За МиГ-овете – още петнайсетина милиона от бюджета

Правителството одобри и 28 млн. за инфраструктура в общините
49
За МиГ-овете – още петнайсетина милиона от бюджета
Снимка: архив, БулФото

Правителството одобри допълнителни разходи до 15 395 000 лв. по бюджета на Министерството на отбраната. Парите са за осигуряване на летателната годност на самолетите МиГ-29 и са предвидени в централния бюджет.

С изпълнението на проекта ще се създадат необходимите условия ВВС да поддържат и развиват способности за контрол на въздухоплаването и за гарантиране на въздушния суверенитет, за прилагане на механизмите на колективната отбрана на НАТО и общата политика за сигурност и отбрана на Европейския съюз, аргументират се от правитествената пресслужба.

Още по темата
Министерският съвет одобри и допълнителни 28,306 млн. лева по бюджетите на общини и ведомства. От тях 11,8 млн. лв. се предоставят на МРРБ за окончателното завършване на строителството на пътя Долно Черковище-Голям извор.

За спешен ремонт на покривната конструкция на Софийската духовна семинария "Св. Йоан Рилски" по бюджета на Министерския съвет се разпределят 300 000 лв.

Останалите 16,173 млн. лв. ще се използват за реализиране на инфраструктурни проекти от различни общини.

Дейностите са свързани приоритетно с ремонт на общинска пътна и улична мрежа, както и подобряване на водоснабдителната система.

От тези средства по бюджета на община Варна се предоставят 8,519 млн. лв. за преодоляване на последствията от бедствието в район Аспарухово от 2014 година.

Средствата са за сметка на преструктуриране на разходите и за сметка на предвидените средства по централния бюджет за 2016 година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво стана с ремонта на двигателите в Полша. Да не излезе по скъп от нов изтребител..
32
4
 
2
 
! Отговори
без популизъм преди 7 години
стига с тези руски таралясници които нямат една спечелена битка харчат в пъти повече гориво и подръжката им е също в пъти по голяма от щатските F16 или който и да е дуг европейски самолет
31
3
 
3
 
! Отговори
БНА преди 7 години
БНА беше робско формирование за пушечно месо което да върви и да загрява оръжията пред рашките. Целта беше да се обезкърви българския народ и да не може да се съпротивлява когато ни присъединят към великия СССР. Оръжието беше фалшиво, морално остаряло и на завишени цени.
30
1
 
8
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 7 години
До Shopp Приятел, смени дрогата. Сега, според теб сме най-независимата държава, с най-боеспособната и боеготова армия ... Нататък спора е безсмислен, лека нощ.
29
0
 
6
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 7 години
До Анонимен23 За това пък, в Сърбия, като свалиха "невидимия" американски стелт, сърбите се извиниха-" Извинявайте, не знаехме , че е невидим!"... Не ми давай примери, кое какво е, и колко е ефективно, а "Бай бабо, да не ме среща мечката!", и то-да видим с очите си на наша територия. Иначе, и с кремъклийка може да те застрелят, нали? Компютъра не решава всичко, решава го човека, и то, зависи за какво се бие. Справки-Доналд Кук и системата за РЕБ на руснаците, от края на 60-те....
28
0
 
6
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 7 години
До Shopp Шопе, шопе, май наистина главата ти е идеално твърдо тяло...Гърция купи ракети от вероятния противник, а май са от Нато, или се лъжа?Интереса клати феса.Натовска България купи преди време РУСКИ станции за следене на въздушното движение, направени по НАТОВСКИ образец. Всичко се прави вече, само да плащаш. А за вероятния противник-не позна.В армията, в която съм служил, Турция и Гърция ни бяха вероятни противници. И днес е така, но не го признават, а ни баламосват с обещания.
27
1
 
1
 
! Отговори
АЛАНИА преди 7 години
Еврофаитер ,,Таифун,, Транш 1 Блок 5 от Италия. Стига сте ми се правили на разбирачи ,вече е решено.
26
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
МиГ -29 е едно тотално фиаско. Ресурс на двигателите 250 часа. Смях пълен. Все едно да си правите основен ремонт на колата на всеки 5 000 км. и то за луди пари. На всичкото отгоре таралясника не може да вдига повече от 50 км/час, гори като за световно, няма спирачки и серво........Та така..........МиГ-29..........
25
5
 
