Златка – майката на Динко: Обичахме се и станах бременна!

13-годишното момиче роди първото бебе за 2017 г. в Сливен
2 яну 2017 10:00,
391
Златка – майката на Динко: Обичахме се и станах бременна!
Снимка: bTV

Първото дете, което се роди през 2017 г. у нас, е от ромски произход. Детето е от Сливен, майката е на 13 години, бащата е на 15 и е неин съученик. Родителите са кръстили новороденото момченце Динко.

Малкият Динко се ражда в 3:45 минути на 1 януари. Това е първото бебе за тази година, тежи 2800 грама и е високо 49 см.

"Раждането е минало нормално за първескиня, особено в тази възраст. Майката е в перфектно състояние", съобщи д-р Диана Гугова от МБАЛ "Д-р Иван Селимински".

Майката на Динко Златка казва, че с бащата на детето се харесали в училище. Започнали да се срещат тайно от родителите си.

"Ние се обичахме и станах бременна от него, в трети месец бях", разказва тя пред bTV. Когато започнало да й личи, момичето избягало при роднини на приятеля си.

Страхът на младежите бил неоснователен – и двете семейства се зарадвали на първото внуче, но най-много – 33-годишният дядо Динко, на когото е кръстен малкия.

Родителите на 15-годишния баща работят и изкарват добри доходи. Майката на 13-годишната родилка има осем деца. Те все още не са виждали бебето, защото след раждането то е на апаратна вентиланция, заради гинекологично заболяване при майката.

В болницата в Сливен вече не се изненадват от подобни ситуации. Най-младата родителка в сливенската болница е на 11 години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


391
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
120
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато става въпрос за раждане на дете, глупавите хора не одобряват изобщо да се раждат деца, какво значение има дали майката е на 13г. като Златка, дали е на 20г., или на 30г. Независимо на колко години е родила една жена, тя винаги ще бъде обвинявана за нещо - та как си гледа детето, та дали го възпитава добре, така че какво значение има някаква *** възраст, след като никой не уважава майките. Дори и Златка да беше родила пълнолетна - да не би да й честитят. Не! *** пак щяха да я плюят!
119
0
 
3
 
! Отговори
скънка преди 7 години
"...но най-много 33-годишният дядо Динко, на когото е кръстен малкия."точка.
118
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 141 - т.7 - "МЪДЪР". НАУЧИ СЕ ДА ПИШЕШ ПРАВИЛНО, след това пиши "умни" коментари!!!
117
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Господи дано да спре тази социална политика че държавата ще се наводни ромеи.
116
6
 
2
 
! Отговори
139 преди 7 години
За да отглеждаш деца трябват само двама работливи , които се обичат и другото само си се подрежда. Любов бе хора, любов, работа и упоритост трябва, стабилен човек до себе си трябва, а не някаква държава да ти даде подкрепа. Аман от клише изречения.
115
7
 
5
 
! Отговори
139 преди 7 години
До 140:1. Не сме животни, хора сме, значи можем поне три деца да отгледаме2. Ако не можем да отгледаме три, то проблема е в нас и на тия около нас3. Ако държавата е крива, то държавата си я правим ние българите4. Баба ми е била много , ама много по-бедна от мен, но ое отгледала 5 деца5. Децата се отглеждат с работа и любов6. Ако няма работа и любов, то е пак до нас - хората (българите, а не ромите)7. Един мъдар човек е казал, при добри хора , всичко се подрежда както трябва
114
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 139Защото не сме животни.Раждаме по толкова деца, на колкото можем да осигурим човешки, а не скотски живот.Сами храним децата си, а не чакаме държавата да бърка като разбойник в джоба на честните работещи хора и от техните пари да ни дава помощи. Ние не сме плевели, за разлика от едни други.Но Бог вижда!
113
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Mi shto ne rajdate be bylgari, kak vie samo po edno dete na 30 godisni ne mojete da rodite? To po cql svet rajdat pone po 2 deca, moralno ste neshto problematichni?
112
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Боже, пази България!
111
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За подобни "обичащи се" малолетни двойки - публична стерилизация без упойка! родителите им - в затвора, новороденото - дадено за осиновяване извън България!Да е за урок на останалите разгонени хрантутници!
110
1
 
11
 
! Отговори
asi преди 7 години
1.na 13 godini e,koi shte ia prieme na rabota ?2.koi shte i gleda deteto ?3.drugiat HLAPAK uj BASHTATA i toi niama da e rabotasposoben osven KRAJBA a i koi shte go prieme maloleten na rabota ?4.koi shte gi hrani, te i roditelite im sa BEZRABOTNI.Ako se vzeme zakon za tezi koito sa pod 18 godini rodilki dane vzimat nikakvi pomoshti ot darjavata ama absoliutno nikakvi,ili da im se otneme deteto i da plashtat na darjavata po 1000 leva na mesec dokato deteto izkara daskaloto i togava shte vidim
109
1
 
19
 
! Отговори
А бе как така, преди 7 години
хем "майката е в перфектно състояние", хем имало "гинекологично заболяване при майката"?!Да не би в Сливен или в определени сливенски махали да се счита, че е нормално 13-годишните да са с гинекологични заболявания?
108
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До край (69)Ако си българин, или от друг етнос, но работиш и честно и почтено си храниш сам децата, мога да ти кажа само едно голямо БРАВО, щом като си се решил да направиш четвърто дете. Да ти е живо и здраво!
107
2
 
11
 
! Отговори
До 85 преди 7 години
Много правилни предложения даваш - щом няма и ден трудов стаж, не й се полагат никакви помощи, нито общинско жилище. Щом не е внасяла осигуровки - да си плати разноските по раждането или да й бабуват врачките от маалата!
106
2
 
25
 
! Отговори
Пък се и изрусила! преди 7 години
На 13 г. с гинекологично заболяване?!?! С колко човека се е "обичала" тази, та е на такъв хал?Бащата е на 15 г., а дядото - на 33 г.?!?!Цялото е за съд и затвор, всякакво друго отношение спрямо тях е престъпление спрямо градивната част от българската нация!
105
1
 
4
 
! Отговори
kolio99 преди 7 години
До тя незнам "тя" ли си и на колко си ,ама може иот сефтето да забременееш....
104
38
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Те, нали българките/всичките с едно две излючения\ започват ръгането също на 12, 13 максимум 14години! Просто разликата е, че ония раждат, а наште с различни чааак до 30години! За мен по моралното и достойно поведение е на ромите
103
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да са ни живи и здрави динкораждащите, че без тях прирастът ни отива на кино!!!
102
4
 
36
 
! Отговори
браво на момата! преди 7 години
Гинекологично заболяване? Да не е кожно-венерическо случайно?
101
5
 
6
 
! Отговори
gtrgff преди 7 години
Айде честито :D