Широката руска душа на Доган: Русия винаги е била в друго измерение!

Почетният председател на ДПС получи приз за сътрудничество
219
Широката руска душа на Доган: Русия винаги е била в друго измерение!
Ахмед Доган. Снимка: архив, БулФото

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган е бил удостоен с награда от Благотворителния фонд за социални инициативи "Народное Единство" - Русия, във връзка със сътрудничеството между Русия и България в областта на духовното сближаване на двата народа. Това се съобщава на официалната интернет-страница на ДПС.

Доган е благодарил за отличието в писмо до директора на Руския културно-информационен център в София Павел Журавлев.

В него той заявява, че в живота му няколко пъти му се е случвало да не приема или да се отказва от национални или международни награди, но в конкретния случай за него е въпрос на чест, че изобщо са обсъждали името му.

"Защото в духовното си битие съм школуван в мисловното пространство на Западноевропейската философия, но съм закърмен с екзистенциалната темпоралност на Руската класическа литература. И съм убеден, че който не разбира Широката Руска Душа, не схваща и смисъла на Голямата Руска Земя. Тъкмо затова може би Русия няма "граници". Тя винаги е била в друго измерение", пише Доган.

По думите му в актуалното политическо време Русия се възражда не само като геополитически баланс, но и като алтернатива за гарантиране на сигурността и мира в планетарен мащаб.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


219
Още по темата: ДПСАхмед ДоганРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
158
0
 
3
 
! Отговори
КГБ - ДС преди 7 години
Ей сега наивниците пак ще почнат да го величаят философа хидроинженер колко бил мъдър, защото се изказвал веднъж в годината от мишата си дупка!На Агент Сава отдавна му лъсна червения русофилски г*з, и всичко което казва, е това което са му позволили от Москва! А щом сега си е отворил устата, значи руснаците имат конкретна цел...!Доган е национален предател!
157
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Догановото лакейничене пред "Широката Руска Душа" е още едно доказателство, че в България е в ход прокремълски метеж.
156
0
 
4
 
! Отговори
реалност преди 7 години
Израз който освен ,че нищо не значи е и доста глупав. Няма логика и смисъл .Каква е връзката душа-земя. И още повече се сещам ,че с такива тъпизми минаващи за умности е управлявана БГ вече над 30 г.Пардон -70 !
155
5
 
2
 
! Отговори
Чехов преди 7 години
След тая награда за почетният Председател Copocoидитe всички са изпаднали в Амок! А още дори и не знаят,че руска база Латакия N2 на Русия ще бъде изградена в Ново Село sсамо на 2м и 24см от Американско Typkoфилската база на джихада с който ни залива войнственият американски ислямизъм.
154
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Заиграването с термина Теокрация е твърде неприятно . Всяка Цивилизация за почва с Теокрация , а завършва с Демокрация - Виктор Юго . А да умееш като Ахмет Доган , оглеждайки се в Кривото Огледало на Съвремието , да не си кривиш Душата е равносилно на Подвиг .
153
13
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Русия слага край на българската държавност още през 10век с походите на Светослав. Плахите опити на Самуил да възстанови държавата не успяват и тя съвсем закономерно престава да съществува. Без този унищожителен поход България нямаше да бъде завладяна от Византия. Втората Българска държава е просто византийски протекторат и като такъв лесно пада под османска власт. Ако русите не бяха прекършили първата Българска държава щяхме да имаме много по-големи шансове срещу османците. Русия е унищожителка
152
7
 
9
 
! Отговори
Бургас преди 7 години
"Всички крайбалтийски области: Финландия, Остландия, Литва, Полша и Бесарабия й се отнимат. От Малорусия (Украйна) се образува отделна, самостоятелна държава. Губи целия Кавказ. Владенията й в дълбока Азия хвръкнуват. Сибир отива на Япония и на Китай. От Русия ще остане едно Московско царство..."- Митрополит Методий, из "Погромът над България. Виновникът", 1914 г.
151
4
 
8
 
! Отговори
Бургас преди 7 години
"Основата, върху която се съзида великата Руска империя и върху която се крепи, беше режима на "теокрацията": да се върши всичко по волята Божия, за неговата слава (да освобождава от властта на мюсюлманите поробените християнски народи). Тая основа - теократизма - окончателно е разрушена от речения грях (погромът на България). Следователно Руската империя остава без основа, и, като такава, ще се разгроми и ще се разпадне."- Митрополит Методий, из "Погромът над България. Виновникът", 1914 г.
150
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 179Ceлcки, научи се да пишеш *** български.
149
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ха-ха .Двадесет и седем години българина негодува ( не против мюсюлманите в България) ,а за това 4е ни разделиха 4рез създаването на партия на етни4еска основа . Оказа се оба4е , 4е партията е с турски електорат , а лидерът е руски .
148
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
морето и планините ни ...страхотоно образувание за децата#######Веднага си личи кога сте си получили образУванието....хахаха
147
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 176днес пи ли си хапчето ???
146
15
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Русия е изконният враг на България. Зверствата и спрямо нас започват още през 10 век и продължават и до сега.
145
6
 
10
 
! Отговори
Да така е , преди 7 години
Руснаците с гордост си носят кръсчетата на врата и шийте си,докато продажните българи чакат за пари дали да са християни или мюсулмани ,според това ,кой даде повече,с една дума ***
144
8
 
19
 
! Отговори
майорски преди 7 години
До БургасЗа 28 години с русия ...от 1945 до 1973 ...българия имаше 120 хилядна армия ...индустрия ...селско стопанство ...курорти по морето и планините ни ...страхотоно образувание за децата ...безплатни университети ...За 28 години със запада ..... няма какво да преброя ...поне аз не се сещам
143
2
 
8
 
! Отговори
майорски преди 7 години
До Анонимен 170 Абе то и Х..И..ТЛ..ЕР и НАПОЛЕОН так си мислеха като теб ...ама после руснаци им маршируваха в Столиците .....така че не прибързвай с плоските изводи !!
142
11
 
10
 
! Отговори
Бургас преди 7 години
"Русофилството в България е достигнало до идиотcтвo. Когато руската дипломация прави пакостите, ние, българите, нарочно си закриваме очите; жумим, за да не виждаме пакостите, правени нам от Русия.""България е болна. Тя страда от недъга на сляпото русофилство. Погромът се дължи на тоя недъг."- Старозагорски Митрополит Методий, из "Погромът над България. Виновникът",1914 г.
141
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Русия е с единия крак в гроба, в измерението на миналото. ЕС е в друго измерение - измерението на бъдещето.
140
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЕС е с единия крак в гроба, в измерението на миналото. Русия е в друго измерение - измерението на бъдещето.
139
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Русофилчета,квичите като побъркани, че *** била велика. И какво точно и е великото? Икономиката? Науката? Културата? Изкуството? Общественото устройство? Или величието и е да прави войни и да избива хора?