Взеха детето на бедна българка, дадоха го на ромка

Едно от децата на Даниела е настанено в ромско приемно семейство
2 дек 2016 09:49,
57
Взеха детето на бедна българка, дадоха го на ромка
Снимка: bTV

Едно от децата ми е в ромско приемно семейство. Не ми харесва, но пък жената е добра и гледа добре детето, разказа Даниела от Сливен, която бе принудена от беднотия да остави трите си деца в приемни семейства. Пред bTV тя обясни, че останалите две деца са заедно в друго приемно семейство.

Майката вижда децата си 2 пъти месечно. Отначало се е срещала с тях всяка седмица, но й обяснили, че трябва да го прави веднъж на две седмици. Даниела живее под наем и няма работа. Но обясни, че е очаквала отдел "Закрила на детето" да й помогне. "Защо се дават пари на приемни семейства да гледат децата ми, а аз не получавам никакви помощи", попита тя. 

Още по темата

Социалният работник по случая Стоянка Добрева обаче твърди, че Даниела сама е подписала декларация, че не може да се грижи за малките. Действията на отдела били според закона и защитавали правата на децата, тъй като майка им не им осигурявала необходимите условия за живот.

Близките на Даниела твърдят, че тя е добра майка и упрекват социалните, че са ѝ отнели децата. Те призовават институциите да ѝ помогнат да осигури подходящо жилище на децата си.

"Бедни сме, това е най-лошия порок в България, и дори на собствените си деца не можем да помогнем", коментира близка на Даниела.

Нейната история развълнува десетки хора в страната, които искат да й помогнат. "Не съм вярвала, че толкова хора, които не познавам, искат да ми помогнат", каза тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
2
 
4
 
! Отговори
Пропаганда БСП преди 7 години
Простотията ходи по хората...... Таа се раписала на един вагон документи после реве че "бедноста е порок" НЕ "ДРАГА" НЕ БЕДНОСТА А ПРОСТОТИЯТА ТИ Е ПОРОК! Пълен *** че и по телевизията се жалва.......
38
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ето това е евроатлантическа ценност,за приемните семейства соц. помощ ,за родната майка нищо.Раждайте Българки по3-4деца държавата се грижи за Вас.
37
2
 
8
 
! Отговори
Пълната версия..? преди 7 години
Следя тази статия от началото и започвам да се замислям дали не получаваме съкратен вариант на историята? В смисъл, как така семейството на покойния съпруг изведнъж "изгонва" снахата си и трите внучета? В същото време,цитирам,"Близките на Даниела твърдят, че тя е добра майка и упрекват социалните".Кои са тези близки?Още, защо не се полага общинско жилище, социални помощи за починал родител/съпруг и детски? Жената наистина ли е българка,има ли образование,регистрирана ли е в бюро по труда?
36
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А вий- вий сте ***! Децата ще пораснат и ще узнаят една жестока гавра, извършена спрямо тях и майка им. Ще си отмъстят по също толкова жесток начин. Само че ще бъде справедлив! Дано майката се съхрани жива и здрава, и да им се порадва отново. Както и да ги нарича обществото тогава, за нея няма да има никакво значение. И правилно!
35
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това на снимката не е годно да възпитава деца.Възпитанието е отговорна задача, а на тази точно отговорност й липсва.Друг е въпросът, че един етнос вече е направил бизнес от възможността да се печели, като човек стане приемен родител. За това също е трябвало да се мисли предварително, но никога не е късно недомислените неща да се оправят чрез закон.Ама кой да седне да мисли закон, посветен на опазването на генотипа на нацията?
34
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ааааа, направих проблеееем, хайде сега вие будалите, дето работите и плащате данъци, да ми помагатеееее!Дайте ми жилищееееее, дайте ми париииии, но за работа не питааааам!Каквоооо, да съм мислила лииии?!Че когато му се е/е, кой мисли, че от това се забременяваааа? С какво ще ги храня лиииии? Ами аз разчитах мъжът ми да ме храниииии, така е по-леснооооо! Ама близките му не щат да ме храняааааат!Хайде, дайте миииии! Ама за работа не ме търсетеееее
33
9
 
5
 
! Отговори
пешо преди 7 години
Стига сте реагирали първосигнално, защото не знаете какъв е случая. Забележете, че не са й ги взели, ами тя сама си ги е дала.
32
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Чиновниците ни правят на маемуни !
31
2
 
4
 
! Отговори
гошо печения преди 7 години
Баце кво да коментираш. Просто българия
30
2
 
14
 
! Отговори
Селянин преди 7 години
Политиците вместо да се бутат за субсидии нека да ги дарят тези субсидии на такива майки
29
2
 
0
 
! Отговори
До 32 преди 7 години
Подай сигнал. Институциите работят по сигнали.
28
2
 
24
 
! Отговори
Турчина преди 7 години
Добре де лично аз знам за една ромка с 6 деца която проси по улиците и не съм чул държавата да и е взела децата. А сямо тя ли още колко има такива с по над 5 деца и живеят в една стая в ужасни условия! Къде е държавата при такива случаи?
27
1
 
22
 
! Отговори
Не помня точно преди 7 години
името на селото, в което ромските семейства се занимават с приемно родителство. Почти няма ромско семейство без да е приело дете, за което получава освен заплата за отглеждане на детето и определена сума, която върви с всяко дете за покриване на нуждите му. Представете си колко пари получават по този начин(често децата са повече от едно). Убедена съм, че ако малка част от средствата отива при истинските родители, те биха се грижили за децата си. Другото е противоествено и неморално!
26
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
тая като я гледам не ми мяза на нормална. може и да греша, не с такъв генетичен матриал това дете не става за нищо и ще служи на ромите само като донор за социални помощи, затова са го взели
25
2
 
21
 
! Отговори
G преди 7 години
Ако някой тръгне да ми взима децата - ще влезна в затвора.Правете си изводи.НПО-тата къде са.Аааа занимават се само със ШВЕДИТЕ.
24
1
 
18
 
! Отговори
Gogo преди 7 години
Бойко вместо да даваш 600 хил.лв. За да си разкарваш големия г-ъз вземи и ги дай тия пари на такива хора.
23
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Невежият електорат сполучливо наречен мат'рял пак не е загрял накъде да насочи възмущението си. Вместо да се възмущава на роднините на бащата на детето които са проявили типичните за мат'ряла ценности, той се възмущава, че са дали детето на приемно семейство което независимо от етническата принадлежност е намерило начин да се препитава. Матр'ял, що да сториш?!?!
22
2
 
28
 
! Отговори
Суека преди 7 години
Вместо да и помогнат на българката те са и иззели децата = ГЕНОЦИД *** в собствената ти държава !
21
6
 
7
 
! Отговори
(-_-) преди 7 години
Жената очевидно не си знае правата и никой не й е виновен за това, че не е успяла да се разбере със социалните.. И не са й взели децата, ами сама ги е дала!
20
0
 
26
 
! Отговори
Платеното преди 7 години
приемно родителство е порочно. Вместо средствата да се дадат на истинските родители, за да се грижат адекватно за децата си(няма застраховани от изпадане в крайна нужда), те се предоставят за създаване на бизнес. За мен платеното родителство е бизнес - нищо повече!