България – отровната и токсична част на Европа

Страната ни 13-та в света в тревожна класация
239

Снимка: theecoexperts.co.uk

България е една от най-замърсените държави в света, съобщава bTV, като се позовава на изследване на британската компания The Eco Experts.

Страната ни е едно от най-отровните места в Европа, наред с Люксембург и Босна и Херцеговина.

Като цяло обстановката на Стария континент е изключително тревожна, алармират експертите. Най-добре са в живеещите в Швеция, Португалия и Испания, а най-зле – повечето страни от бившия Съветски блок.

The Eco Experts публикува „Карта на най-отровните страни“, която обобщава данните за няколко фактора, като консумация на енергия на глава от населението, замърсяване на въздуха, смъртност, причинена от замърсеността на въздуха, изпусканите емисии въглероден диоксид и други.

В изследването са включени 135 страни, а България се нарежда на незавидното 13-о място сред най-замърсените.

Негативната класация се оглавява от богатите на петрол страни в Близкия Изток - Саудитска Арабия, Кувейт, Катар, Бахрейн, Обединените Арабски емирства. Следват Оман, Туркменистан, Либия, Казахстан и Тринидад и Тобаго.

Вижте класацията в следващата галерия:

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


239
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
като гледам и в Монголия е мн мръсно, там, където жива душа нема на километри ...
10
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В София Фъндъка печели избори и не забрани паркирането по тротоарите.
9
0
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Истината е че е мн мръсно. Днес докато си миех колата....за пореден път се убедих. Улиците, тротоарите,между блоковите простр., вилните зони...на всякъде блика кал. Положението е грозно. Трябва да св вземат вече мерки...100 год живвем като ***. Освен държавата и всеки гражданин трябва да положи усилия да облагородява около себе си. Това е обща кауза. Ние живврм тук, не друг.
8
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Za tova li e tolkova sivo nastroenieto v BG ili si e gen,murmorene,neblagodarnost,vmesto pozdrav Ou i t.n...Mantaliteta ni e za promiana,a posle shte svetne navsyakude obeshtavam vi!!!
7
18
 
21
 
! Отговори
до 3 преди 7 години
Що говориш глупости бе ефенди :)Не виждаш ли, че най-отровните държави са от бившия съветски блок.Тва случайно ли е според теб???Не знам кой и по колко ви плащат да пишете глупости по форумите, но сте смешни.Как може да обвиниш ЕС, че е мръсно в България, умът не ми го побира.
6
6
 
41
 
! Отговори
помпиер преди 7 години
Неспирно се лее помия върху България от т.нар. "медии" на "международната общност".
5
6
 
51
 
! Отговори
МУСАка преди 7 години
Поредната евтина глупост, която нашите журналисти яхват!И какво искат да ми кажат тези полуграмотни англичани - че България е по-зле от Китай например, където в Пекин слънцето в ясен ден едва мъждука на небето от наслоен смог, а хората се разкарват с маски и едва ли не с противогази?То бива глупости вече, ама на моменти се оливат... ай посмали малко както се казваше преди...
4
4
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тия да си гледат мъглата напоена със смог и да не се занимават с нас най-добре. Aма нали требе да ни прогонят туристите и да ни докарат птичи грип.
3
25
 
26
 
! Отговори
Българина преди 7 години
Само напомням че не беше до 1989, дори до 2007! Но ес носи само бедност, особено за нас
2
4
 
66
 
! Отговори
Reptile преди 7 години
Що за глупост! Липсва Китай, където не можеш да дишаш без кърпа на устата. Поредното платено озследване срещу туризма у нас...
1
3
 
63
 
! Отговори
11 преди 7 години
Тая пък простотия отде изпълзя???