Борисов не ще мир с БСП: Да ви видя как ще се оправите с бежанците!

Премиерът в оставка обвини социалистите в предизборни лъжи
312
Борисов не ще мир с БСП: Да ви видя как ще се оправите с бежанците!
Снимка: архив, Олег Попов, Dnes.bg

Премиерът в оставка Бойко Борисов обвини социалистите в популизъм и лъжи по проблема с бежанците и мерките за решаването му.

Още по темата

"Популизмът в цяла предизборна кампания – да ни се обяснява как г-н Радев ще прати армията на границата и ще пази границата, чакам да го видим в действие и тогава с министър Ненчев ще преценим дали сме грешали като не сме изпратили Сухопътните войски да стоят с танковете и артилерията на границата", коментира той на редовното заседание на правителството, според стенограмата.

Заседанието на Министерския съвет в оставка също започна с тази тема, като Борисов обяви, че според БСП правителството е излязло виновно, че е осигурило пари от Брюксел за справяне с мигрантската криза.

Той допълва, че управляващите многократно са искали да има разбиране по тези теми, защото самите европейски социалисти са гласували в Парламента за много по-меки мерки от нашите.

"И тогава чух, че ще бъдат викани да им дърпат ушите. Не знам дали се е случило, нямам информация от БСП. Така че двойният стандарт, лъжите, измамите рано или късно лъсват, като при референдума. Всички мислеха, че това е атака срещу нас, а то е срещу държавността. Аз си спомням това предаване "На четири очи" – ясно обясних какви са рисковете, казах истината. Госпожа Нинова на Консултативния съвет каза, че не са говорили за рисковете, защото тогава били в предизборна кампания. Ненчев беше там – чу, и Горанов беше – и той чу. Сиреч, когато е предизборна кампания – може да лъже, когато не е предизборна кампания, може и да търси помирение", заявява министър-председателят.

Борисов посочва, че е за помирение и национална отговорност, но не можеш "да рушиш, рушиш, рушиш и когато трябва да градиш, да кажеш: "Ама ха сега всички да градим".

Според него правителството е поело пасивите на проевропейската си политика.

"За 160-те милиона това ни беше и договореността с г-н Юнкер – незабавно да преведат тези 202 милиона лева, да се почувства ефектът от подкрепата максимално бързо, а Комисията да предостави останалите след това. Г-н Юнкер излезе лично в Братислава и публично го заяви. Можеше спокойно да кажат: "ГЕРБ са успели 202 милиона лева да докарат за страната, ние ще докараме, примерно, 500 милиона". Да ги осигурят – ще ги аплодираме. Нека да надграждаме", призова Борисов.

По думите му държавническите решения не са популистки, не са много приемливи в първия момент, но времето показва, че са правилни.

"След Брекзита премиерът и правителството си тръгнаха, за да може тези, които искаха Брекзит, сега да го приложат, но те се оплитат и не знаят какво да правят. Това е резултатът. Месеци наред не знаем какво са решили. В Италия премиерът им представи програма, според която счита, че Италия ще се управлява по-добре и ще излезе от кризата. Знаете, че осем техни банки са на ръба. Обединиха се по-малките партии и Ренци подаде оставка. Разбира се, пое отговорност да мине бюджетът. Ние това го направихме по същия начин. Но то не значи, че ще престанат да се борят и да настояват това, което са предлагали, да стане факт, защото това са правилните неща", дава пример той.

Борисов коментира, че внимателно е слушал Корнелия Нинова, която вече започвала да говори по темата за бежанци да се постигнело съгласие.

"Ами ние една година настояваме за съгласие по темата бежанци! Никой от нас не е предизвикал кризата. Предизвикаха я тези, които разсипаха арабския свят. Има два вида справяне – едното е нехуманно и невъзможно, защото дори и през Унгария, ако не ме лъже паметта, 30 хиляди са минали, въпреки оградите. Но, виждате, постепенно, макар и бавно, Европа се съвзема, прилага мерки и накрая ще се справи. Една година ние точно това обяснявахме, молехме, пари издействахме, ежедневно работехме, ежедневно. Изведнъж се сетиха сега: "Ами дай да се помиряваме по тази тема". Ние ви искахме помирение много пъти, сега ще носите отговорност и ние по същия начин ще ви питаме, и ще чакаме да видим как по-добре ще се справите и с какви по-различни методи от нашите", посочва премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


312
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
129
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
При твое правителство да се гушкаш с Меркел,да се целуваш с Юнкер да вкараш един куп скакалци,да строиш нови центрове и да теглиш съпътстващите ги заеми и да заявиш:"Да ви видя как ще се справите с бежанците!!!".При всички случаи и ТЕ ще се справят както ти се справя досега с правителствата си!!Заемчета и обгрижване със средства от бюджет само и единствено ако не предприемат крути мерки-на самолетите и кой откъде е дошъл!!Гражданство-като другите,които го искат така и те!!Бежанци НИЕ нямаме!!
128
1
 
