуми даже най-често тип подметка!!!е кво правят туак незнамама си живеят добре без Акций без Кат и тем подобни смешници!!
24
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Интересно, как преди 1989-та година КАТ не правеше акции, но шофьорите се стремяха да спазват правилата, а сега 26-27 години акция след акция на КАТ и никой не спазва правилата?!
23
1
 
10
 
! Отговори
Митьо Пищова преди 7 години
До Градусите са важни 22абсолютно вярно! зимните гуми ако се карат лятото се износват по-бързо и следващата зима каучука става доста твърд, а летните през зимата - при ниски темпераура стават като камък и се хлъзкаш като на кънки :)
22
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За всяка такава "акция", КАТ трябва да бъде премахнат незабавно. Всичките тези неща, за които КАТ прави акции, трябва КАТ да си ги следи целогодишно, както закона изисква от КАТ.
21
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вече 70 години акции, 70 години цирк - закриване на КАТ.
20
0
 
17
 
! Отговори
Градусите са важни преди 7 години
Не са само грайферите при зимните и летните гуми и не става въпрос само за шофиране при сняг, както си мислят мнозина. По-важното е друго - как се държи каучука не зимните и летните гуми при определени температури.
19
19
 
9
 
! Отговори
Бръчков преди 7 години
Карам 4 то лято със скъпи зимни гуми и са перфектни . Стига с това изпичане. ..глупости!
18
0
 
13
 
! Отговори
звезда в небето преди 7 години
До АбсурдУважаема колежке, позволете да отговоря на Вашия въпрос с повишена трудност: ами на зимните гуми си пише, ИМА НАРИСУВАНА СНЕЖИНКА !
17
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Едно време имаше къде, къде по големи зими, сняг и лед и нямаше зимни гуми.Ладите, жигулата и москвето с видинки бяха обути, ама имаше шофьори!А сега зимни гуми, гевезелъци и *** по пътищата, полиция, съд и закони няма!
16
19
 
6
 
! Отговори
Абсурд преди 7 години
И как ушев ще разпознае лятна от зимна гума? И тази велика простотия с грайфера - с 1,6мм грайфер на пътя при зимни условия си убиец. Нека има закон да караме с нови гуми, не летни/зимни и с гума над макс 5 години да не може да се кара. Масово се кара с гуми на над 10 год, които стават шейна. Не съм богата, но карам само с нови гуми. Живота ми е по-ценен от 500-600лв.
15
2
 
14
 
! Отговори
хаха преди 7 години
Снеговалежите не винаги почват от ноември това го знаем, но също така сме на ясно че ако сутринта се събудим с 30см сняг, никой няма хукне да сменя гуми преди да отиде на работа.
14
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какви ги плещите, зимната гума е по - мека, съвсем различно се държи при снеговалеж, то и затова като се нагрее асфалта до 50-60 градуса през лятото пищят като прасета преди коледа.
13
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гладен ушеф ще захлебва следизборно. А ако някой шкембелия се втурне да ви мери каквото и да е, първо му поискайте, сертификата на уреда за измерване, който е с валидност две години.

Спонсорирани публикации