Борисов не ще мир с БСП: Да ви видя как ще се оправите с бежанците!

Премиерът в оставка обвини социалистите в предизборни лъжи
312
Борисов не ще мир с БСП: Да ви видя как ще се оправите с бежанците!
Снимка: архив, Олег Попов, Dnes.bg

Премиерът в оставка Бойко Борисов обвини социалистите в популизъм и лъжи по проблема с бежанците и мерките за решаването му.

Още по темата

"Популизмът в цяла предизборна кампания – да ни се обяснява как г-н Радев ще прати армията на границата и ще пази границата, чакам да го видим в действие и тогава с министър Ненчев ще преценим дали сме грешали като не сме изпратили Сухопътните войски да стоят с танковете и артилерията на границата", коментира той на редовното заседание на правителството, според стенограмата.

Заседанието на Министерския съвет в оставка също започна с тази тема, като Борисов обяви, че според БСП правителството е излязло виновно, че е осигурило пари от Брюксел за справяне с мигрантската криза.

Той допълва, че управляващите многократно са искали да има разбиране по тези теми, защото самите европейски социалисти са гласували в Парламента за много по-меки мерки от нашите.

"И тогава чух, че ще бъдат викани да им дърпат ушите. Не знам дали се е случило, нямам информация от БСП. Така че двойният стандарт, лъжите, измамите рано или късно лъсват, като при референдума. Всички мислеха, че това е атака срещу нас, а то е срещу държавността. Аз си спомням това предаване "На четири очи" – ясно обясних какви са рисковете, казах истината. Госпожа Нинова на Консултативния съвет каза, че не са говорили за рисковете, защото тогава били в предизборна кампания. Ненчев беше там – чу, и Горанов беше – и той чу. Сиреч, когато е предизборна кампания – може да лъже, когато не е предизборна кампания, може и да търси помирение", заявява министър-председателят.

Борисов посочва, че е за помирение и национална отговорност, но не можеш "да рушиш, рушиш, рушиш и когато трябва да градиш, да кажеш: "Ама ха сега всички да градим".

Според него правителството е поело пасивите на проевропейската си политика.

"За 160-те милиона това ни беше и договореността с г-н Юнкер – незабавно да преведат тези 202 милиона лева, да се почувства ефектът от подкрепата максимално бързо, а Комисията да предостави останалите след това. Г-н Юнкер излезе лично в Братислава и публично го заяви. Можеше спокойно да кажат: "ГЕРБ са успели 202 милиона лева да докарат за страната, ние ще докараме, примерно, 500 милиона". Да ги осигурят – ще ги аплодираме. Нека да надграждаме", призова Борисов.

По думите му държавническите решения не са популистки, не са много приемливи в първия момент, но времето показва, че са правилни.

"След Брекзита премиерът и правителството си тръгнаха, за да може тези, които искаха Брекзит, сега да го приложат, но те се оплитат и не знаят какво да правят. Това е резултатът. Месеци наред не знаем какво са решили. В Италия премиерът им представи програма, според която счита, че Италия ще се управлява по-добре и ще излезе от кризата. Знаете, че осем техни банки са на ръба. Обединиха се по-малките партии и Ренци подаде оставка. Разбира се, пое отговорност да мине бюджетът. Ние това го направихме по същия начин. Но то не значи, че ще престанат да се борят и да настояват това, което са предлагали, да стане факт, защото това са правилните неща", дава пример той.

Борисов коментира, че внимателно е слушал Корнелия Нинова, която вече започвала да говори по темата за бежанци да се постигнело съгласие.

"Ами ние една година настояваме за съгласие по темата бежанци! Никой от нас не е предизвикал кризата. Предизвикаха я тези, които разсипаха арабския свят. Има два вида справяне – едното е нехуманно и невъзможно, защото дори и през Унгария, ако не ме лъже паметта, 30 хиляди са минали, въпреки оградите. Но, виждате, постепенно, макар и бавно, Европа се съвзема, прилага мерки и накрая ще се справи. Една година ние точно това обяснявахме, молехме, пари издействахме, ежедневно работехме, ежедневно. Изведнъж се сетиха сега: "Ами дай да се помиряваме по тази тема". Ние ви искахме помирение много пъти, сега ще носите отговорност и ние по същия начин ще ви питаме, и ще чакаме да видим как по-добре ще се справите и с какви по-различни методи от нашите", посочва премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


312
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
109
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На мен ми е интересно, ще се роди ли поколение, което ще се справи с политическата с*ан на България спирайки кражбите и злоупотребите, заради които 27 години вървим само назад, след което най-после да заживее свободно и в разцвет, докато навсякъде е красиво и подредено, а икономиката и стандарта на живот се повишават значително...
108
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Единственото, което иска е пак да е на власт. Мания за величие със симптоми на циклична..Мед случай.
107
28
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен--111България я разграбиха Мутрите от Мутренската партия БКП .Цял живот крадоха.След ДЕВЕТИ дойдоха на власт голи и боси сега са Мутри и мутренски аристократи. Тъй наречените партизани излязоха в балкана м. Август 1944 г. Всички бяха преследвани за криминални престъпления. Престъпници бяха и такива си останаха.
106
2
 