22
 
! Отговори
Мелиха-ров преди 7 години
Бежанци от арабски произход е имало от 800г.насам.Въпроса е, че всяка криза е възможност за печалби за един кръг от хора. Виждаме:ятаци, каналджии, проституция, оръжие, наркотици, измами, рекет... Всичко това са лесни и бързи пари. Въпроса е да има бърз и работещ механизъм за връщането им и изолирането им в затворени комплекси...
127
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо Борисов не каже , че неговите приятели краварите съсипаха Арабския свят в комплект с ЕС. В България от три години АТАКА ти говореше за тази ограда, а ти слушаше Брюксел. Сега е късно либе за китка. Ще си носиш последствията както и аверите ти от Европа.
126
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
След като прегледал крака на бойко доктора казал. Ще трябва да го гипсираме. А бойко казал. Какъв гипс бе плащам си. Слагайте мрамор!
125
3
 
40
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 7 години
Когато си по**ан е добре да замълчиш. При Бойко Борисов обаче такова усещане няма.Сега очаквам да обвини БСП за това, че напълни България с талибани.
124
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е, как няма да е добре. С толкоз награбено. Ще има и за него и за правнуците му.
123
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Асане кажи какво е това Комунизъм? Работиш не работиш ше ядеш! А какво е Капитализъм? Ядеш не ядеш ша работиш без пари!
122
2
 
36
 
! Отговори
ПГ преди 7 години
Един е бай , един и друг като него няма! Да се чуди човек, как е съществъвала тая страна без него до сега! Като е толкова оправен, да си го вземат у европа и да им реши проблемите отмах.. там и пари има повечко за фирмите му..
121
28
 
6
 
! Отговори
Боко е прав! преди 7 години
Сега ще дойдат комунистите и да видим какво ще правят.Само лошо заслужава този *** народ.
120
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
При БСП Ореха искаше да тегли един милиард, тоя се разчекна да реве как и внуците щели да ги връщат. А той си взе 20 милиарда и сега ще гледа сеир. Но за внука си е заграбил, та да не се мори да връща. Нашите внуци ще връщат.
119
3
 
33
 
! Отговори
ДОКТОР ДУЛИТЪЛ преди 7 години
ТОЗИ ДРИОПИТЕК САМО ПРОИЗВЕЖДА *** , А ДРУГ ДА МУ ЧИСТИ АВГИЕВИТЕ ОБОРИ !!!! ЕДНА ТАПА В АУСПУХА И ....ПО-МАЛКО ЗАМЪРСИТЕЛИ !
118
2
 
35
 
! Отговори
@@@ преди 7 години
Бежанците, които ТИ докара, тоя не спира да ме шокира !!
117
28
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Борисов е много прав!А комунисти и депесари гласуваха в Европарламента за повече бежанци в Европа!Те играят за Кремъл, за да има проблеми в ЕС.
116
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кратувана е обречена и добре знае това макар че е търа!Звае че ако остане без армията от държавни гавази и придворните гАзолизци скоро ще се намери някой от колегите му мутропрестъпници да му свети маслото!Тоя е дълбоко забъркан с мафията на балканите!
115
3
 
34
 
! Отговори
не е за смЕх преди 7 години
Какво излиза този заради наведената си политика пред началниците задръсти страната със скакалци ,а сега щял да гледа някой си как ще се справи с тях. Няма такъв дe бил другото име на наглостта е бойко борисов нарочно му пиша името с малка буква това недоразумение не заслужава и грам уважение.
114
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Един ден милиционер си върви по улицата и среща човек който на всеуслушание все повтарял шивана държава шивана държава. Хванал го милиционера и го закарал в районното. Шефа на районото го попитал какви лозунги разпространяваш ти бе? Е как кави? Казавах само че САЩ са шивана държава.Браво казал шефа. Ще те предложа за награда а колегата ще накажа. След две седмици милиционера среща същият човек. Може ли такова нещо аз си вършех работата а ме наказаха? Аз нали ти казах че е шивана държава!
113
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Германия може да връща сирийски бежанци в България, но само ако са здрави и работоспособни, реши съд в Дюселдорф, цитиран от българската секция на "Дойче веле". Според съдиите сирийците могат да получават социални помощи и медицински услуги и в България.Това е новината, баце! Затова бързаш да се изхлузиш - други да сърбат това, което ти надроби.
112
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво са крали по комунистическо са крали, но това което оставиха след себе си още го грабят и все не свършва. А това, което бай ви Тошо построи не могат да го боядисат Герб.
111
24
 
7
 
! Отговори
е преди 7 години
Властта не му е самоцел, властта е самоцел на истинските грабители на държавата ни, а именно БСП
110
2
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
С две думи: след мен и потоп.Оплеска къде какво можа и сега смята да гледа сеир как други ще му оправят бакиите. *** това нищо не било - винетки, билети, продаде южна България на Ердоган, спря енергийните проекти, за да зарадва янките и ние да загубим милиарди, Хъб щял да прави без газ. И сега сеир.Ако имаме нормална прокоратура сеира трябва да го гледа от затвора. И да върне заграбеното.