Ненчев обяви: Подписахме за 10 двигателя за МиГ-29

Четири от тях са нови, останалите - ремонтирани
62
Ненчев обяви: Подписахме за 10 двигателя за МиГ-29
Снимка: БТА

Вече е подписан договор за доставка на 10 броя двигатели за МиГ 29 - 4 нови и 6 ремонтирани, обяви военният министър Николай Ненчев.

Първите два ремонтирани ще бъдат получени до края на април 2017 г. Изключително съм щастлив, че с модернизацията на авиационната техника, за което има предвидени 400 милиона лева, се дава възможност ВВС не само да не се приземи, но и да продължи да работи и да се развива, коментира още Ненчев. Той добави, че двигателите ще бъдат доставени от българска фирма, която има необходимите лицензи и пълномощия за това от РСК МиГ. По думите му в най-скоро време предстои да се организира широко обществено обсъждане по отношение на придобиване на новия многоцелеви самолет.

Запитан ще търси ли финансов резерв за увеличение на заплатите на военнослужещите Николай Нанчев каза, че този въпрос винаги е стоял пред него и сега става негов основен приоритет. Той добави, че вчера е поставил отново темата пред Министерския съвет и изрази надежда, че с министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова ще обединят усилията си за това.

Доставката на новите двигатели ще даде възможност за увеличаване на нальота на летателния състав, а с това и повишаване на тяхната летателна подготовка, за по-надеждно носене на бойното дежурство по ер полисинг и за участие в международни и двустранни тренировки и учения, планирани за следващата година, добави командирът на ВВС генерал-майор Цанко Стойков.

Днес министърът на отбраната Николай Ненчев присъства на церемония по подписване на акт за сдаване и приемане на длъжността командир на 24-та авиобаза - Крумово. Със заповед на министъра на отбраната досегашният командир на базата бр.ген. Петьо Мирчев освобождава поста командир и става заместник-командир на ВВС. Той сдаде длъжността командир на военното формирование на бр.ген. Димитър Иванов, досегашен заместник-командир.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
9
 
0
 
! Отговори
Krom преди 7 години
Еб..си простотията. Въртим, сучем все в руския двор. Никога няма да станем цивилизовани хора. 400 милиона. На практика самата цифра ни обрича на простотии. Тази цифра стига за около 3 нови JAS 39. Те биха ни дали възможност да влезем в отбора на високотехнологичните момчета. Може дори да произвеждаме. Да се споразумеем с шведите за лизинг ... но ние искаме да сме в руската или американската тиня. За това винаги ще сме бедни, недоволни и подигравани. Ще купим скрап за тези пари.
41
0
 
2
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
**** - валидни са всички определения за които се сетите характеризиращи падението на човек
40
1
 
4
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
По-голям *** министър, МНО не е имало!
39
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
С поляците ли г-н Ненчев или с руснаците ? Кажете си, че ....с поляците не стана за да е ясно какво говорихте преди време.
38
2
 
4
 
! Отговори
ивчо преди 7 години
то в армията има тотално непопълнение, за тез заплати и кандидати да учат за огицери няма. Шофиор в СГТ с 15 г стаж взима заплата колкото полковник с 20 г стаж. Как ще го мотивирсш лейтенанта да седи и да служи в БА.Средната заплата в София е три пъти тази на наемен войник. Вече нямат мисии тоедт доларчета и просто си напускат.
37
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Я яяя Можело значи? Ама първо янките трябваше да отсвирят войнстващата бабичка!
36
0
 
16
 
! Отговори
Ха Ха преди 7 години
Бойко е виновен - прави грешки , а Цецка ще пострада и не само тя . Още колко $оросоиди ще загубят министерските кресла ?
35
0
 
12
 
! Отговори
ТОЗИ преди 7 години
Ненчев е *** и Крадец .Как може Борисов и ГЕРБ да го търпят .По-*** е от Плевнелиев .Всеки един Ром може да е по-успешен с трети клас от двамата .
34
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
***.
33
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя добре ли е преди време друго говореше ся обърна палачинката.Кой кок ще му потърси отговорност
32
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
НЕНЧЕВ Е "ЛИДЕР" на партия, която нама структури и няма членове, които да ги направят.
31
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
СЛЕД КАТО НАРИНАХМЕ ТОЛКОВА МИЛИИОНИ НСА ПОЛША, НЕНЧЕВ СИ ПОЛУЧИ СЪОТВЕТНИТЕ КОРУПЦИОННИ ПАРИ И СЕ ОКАЗА ЧЕ ПОЛЯЦИТЕ НЕ С9А СПОСОБНИ ДА НАПРАВЯТ ТАКЪВ РЕМОНТ, СЕГА ПОДПИСАХМЕ ДОГОВОР С РУСКАТА ФИРМА ПРОИЗВОДИТЕБЛ.ЗАЩО НЕ СЕ СПОМЕНАВА ТОВА? дДА НЕ БИ НЕНЧЕВ ДА Е ПОДПИСАЛ С МАРЧЕТО ОТ ЛЪВОВ МОСТ?
30
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ТИ НЕ БИ ЛЕТЯЛ НА КАКЪВТО И ДА Е САМОЛЕТ ПРОСТО ЗАЩОТО НЕ СИ СПОСОБЕН
29
23
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Днес,не бих летял на руски боен самолет след ремонт, с руски двигатели,или закупени нови от Русия.При съвременната електронна система за команда на самолетите,в изострената световна обстановка,руски съботаж е твърде вероятен.
28
0
 
10
 
! Отговори
ха-ха преди 7 години
ама Веселино, да те *** в дописника! От коя държава са двигателите, да не би случайно да са от Русия!
27
1
 
25
 
! Отговори
безумец преди 7 години
Той добави, че двигателите ще бъдат доставени от българска фирма, която има необходимите лицензи и пълномощия за това от РСК МиГ.Е как няма да е от българска фирма ,а не директно от МИГ , нали трябва да се лапне комисонната , пък нищо ,че ще илязат златни , раята ще плаща.
26
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Значи с комисионната всичко е уредено, така де, да няма да я оставите на БеСиПету.
25
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
тоя министър нали се кълнеше че нямало да го бъде да купи каквото и да е от Русия свързано със ремонт на миговете... кво стана то..
24
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Идват смутни неясни времена,трябва да се въоражаваме,това е жестоката истина
23
1
 
20
 
! Отговори
ТОЗИ преди 7 години
Този Измамник на ЕДРО не казва колко Пари открадна от Ремонта на ДВА(два) мотора за МИГ , лъже че са направени в Полша а де факто са направени в Частна Работилница .Пу да ти е.. м...,. та Мошеник , опитваш се да убиееш децата ни .