Вятърът навява преспи до 2 м. Павлова зове: Не пътувайте!

Най-тежка остава обстановката в Добричко
Обновена: 7 яну 2017 22:36 | 7 яну 2017 19:31, Веселина Йорданова
165
Вятърът навява преспи до 2 м. Павлова зове: Не пътувайте!
Зимата в Добрич е най-люта. Снимка: БТА

В по-голямата част от страната все още има сериозни снегонавявания, образуващи преспи на места до един-два метра.

Още по темата
Апелираме в по-критичните зони, ако не се налага, в тъмните часове на нощта да не се предприемат пътувания, защото на много места има слаба видимост, особено по автомагистралите.

Това заяви регионалният министър в оставка Лиляна Павлова на брифинг в Агенцията "Пътна инфраструктура".

Тя посочи, че навявания има около 10-ти километър на магистрала "Струма", между 110-140 км на АМ "Тракия", в участъка от Карнобат до Бургас, както и на АМ "Хемус" - от Шумен до Девня. Това са участъци с много сериозни навявания и апелираме за максимална скорост от 60 км/ч, добави Павлова.

По думите й най-тежко остава състоянието в област Добрич, като това е единствената област, която остава без да има отворени главни пътни артерии. Надяваме се скоро да бъде пробит пътят Добрич - Балчик, заяви Павлова.

Тя добави, че в област Силистра са пробити главните пътни артерии, но в момента започват сериозни навявания и за тъмните часове на нощта отново ще бъде ограничено движението по пътя Шумен-Силистра.

Освен навявания, има и риск от заледяване, предупреди Лиляна Павлова и призова водачите да шофират с повишено внимание, предаде БТА.

Министърът на енергетиката в оставка Теменужка Петкова съобщи, че към настоящия момент състоянието на електроенергийната система в страната се нормализира. На територията на ЕВН и ЧЕЗ няма населени места без ток. Единственият проблем остават обектите на територията на "Енерго-Про" - те са 100 към момента, но се работи активно, добави тя.

Николай Николов, директор на Национална служба "Пожарна безопасност и защита на населението", съобщи, че служителите на службата са оказали съдействие на 136 случая - за транспортиране на родилки, хора на хемодиализа и деца, нуждаещи се от хоспитализация. Няма информация за бедстващи хора и загинали в следствие на тежките метеорологични условия.

В отговор на въпрос, Лиляна Павлова коментира обвиненията на БСП от по-рано днес, че зимната ситуация се използва за предизборно оръжие, с думите, че единствените, които използват тази тежка ситуация на гърба на хората, са тези, които обвиняват. Това е проява на политическа немощ и опити за политизиране на един тежък момент, което е грозно, добави тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


165
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
21
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Платил съм свинетка, ше пътуам! Ако има проблеми - затворете пътя и не ме пускайте! Щото работодателя ми "Не пътувайте" не го приема за извинение!------------Червен ***, ти това 97 лв за винетка за пари ли ги имаш. Това са джобните пари на един нормален работещ човек за един0два дни.
45
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ИвaнчоAз съм десен избирaтелНо вече подкрепям БСП-----------ХахахаххахахаххахахаЧервените каскети сте изкукали от политическо безсилие и тъпота!!!!
44
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 56Иска ли ти се?
43
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе, щом БСП не е на власт се чисти лошо и се краде, но ако БСП е на власт се чисти много хубаво, не се краде, няма поръчки за наши хора и настава един рай на земята.
42
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
хора, не пътувайте! само винетки купувайте (с)винетка
41
5
 
15
 
! Отговори
Ивaнчо преди 7 години
Сaм я измислихAз съм десен избирaтелНо вече подкрепям БСПНиновa е с клaси нaд болния сaмовлюбен Винету
40
23
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Руските тролски *** трябва да се смачкат. Иначе оправия няма.
39
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ИвaнчоТая глупост ти сам ли я измисли или ти дадоха от Позитано 20?
38
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
България се превърна в зона на злобни човечета и присмехулници. Жалко.
37
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дреме ми на наденицата за снега и за пътищата!Важното е да снабдяват магазина до нас с ракия!
36
8
 
0
 
! Отговори
до 50 преди 7 години
Стига с тая ирония бе Гошко. намерил да се присмива, все едно си по-велик от природата.Твърде нищожен присмех.
35
3
 
34
 
! Отговори
гнус преди 7 години
Имаше един много умен кмет на София!Който каза че нямало смисъл да се чисти шумата защото имало още листа по дърветата!!После стана премиер и така действа и със снега!!!То само това да беше.........
34
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В Североизточна България продължава да вали. Излязох навън вали и дyxа силен вятър. Видимост няколко метра.
33
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нали и по новините даваха, че снегопочистващите фирми разполагат със съвремени препарати за размразяване на пътищата, но ги държат само за проверки. Защото ако минат снегорините и след тях разпръскат препарата, не позволява задържането на снега до минус 25 градуса. Но нали парите са дадени и няма да бъдат изразходвани за удобството на гражданите, а за пълнене на гебреските фирми. Заради тях ще блокират държавата.
32
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименНе се прави на много отворен, защото си захлюпен, снегоринчо. Долу ГЕРБ!
31
3
 
17
 
! Отговори
Свинетка преди 7 години
Селянино! А ти плати ли си винетката?;))))
30
27
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много искам ей тия тук които ми се правите на големи разбирачи да ви кача на снегорина и да ви видя как ще изчистите и 100 метра при положение, че снега не спира и го навява. Ама то за вас реалноста няма значение нали на вас ви се плаща да плюете ГЕРБ, което е разбираемо понеже и вие хляб ядете а за нищо друго просто не ставате.
29
9
 
38
 
! Отговори
до 30 преди 7 години
Я кажи кое ми е глупавото, герберска въшко? Това, че което зависи от мен, автомобила да ми е подготвен за зимата, и да не мога да го използвам когато реша? И ще слушам някаква клявка, че пътя бил опасен! Нали затова в това министерство потъват милиарди, за да си вършат работата! Ако беше в Норвегия, щяха да я изгонят на минутата! Да си чул по новините проблеми по техните пътища? А там вече е минус 30 градуса с виелици от 120 км. Герб не стават за НИЩО!
28
2
 
7
 
! Отговори
Абсурд преди 7 години
До 27Е щом ти е приятно да те стрижат като овца.....
27
5
 
9
 
! Отговори
Бай Ристо преди 7 години
Само истински комунист в краен случай социалист може да надвие природата, останалите са бошлаф работа, затова само бешипе и долу гроп!

Спонсорирани публикации