Апартамент, креватче... Родителите на Динко чакат подаръци

15-годишният баща нямало да се връща на училище, но и не искали още деца
3 яну 2017 09:20,
156
Апартамент, креватче... Родителите на Динко чакат подаръци
Снимка: bTV

Семейството на едно от първите български бебета, родени през 2017 г. – Динко, очаква помощ от държавата за рожбата им.

Желанията им са от бебешко креватче, та чак до апартамент. Непълнолетните родители и техните роднини живеят в ромската махала "Надежда" в Сливен.

Още по темата

В една къща живеят 15-годишният баща, бабата и дядото на новороденото бебе. Очакват и 13-годишната майка с Динко.

Семейството живее в две стаи, отделили са едната за младите, защото имат още един син, който е ученик.

Бащата на бебето не съжалява за случилото се. Казва, че има кой да се грижи за детето. Още не е решил дали ще продължи да учи.

За Златка път назад няма - тя от година вече не ходи на училище, а сега смело заявява пред bTV, че иска да си гледа бебето.

Семейството обаче засега не планира да има други деца.

Съгласно промените в Закона за семейните помощи за деца от началото на 2016 г. родителите на младите вече няма да получават детски надбавки. 13-годишната майка ще взема детските за Динко като ваучери.

Въпреки мярката с детските от миналата година в квартал "Надежда" е нещо обичайно момичетата да раждат на 13 или 14 години. От квартала е и Кортеза – най-младата майка, която роди едва на 11 години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
1
 
11
 
! Отговори
Пожелание преди 7 години
Легло, дрехи и апартамент има безплатни в домовете за малолетни престъпници. Да бъде изпратен *** да си излежи там присъдата, не условно. В затвора в Сливен може да се намери място за "майката". С детето да се занимават бабите.( Имаше такъв случай в САЩ с пълнолетна учителка и ученик.) Като навършат 18 тарикатите да си гледат детето, но без помощи от държавата.
111
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не мога да разбера как някакъв закон или разпоредба са по важни от някакъв си мижав КОДЕКС?
110
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До КотаракНа теб ще ти пуснем един вълкодав, да ти обясни какво се полага на търтеи, които живеят на чужд гръб от детски надбавки. няма къде да се денете, ще се справим с вас! Ще си платите да тунеядството, хем с лихвите!
109
0
 
25
 
! Отговори
Желанията им? преди 7 години
Техните желания?Значи изредиха какво желаят, но не споменаха, че желаят да започнат работа?А защо някой журналист не попита какво е желанието на нас-данъкоплатците, които ще плащаме издръжката на малолетните тепегьози и новородената биологична единица?Ние желаем да се преразгледа някогашното решение на Тодор-Живковото правителство, с което е дадено българско гражданство на роми-пришълци. Референдум тогава не е проведен. Сега народът да гласува - гражданство или временно пребиваване на тези?
108
1
 
11
 
! Отговори
Мишок преди 7 години
Деца лесно се правят,но трудно се гледат
107
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Че тя бяла бе, какво тропате и бучите?
106
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз имам традиция да хвърлям домати по прислугата на Тодор Живков поновому демократи, дупетати, политици, бизнесмени. Нарушени са ми човешките права!!!
105
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ама пък дядото по бащина линия е на 33г.. Въздържал се е ***, направил е синчето си чак на 18г.
104
0
 
22
 
! Отговори
rofl преди 7 години
Що така като при минали години не ви се ходи да се снимате с бебе на годината бе господа мурдари от НС??? Като се свършиме българите тия швейцарци на вашата врата ще цъфнат да си вземат "подаръците". Тогава като няма ще ви опекат на площада, най-напред вас!!!
103
0
 
29
 
! Отговори
Ханс преди 7 години
Всичко зависи от нас. Призовавам лекарите следващия път като имат такава родилка случайно да и клъцнат тръбите...БЪЛГАРИЯ на българите !!!!
102
2
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А за моята внучка няма детски надбавки. Виновни са родителите й,които първо завършиха образованието си, подсигуриха си работа и жилище и се ожениха чаааааааак когато навършиха 28-30г.
101
24
 
11
 
! Отговори
Българин преди 7 години
До АнонименНе сме отговорни ами себични и егоисти. В миналото в по-трудни времена сме имали по над 5 деца и са станали хора и то какви. Вземете семейството на Иван Вазов примерно...Всеки знае, че с помощи от държавата дете не може да се отгледа, тъй че не завиждайте на ц*иганите. Аз познавам много състоятелни българи, които пак по едно-две раждат. Поправете себе си преди всичко!
100
0
 
23
 
! Отговори
БХК преди 7 години
на сичкото ром като стане на 13 държавата да дава хапартамент да се размножава нашироко бате
99
1
 
18
 
! Отговори
Биричка :) преди 7 години
Сещам се нещо. По мое време, малко от комунизма и малко от демокрацията (когато завърших средното), мама ви каза "искам бележка от СМГ, че си ученик". Аз "защо ?". Тя "получавам детски, че детето ми е ученик". Аз "АААААААА, така ли, тия пари си ги искам з мене, иначе няма да ти дам бележка" :)). Едно време беше друга бира, даваха на всички деца до 18, ако учат , надбавки. Транспорта за ученици и студенти беше безплатен, за студенти имахме 50 % намаление във влаковете. Системата работеше...
98
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Наглост!!!
97
0
 
20
 
! Отговори
Ром преди 7 години
Хм! Кой щял да храни ромчетата? ще ги храни БХК, во главе с оня дото го беха "милвали" по главата.
96
4
 
1
 
! Отговори
Биричка :) преди 7 години
Пиша рядко, но постовете ми имат максимум по 1-2 минуса и над 40-50 плюса. Радвам се, че имам минуси сега, кое не ви хареса.. а, няма значение. Знаете ли какво има значение, че биткойна е над 1000 долара :). Вие си цъкайте :)
95
0
 
0
 
! Отговори
И преди 7 години
До Анонимен 78МЕН МЕ Е СРАМ,ЧЕ ТИ СИ БЪЛГАРИН.
94
3
 
19
 
! Отговори
БГ май това заслужав преди 7 години
Всъщност, замислете се през изминалата година само с колко некомпетентност и мърлящина сте се сблъскали в различни държавни институции. Навсякъде е пълно с *** и халтави гащници. И това са протежета на всички партии, не само на някоя. Какво чудно, че именно Златка и *** и са бъдещето на държавата? Няма новина тук
93
1
 
15
 
! Отговори
Мистър Колт преди 7 години
Помощи ли....?