6
 
! Отговори
Ха,ха,хаааааааа... преди 7 години
АМА НА *** --ТОВА ИМ Е МЕЧТАТА :НАШИТЕ ПИЛОТИ ДА ПАДАТ КАТО ЗРЕЛИ КРУШИ ОТ НЕБЕТО ....ЗА ДА МОГАТ РУСНАЦИТЕ ДА ПОБЕЖДАВАТ..ХА,ХА,ХААААААААААААААА......ЗАТОВА ИМ ПЛАЩАТ .....КЬОРАВИ ЛИ СТЕ??!ТОВА СА ПРОДАЖНИЦИ ,БЕ....***.ЪГАЛ.НИЦИ , НЕЩАСТНИ...!!ЗАЩО ИЗОБЩО ИМ ВЕРВАТЕ...??!!!
24
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Според мен, трябва да поизчакаме малко със закупуването на нов изтребител. След година две, Китайците започват износ на стелт изтребител и тогава да си купим от тях, защо да даваме пари за бракми трета употреба!
23
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
24, ами ти трябва да си много глу.пав. Коя годинаса били миг-овете на ирак и сърбия и коя тази на американските самолети? И с какви пилоти. Такиа механични сравнения за опукани миг-ове в ирак и сърбия могат да правят само хора с глуповат, но влажен от евроатлантизъвм поглед в очите:)
22
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 16: "Струва ми се несправедливо да обвинявате Радев в русофилство..."Русофилството не е порок, а путинофилството което се пробутва за русофилство.
21
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Един от северозападаМдаааааааааа, "внимателно" се приближаваха пустите му Хамериканци!! Ххахахах! И "внимателно" ги опукаха де в Ирак, де в Сърбия...........
20
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Един от северозападабоби, ти ли си бре? :))
19
2
 
23
 
! Отговори
Един от северозапада преди 7 години
До Анонимен 20. да, прав си, МИГ 29 е много дръглив. Толкова дръглив, че като се разпадна соца, всичките немски ГДР самолети, бяха дислоцирани в САЩ, барабар с летците и обслужващия персонал, за да могат янките да ги разучат, в симулирани действителни въздушни боеве. Години след това, в едно АМЕРИКАНСКО филмче, по въпроса, след проучване, техен пилот каза директно-убедихме се нагледно, че , към Миг с опитен пилот, трябва да се приближаваме много внимателно, или въобще да не се приближаваме....
18
3
 
7
 
! Отговори
Един от северозапада преди 7 години
До Анонимен 18Не, по просто и евтино е, да купуваш или да ремонтираш директно при производителя, отколкото при дилъра. Още повече, ако дилъра не е оторизиран. Може да прави дъмпинг на цената, разбира се, но в един момент си задаваш въпроса, кое е по-изгодно за теб. Политиката си е политика, но сиренето е с пари, и даже братята американци искат да им плащаме самолетите от Виетнамската война още, евентуално, ако ни излъжат да ги купим.
17
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
МиГ -29 е "велик" самолет!! Мноу "велик"!! В цялата си история е свалил два самолета "Чесна" и едно дръгливо еритрейско Су-24. За незнаещите "Чесна" е лекомоторен витлов самолет . Свалените кубински с които хората са се опитвали да избагат от "рая" на фидел кастро.
16
6
 
4
 
! Отговори
тролгеносен преди 7 години
Надявам се да ги осъдят един ден за абсолютно безсмисленото наливане на пари в тези непригодни железа.
15
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 18: "Въртяха, сукаха, и пак до руснаците опряха....."Така е ! България по-бързо ще забрави турското робство, отколкото "браЦката дружба" !
14
5
 
15
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 7 години
Въртяха, сукаха, и пак до руснаците опряха.....Което, разбира се, няма да напишат в тази статия. Полската далавера се оказа огромен гаф май....