33
 
! Отговори
Картър преди 7 години
Нагло е Бате Бойо да твърди, че се е справил с бежанците. След проведената филтрация в Германия, дуня Меркел Ашкенази връща всички сирийци дето не и вършат работа в Концлагер България. Отделно дето всеки ден влизат хеляди пущуни дето правят групов секс по 30 човека с малки момченца за да възмъжеели. Бате явно не само не е в час, но и вече лети с Фалкончето към Америка, защото тук ще му се стъжни животеца заради ДЪЛГА СЕРИЯ ОТ ДЪРЖАВНИ ИЗМЕНИ.
105
0
 
31
 
! Отговори
dmx преди 7 години
Бойко в затвора, Маджо и Пашата също. Заслужават да ги разстрелят и тримата - за геноцид над дребния и среден бизнес в епохата на рекета. А Бойко и за огромните кражби направени през Цветелина Бойко Борисова. Защо никой не пише да тази олигархеса, впрочем?
104
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 68"единия пожарникар, другия пилот ... все големи политици хахаха"---За пожарникаря си прав - той е обучаван да държи МАРКУЧ.За пилота не си прав - той е обучаван да държи ЩУРВАЛ и да УПРАВЛЯВА, не само изтребител, а и бойни съединения, т.е. хора. Знаеш ли колко генерали (в световен мащаб) са ставали успешни президенти? Не? Опитай се да научиш!
103
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Никой от нас не е предизвикал кризата" .. преди 20-тина дни каза, че "сме виновни за кризата в Сирия". Граница не се пази, като регистрираш и храниш мигрантите, граница се пази, като не ги пускаш да влязат.
102
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Шизофренно болният ни премиер в оставка започна да се издава ежедневно, че симптомите на заболяването му зачестяват. Готови се за трети мандат с цялата си наглост и безочие. Говори за политическа отговорност без да е наясно със значението и на двете думи. Изтикана работа.
101
0
 
27
 
! Отговори
Андрешко преди 7 години
Проблемът с бежанците се решават така:тези,които не са бежанци да бъдат екстрадирани,създаване на Гранични войски за охрана на границите,тези които са наистина бежанци временно пребиваване докато войната свърши и после обратно от където са дошли.
100
1
 
29
 
! Отговори
ДС преди 7 години
Никаква дипломация няма в нашите политици. Ама те са пожарникари, физкултурници, пилоти, земеделци, журналисти, търговци, аптекари. Симеон-ВЕЛИКИ е учил допломация в Солун. Сега политици стават връзкари и мишионери без грам усет за дипломация и политическа грамотност.
99
0
 
30
 
! Отговори
Бай Гюро преди 7 години
Йскам да се върна в мрачното социалистическо минало! Защо бе? Как защо? Тогава поне имах светло бъдеще!
98
4
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ТОЗ 60 ГОДИШЕН БАНКЯНСКИ ПУБЕРТЕТ СИ МИСЛИ ЧЕ НЕ СА ГО СЛОЖИЛИ ДА УПРАВЛЯВА ДЪРЖАВА А ВСЕ ЕДНО ЧЕ Е КИБИК ГЛЕДАЩ ОТСТРАНИ СЕЛСКО МАЧЛЕ!ПРОООСТ ЧЕ ЧАК ДРЪНКА КАТ ПРАЗНА ТЕНДЖЕРА!НЕ СИ ДАВА СМЕТКА ЧЕ НАРОДА НОСИ НА ГЪРБА СИ И ТЕГЛИ ОТ ПРОСТОТИИТЕ МУ!
97
32
 
10
 
! Отговори
ъ преди 7 години
И магистрали ви направи и пътища и детски градини и ВИК мрежи и метро и ремонти на болници и църкви и оборудване за болниците скъпо се закупи, а от БСП какво заменки,цанков камък,реактори,фалирали банки, само за КТБ се дадоха 4 милиарда пълна разруха в цялата държава с години после не може да се възстанови
96
5
 
38
 
! Отговори
Българина преди 7 години
Всеки друг българин, натъртвам на българин, а не предател сор ид, ше се справи отлично. Твоето не е справяне то е замазване и залагане бомби пред бъдещето на България
95
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как става това дърпанена уши? Явно е много страшноза неграмотни като българскияпремиер. Ако някой иска дазащити страната си никаквиполитици в Брюксел не могат да направят нищо.
94
2
 
38
 
! Отговори
Бай Гюро преди 7 години
Какво се случва, когато релсите свършат и влакът на социализма спре: При Ленин- всички слизат правят съботник и полагат релси. При Сталин- машиниста се разстрелва. При Хрушчов - вземат се релсите зад влака и се полагат отпред. При Борисов - началник-влака и кондукторите клатят вагоните, машинистът надува свирката, а пътниците си мислят, че влакът продължава да върви.
93
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
wtf ? докарали 160 млн, на цената на какво ? Ако трябва - Да, армията на границата с танкове, артилерия и каквото има там останало.
92
21
 
15
 
! Отговори
42 преди 7 години
След Бойко България я чака потурчване.Той е епоха в политиката и държавността.
91
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сретан Йосич му е купил билет за Вечните ловни полета. Хайде да му го дава, че на народа му пусна да го краде и лъже.
90
0
 
9
 
! Отговори
Asi преди 7 години
Nesam chel gore kakvo pishe , zashtoto shte pishe za l*inara Boklukov toeat borisov.ti oshte li kibichiah v ParuAmenta be L*inar