Любчо – малкият голям боец! Сирачето, за което баба му е "всичко"

Детето имa церебрална парализа, нужни са му 6500 евро за операция
Обновена: 16 дек 2016 09:23 | 16 дек 2016 09:14,
23
Любчо – малкият голям боец! Сирачето, за което баба му е "всичко"
Снимка: Bulgaria ON AIR

Вече 14 години баба Саня и дядо Владо се грижат за Любомир – момче, родено без родители. През 2002 година пиян шофьор блъска майка му и баща му на пешеходна пътека. Жената умира бременна в осмия месец, а бащата - месеци по-късно, без да излезе от будната кома.

Така животът на Любчо започва преждевременно. Поради липсата на кислород, скъсана плацента, скъсана пъпна връв, той се ражда с детска церебрална парализа, разказва пред Bulgaria ON AIR бабата Саня Христова.

Момченцето има нужда от 6500 евро, сума, непосилна за баба му и дядо му, които се грижат за него.

Зад гърба си има вече две ортопедични операции в чужбина. И за двете помогнали много познати и непознати. През юни му предстои серия от рехабилитации в Словакия, за която Любчо и баба му отново имат нужда от помощ.

Красимира Василева - юрист по професия и фотограф по сърце, в продължение на няколко месеца, влиза в ежедневието на Любчо. За да го снима.

Благотворителната изложба, която показва живота на детето, може да бъде посетена в Централния военен клуб.


Ако искате и вие да помогнете на Любчо, можете да преведете средства на банковата сметка:

RAIFFEISEN BANK

IBAN: BG25RZBB91551000646190

BIC: RZBBBGSF

Lybomir Ivajlov Elenkov
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
0
 
! Отговори
+ преди 7 години
До АнонименИма PayPal на стпаницата на Любчо във Facebook
18
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо в такива случаи не се предоставят няколко варианта за дарение?За пример- чрез кредитна карта. Сигурна съм, че дарените суми ще се удвоят. Не знам как е в България,но аз живея в чужбина и ако искам да преведа пари по банков път (независимо каква сума) банката, която ползвам ми спира $70. Естествено е това да повлияе на сумата на дарението.
17
0
 
7
 
! Отговори
Стоян преди 7 години
Не пишете глупави коментари, а помагайте.Кой с колкото може.
16
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А пияния шофьор колко месеца условно получи...И това ако е държава...
15
0
 
13
 
! Отговори
до Експерт преди 7 години
Много добре казано.Лошото в случая е ,че като остане сам на този свят.ДАНО БАБА МУ И ДЯДО МУ ДЪЛГИ ГОДИНИ ОЩЕ ДА ЖИВЕЯТ ХОРАТА, ДАНО. ДАЙ БОЖЕ.И като се води по ДОКУМЕНТИ пълнолетен ,тогава ще стане само статистика. И ВЕДНАГА ЩЕ ГО НАОБИКОЛЯТ ИЗМАМНИЦИТЕ, ГАДНИТЕ ХОРА. А НЕ ДАЙ СИ БОЖЕ ДА НАСЛЕДИ ИМОТ, ВЕДНАГА ЩЕ ПОПАДНЕ ПОД ПРИЦЕЛА НА ИМОТНАТА МАФИЯ.НЯМАЛО Е КЪСМЕТ ДЕТЕТО ДА СЕ РОДИ В ДРУГА ДЪРЖАВА, ВСЯКА ДРУГА ДЪРЖАВА.НО ЕДНО НЕЩО СЪМ РАЗБРАЛ В МОЯ ЖИВОТ.ИМА НЯКОЙ ТАМ, ГОРЕ КОЙТО НИ НАБЛЮДАВА И РАЗДАВА ИСТИНСКО ПРАВОСЪДИЕ.ДАНО ДЕТЕТО ДА СЕ РАДВА И ДА РАДВА СВОИТЕ БЛИЗКИ ДЪЛГИ Г
14
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мъката е господар на този свят - М. Куркински
13
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименЗа естествен подбор не сте ли чували..........Чували сме ние, но за съжаление не действа съвсем логично и докрай ефективен. Ако беше така нямаше да ти четем писаниците в момента.
12
0
 
