Вече официално: Пръстови отпечатъци в болниците

Няма никакви опасности, уверават от Здравното министерство
Обновена: 1 ное 2016 09:52 | 1 ное 2016 08:34,
78
Вече официално: Пръстови отпечатъци в болниците
Снимка: архив, Bulphoto

От днес пръстовите отпечатъци са задължителни в болниците. Пациентите, които влизат в лечебните заведения, трябва да се регистрират с така наречения пръстов идентификатор.

Още по темата

Така ще се регистрират медицинските грижи, които получаваме. Системата беше въведена пробно още през лятото в няколко болници.

Някои лекари се опасяваха, че в началото системата ще доведе до сериозни опашки, припомня Нова тв.

Други се страхуваха, че с взимането на пръстов отпечатък ще се злоупотребява с лични данни.

От Здравното министерство обаче уверяват, че такава опасност няма.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
19
 
! Отговори
(-_-) преди 7 години
И какво точно пречи след като съм оставил тоя отпечатък веднъж в болницата, да мина през няколко клинични пътеки и кабинети без да разбера?
22
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Снемането на отпечатъци е куршум за два заека.1. Отвличат вниманието на хората,2. Ще сложат пари в джоба си за работа която не струва и пукнат грош.Кокъв отпечатък и чип да сложат на докторите които крадат.
21
22
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Народа е много ***, но за сметка на това конспиративен. Нещо се прави, за да се предотврати злоупотребата с парите на здравноосигурените, но народа е неверен веднага търси злоупотребата, то такава ни е народопсихологията. Ако някой си мисли, че личните му данни са защитени, много се бърка, могат да ти ги откраднат от всякъде. Стига сте ***, като заклани и прости прасета.
20
3
 
18
 
! Отговори
factotum преди 7 години
Можете да откажете пръстов отпечатък, търсете си правата и процедура ,колкото и тромава да е!
19
2
 
11
 
! Отговори
интересно преди 7 години
До 20А ти знаеш ли аз за колко неща не съм чувал ???Няма значение , колко данни получава болницата , то и без да имам лична карта , пак съответните органи знаят работи за мен , които даже и аз съм забравил . В ерата на технологиите е така .....И пак ти казвам - не съм престъпник , нито животно - за да бъда третиран по такъв начин
18
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До спонсор на МВРСУПЕРРррррр !
17
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това и в най-изостаналите държави го няма. За мен е нарушение на чов. права и липса на методи да се преборят със злоупотребите. А решението е няколко здр. каси. Като лъже болницата няма да искат да работят ти нея и ще има санкции, съд и нещата ще си дойдат на място. Защо частните фондове вече прекрати ха дог. с някои болници.
16
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако доктора реши да обслужи 6 ци.ганина с отпечатъка на един срещу добра сума в джоба и господ неможе да помогне.Тези отпечатъци са за да се отпуснат пари за тях и паловината да се окрадат.
15
0
 
27
 
! Отговори
nina преди 7 години
Искате да няма злоупотреби?- МАХНЕТЕ КЛИНИЧНИТЕ ПЪТЕКИ! Ето защо: в една варненска болница, в една сряда /следващите четири дни са почивни/ мой близък, не от Варна, постъпва за лечение. След като му вземат кръв за изследване пускат пациента до понеделник у дома, т.е.-до тогава вече са си "хванали" 5 дни от пътечката, без присъствието на болния.След понеделник-още пет дни и...ето ти клинична пътека от 10 дни. Та, никакви пръстови отпечатъци, чекиране и пр. не помагат!!!
14
2
 
23
 
! Отговори
спонсор на МВР преди 7 години
Всеки пациент ще има пръстов отпечатък. На челото му ще има баркод. На гърдите му ще пише ЕГН-то. На предника му ще има GPS. На *** му ще бъде закачен червен фенер. Така ще стигнем Щатите! Ухили се доволно Москофф.
13
0
 
26
 
! Отговори
Пуснат или изписан ? преди 7 години
На кой ще помогнот отпечатаците? Всяка държавна каса в Б-г е любезна покана за кражба. Преди седмица изпратиха майка в болница за прегледи изследвания. Пристигнахме в 8:00. Получи легло и отиде на снимка на бял дроб, ехограф, кръвна картина, гинеколог.Изследванията приключиха в 12:30. Освободиха я на следвашия ден, но изписването било след 7 дни когато получим епикризата. За изследвания от 4 часа, болницата дърпа от касата пари за 8 дни престой. Докторските кражби са система на държавата.
12
11
 
2
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
Българските унтерменшени пак заскрибуцаха в коментарите! Яжте дърдонки вместо захар , ганьовска биомаса такава!
11
9
 
5
 
! Отговори
до 89786789 преди 7 години
Аз не съм чувал на животни да вземат отпечатъци :-D Апропо, в един отпечатък има много по-малко лични данни, отколкото в личната ти карта, която сега с готовност даваш да ти преснимат в болницата.
10
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
DO 17 TOVA E SASHTOTO TI SE PREPISVAT RASNI NESASHTESTVUVASHTI BOLESTI KOGATO SI SAMO S LICHNA KARTA.
9
3
 
27
 
! Отговори
89786789 преди 7 години
щом имам платени здравни осигуровки + валидна лична карта , как ще ме принудят да ми вземат пръстов отпечатък , няма как мисля .Не съм престъпник , не съм животно
8
4
 
17
 
! Отговори
Няма да дам преди 7 години
Да умирам, няма да дам пръстов отпечатък!!!Айде да видим какво ще стане?!
7
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
TAKA TRIABVA OT TIYA KRADLIVI LEKASKI EKIPI / BES CHASTNATA DEINOST- PRI NEYA IMA SAMOKONTROL/ NYAKOI SAVLICHAT I BES TRUD. TAKA SE UCHEHA V SOZA.
6
3
 
26
 
! Отговори
москов преди 7 години
Вече и като престъпници ни третират, срамота!
5
1
 
30
 
! Отговори
Виготура преди 7 години
Пръстовите отпечатъци не са задържителни. Можете да влезете и с лична карта в болница, както до сега и никой няма право да ви откаже. Цялата патаклама е за една фирма, която доставя системата с отпечатъци за няколко милиона и съответния комисион.
4
2
 
17
 
! Отговори
БОКО ХАРАМСКИ преди 7 години
ЩО НАПРАВО НЕ НИ ИМПЛАНТИРАТ ЧИП КАТО НА КУЧЕТАТА И ПРОДАДАТ ДАННИТЕ В ТУРЦИЯ ? нАЛИ МВР НИ ВЗЕ ОТПЕЧАТЪЦИТЕ ПРИ ПОДМЯНАТА НА ДОКУМЕНТИТЕ ?