Кабинетът даде пари на общините, ДАНС, НЕК...

Одобрени са средствата по арбитражното дело за АЕЦ "Белене"
7
Кабинетът даде пари на общините, ДАНС, НЕК...
Снимка: архив, БулФото

Правителството в оставка одобри редица плащания на редовното си заседание днес.

По бюджета на Столичната община са разчетени 6 млн. лв. за финансиране изграждането на разширението на бул. "Черни връх" от бул. "Тодор Каблешков" до ул. "Флорина Кънева".

Допълнително по бюджета на Столична община се отпускат 926 хил. лв. за саниране сградата на Софийската математическа гимназия "Паисий Хилендарски".

По бюджета на Държавна агенция "Национална сигурност" (ДАНС) за 2016 г. са одобрени 980 хил. лв. за доставка на технически средства за защита от безжични електронни и комуникационни устройства.

Правителството одобри и допълнителни плащания към бюджета на Министерството на енергетиката за изплащане на задълженията на НЕК по арбитражното дело за АЕЦ "Белене". Помощта бе одобрена от парламента, както и от ЕК.

Средствата в размер на 601 617 133 евро трябва да бъдат предоставени до 9 декември. От своя страна НЕК се задължава в срок до 14 декември да ги изплати на руската "Атомстройекспорт" за окончателно уреждане на отношенията.

Получената възмездна финансова помощ НЕК следва да възстанови в централния бюджет чрез бюджета на Министерството на енергетиката в срок от седем години.

Кабинетът одобри допълнителни 3 млн. лв. по бюджета на МВнР за покриване на недостига при изплащане на командировъчните средства на дългосрочно командированите служители в задграничните представителства.

Одобрените допълнителни трансфери към общините за 2 680 932 лв. ще бъдат използвани за финансиране на дейности по няколко национални програми в областта на образованието. По-голяма част от тях ще отидат за оптимизация на училищната мрежа.

Други 5 млн. лв. са трансферирани към бюджетите на общините за покриване на недостига на средства за превоз на децата и учениците от населените места без детска градина или училище до най-близките образователни институции.

Правителството одобри и допълнителен трансфер в размер на 289 928 лв. по бюджета на държавното обществено осигуряване. Със средствата ще се разплатят извършени разходи за престой и ползване на дейности и услуги от правоимащите лица по Закона за ветераните от войните и Закона за военноинвалидите и военнопострадалите през третото тримесечие на 2016 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 4 как от къде са тези милиони ,от народа. ДДС на всяка закупена стока е включена в цената ,акциз на горива ,на цигари всичко това отива в бюджета
4
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За три улици в Столична община 6 млн.лв. са страшно много, те да не слагат златни павета там.
3
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И ОТКЪДЕ ГИ РАЗДАВАТ ТЕЗИ МИЛИОНИ? НАПЕЧАТАХТЕ ЛИ ГИ? ИМА ЛИ НЯКАКЪВ ОТЧЕТ КЪДЕ СЕ ХАРЧАТ ТЕЗИ МИЛИОНИ? ИЛИ ЩЕ СИ КУПУВАТ ДЖИПЧЕТА ГРОБАРСКИТЕ КМЕТЧЕТА? ВАШТА МАМА НАЛИ ВСЕ РЕВЕТЕ ЧЕ НЯМАЛО ПАРИ ЗА ПЕНСИИ ДЕТСКИ ЗАПЛАТИ А РАЗДАВАТЕ МИЛИОНИ КОИТО СИ ДЕЛКАТЕ С ВАШИТЕ КМЕТЧЕТА! ВАШТА МАМА СЕЛЯНЖЪРСКА ДЕВА!
2
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Купуването на гласове да започне СЕГА!
1
2
 
8
 
! Отговори
Име преди 7 години
И между другото едни 601 617 133 евра излизат от бюджета за едни бетони ;) А техниката която е била готова, са я препродали на 3-та страна :D