Радев видя: Пътната агенция не спазва заръката на Борисов!

АПИ обявила обществена поръчка в навечерието на празниците
Обновена: 2 яну 2017 21:43 | 2 яну 2017 21:36, Веселина Йорданова
123
Радев видя: Пътната агенция не спазва заръката на Борисов!
Снимка: архив, БулФото

Новоизбраният президент Румен Радев "хвана" Агенция "Пътна инфраструктура" в нарушение на разпоредбата на премиера в оставка Бойко Борисов да не се обявяват обществени поръчки от настоящата администрация.

Съобщение на сайта на Пътната агенция от 29 декември информира, че е възобновена процедурата за възлагане на обществена поръчка за проектиране, изграждане и въвеждане на електронна система за събиране на тол такси от автомобилите над 3,5 т. Офертите се подават до 17 ч. на 5 януари 2017 г. и ще бъдат отворени на следващия ден – 6 януари, пише още в съобщението.

"Напомням, че премиерът Бойко Борисов на заседанието на МС от 21 декември 2016 г. нареди на своите министри спирането на всякакви обществени поръчки. В случай, че те са неизбежни, министър-председателят заръча те да се консултират с моя екип. Държа да уточня, че въпросната обществена поръчка, обявена в навечерието на празниците, не е консултирана с никого и не може да бъде квалифицирана като "неизбежна", посочва Радев в профила си във Facebook.

Без да оспорва законността му, той намира това решение за политически спорно.

"Считам, че правителството и държавната администрация трябва да спазват нареждането на премиера Борисов, който зае отговорна позиция на гореспоменатото заседанието на МС", настоява Радев.

В съобщението на АПИ се уточнява, че възобновяването на обществената поръчка става възможно след като Комисията за защита на конкуренцията и Върховният административен съд се произнесоха в полза на Агенция "Пътна инфраструктура" и оставиха без уважение искането за налагане на временна мярка "спиране" на процедурата.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя пък, какво иска????ГЕРБ построиха магистралите и сега на тях е правото да цоцат от тях!А тол таксите ще им носят печалба дори когато паднат от власт, затова трябва да се дадат на правилната гербава фирма.Нищо ново в държавата на мафията.
14
10
 
10
 
! Отговори
Джуна преди 7 години
С 2-те каки и летеца ---ше пада майтап тая година!Усещам го !Пиарката , щом е почнала да ремонтира основно Бояна и да купува и кухненска посуда .....НЕМА да се даде така лесно на Дъртофелия Нинова и Дебеляна Йотова!ЯВНО ---ПИАРКАТА ШЕ РАЗДАВА КАРТИТЕ!!
13
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Радев аларм
12
7
 
22
 
! Отговори
Съвет преди 7 години
Генерале, спирай всички начинания на герберастите, чиято единствена цел е да заграбят всичко на отиване. После чрез тайните служби вкарай шайката герб в затворите. Така ще спасиш България.
11
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До БЪЛГАРИННеграмотен ли си или пишеш с палеца на левия крак?
10
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На-пика се в профила си или написа в профила си ми то много направил бе каква поразяваща новина сего от АПИ ги е стегнало шубето здраво.
9
14
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
АПИ си знаят работата с евро либерасти тъй се действа. Да живее Меркел и Юнкер.
8
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ама нали трябваше да стане 22ян.др.Решетникова разрешили ти др. Льотчик да се изказваш?
7
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Наде свободна ли си тая вечер ?
6
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ние пък видяхме, че тоя и той е евротолераст и какво ще направи сега освен да им подари едно плюшено мече. Ако иска да ни хвърля прах в очите нека го прави, но номера няма да мине.
5
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кой е тоя Радев прилича ми на Краси Радков и фейсбук профил ли има
4
7
 
4
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 7 години
РАДЕВ ВАС Е ОСТАВИЛ БЕЗ УВАЖЕНИЕ ИСКАНЕТО НА БОРИСОВ ЗА СПИРАНЕ НА ОБЩЕСТВЕНИТЕ ПОРЪЧКИ И СЕ Е ПРОИЗНЕСЪЛ В ПОЛЗА НА АГЕНЦИЯ ..ПЪТНА ИНФРОСТРУКТУРА.. Т Е----ТИ СЕ ПОДИГРАВА И НЕ ГО ЗАЩИТАВАЍ ЗАЩОТО ТОЍ Е СТРЕЛЯН ЗАЕК И ХИТЪР ЛАЛУГЕР ---ОТДАЛЕЧИ СЕ ОТ ВСИЧКИ ПАРТИИ ---БСП ГЕРБ--ТЕ СА ЕДИН КОРЕН РБ----КЛОН НА ДПС И ДОСТ ИНАЧЕ СЛЕД 20 3 СИ АУТ---НС ТИ ГОТВИ ИЧПЪИМЪНТ---ВОТ НА НЕДОВЕРИЕ ОПИЧАЍ СИ АКЪЛА ОСТАВИ ЖЕНА СИ У ДОМА И ДЕРЗАЍ ---ПРИЯТЕН ПОЛЕТ
3
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Надя НиколоваДааа, и все по-активен ще става! И така трябва. Ако ти обясня защо, ще се обидиш, нали?
2
25
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На този му личи от 1000 км., че *** го е хванала за топките.
1
8
 
16
 
! Отговори
СЕФТЕ ГЯВОЛЪЦИ... преди 7 години
ВАС-----ПАК СА *** РАБОТАТА...ХА,ХА,ХАААААААААААА....!!!!!КАЗВАМ ВИ:СЪДЕБНАТА СИСТЕМА -----Е ПОСЛЕДНИЯ ОКОП НА ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ!!)!!!ТЕ , ТОВА ТОЧНО ... ИСКА ...ВЗРИВЯВАНЕ!!!!!

Спонсорирани публикации