29
 
! Отговори
Kiki преди 7 години
Колко мъка има по света,а повечето хора прави и здрави не ценят живота въобще
11
7
 
4
 
! Отговори
Емигранта преди 7 години
Бих помогнал но как да бъда сигурен,че парите ще отидат при детето?
10
2
 
15
 
! Отговори
Христ, до Анонимен 7 преди 7 години
"....Няма случайносто на тоя свят набийте си го в главите и престанете да спекулирате с християнството."Ти си случайното на този свят. Християнството спекулира с нас, не обратното.
9
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Изключително свестни и симпатични хора. Нека помогнем поне малко да ги облекчим и зарадваме.Помня случката. Наистина трябва шофьорът да е ангажиран доживот с това дете, на което с безотговорността си е отнел всичко.
8
1
 
42
 
! Отговори
рускиня преди 7 години
До Анонимен 7. Естествен подбор? Интересно защо той не сработва при тебе, защото по-голямо *** за заколение аз не съм срещала. Значи ако те прегази пиян шофьор - това е естествен подбор? Сега това животно, пияния шофер е жив и здрав. Та при този "естествен подбор" в България скоро ще се останат само пияници, *** и наркомани?
7
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
АКО ИМАШЕ СМС ДМС ЗА ДЕТЕТО ЩЯХ ДА МУ ДАМ ЩОТО ДНЕС ТАКА СЕ ЧУВСТВАМ!!ПРИНЦИПНО ЗА ТОВА ЗАБОЛЯВАНЕ ПАРИ НЕ ДАВАМ!!! ПИШЕ, ЧЕ Е НЕЛЕЧИЛО А САМО ОБЛЕКЧИМО!ПИШЕ, ЧЕ ЗАБОЛЯВАНЕТО УВРЕЖДА МОЗЪКА !МОЖЕ БИ БИЛКАТА КОТЕШКА СТЪПКА БИ ПОМОГНАЛА НА МОЗЪКА ТЯ ИМА РЕГЕНЕРАЦИОННИ СВОЙСТВА КАТО Я ДАВАТ И ЗА ОБРАЗУВАНИЯ ОТ РАК!!!ИЗВОДА Е: ЕДНА ТЪЖНА СЪДБА!
6
0
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А защо виновникът за тази трагедия не е ангажиран финансово към това дете с провалена съдба? В такива случаи с доказана вина, трябва цял живот да изплаща обезщетение и то солидно.
5
2
 
27
 
! Отговори
До всички умници! преди 7 години
Драги същества, вместо да умувате как само по коледа има такива кампании, може просто да дарите пари. За вас, които не знаете, тези кампании ги има през цялата година. Има google, с помощта на който можете да ги откриете. Другия варант е просто всеки месец да влизате на сайта на DMS и ей така да ви се отделя от джоба скромна сума за СМС. Не си търсете оправдание пред самите Вас, че дарявате един път годишно по коледа. Правете го по-често, не е трудно.
4
80
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Айде поредната сълзлива история. И дайте да дадем понеже е Коледа. За естествен подбор не сте ли чували.Утре със всеки може да се случи трагедия, едва ли ще го пишат по медиите и ще му помагат с пари. Няма случайносто на тоя свят набийте си го в главите и престанете да спекулирате с християнството.
3
0
 
58
 
! Отговори
mimi преди 7 години
Поклон пред бабата и дядото че са поели тази отговорност да отгледат Любомир.Знам,че никак не е лесно, особено ако нямаш средства. Много здраве и късмет!
2
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не, не е само това дете, и ако толкова се интересуваш има много страници и кампании, включително голям брой са събрани на страницата на единния национален номер за помощ. Който търси, намира. Със здраве !
1
2
 
77
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това беше случаят в Дружба. Неописуема трагедия. Който иска да помогне - аз мисля да го направя.