България – отровната и токсична част на Европа

Страната ни 13-та в света в тревожна класация
239

Снимка: theecoexperts.co.uk

България е една от най-замърсените държави в света, съобщава bTV, като се позовава на изследване на британската компания The Eco Experts.

Страната ни е едно от най-отровните места в Европа, наред с Люксембург и Босна и Херцеговина.

Като цяло обстановката на Стария континент е изключително тревожна, алармират експертите. Най-добре са в живеещите в Швеция, Португалия и Испания, а най-зле – повечето страни от бившия Съветски блок.

The Eco Experts публикува „Карта на най-отровните страни“, която обобщава данните за няколко фактора, като консумация на енергия на глава от населението, замърсяване на въздуха, смъртност, причинена от замърсеността на въздуха, изпусканите емисии въглероден диоксид и други.

В изследването са включени 135 страни, а България се нарежда на незавидното 13-о място сред най-замърсените.

Негативната класация се оглавява от богатите на петрол страни в Близкия Изток - Саудитска Арабия, Кувейт, Катар, Бахрейн, Обединените Арабски емирства. Следват Оман, Туркменистан, Либия, Казахстан и Тринидад и Тобаго.

Вижте класацията в следващата галерия:

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


239
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
4
 
8
 
! Отговори
Абе ей преди 7 години
Поредна *** акция за да се пълни бездънният джоб на Фандък,а за радиоактивният плаж,за ТЕЦ-овете,токсичната луга,откритите мини нито дума щото за усмивката Фандък няма изгода!?
30
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абсолютно..проблема е И манталитетен. Тука имам съседи,които вече 10 год карат по 1 педя кал до къщаата си, но не дават 500лв да бетонират. В същоо време карат S Class. В такува моменти разбираш,че живееш сред объркани хора и общество.
29
7
 
23
 
! Отговори
цецо преди 7 години
престанете с тея глупости с колите, точно защото сме бедни поне 60% са автомобилите с газови у-ва и имат по чисто изгаряне от ново бмв, недейте да лъжете народа и да си измисляте глупости, в германия, италия испания карат също толкова голям брой стари кочини като при нас да не мислите че там само милионери живеят населенията им са 10-15 пъти по големи от бг и имат много повече заводи фабрики и т. н. да не говорим за хим. комбинати, по мръсен им е въздуха в градовете от нашия
28
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Софиянски и седесарите оскъпиха градския транспорт и вкараха маршрутни таксита в София през 1998 г.
27
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Vie tursite problemite povurhnostno,tova koeto e rezultat ot vutreshmata vi naglasa i pisah mantalitet,tam e golemiyat problem uvajaemi,a ne rezultatite xa nepravilni resheniya na edi koi si..obvinenieto che vse drugite sa vinovni e harakterna cherta i tam e drugiyat problem.Za okolnata sreda,ikonomikata politikata i sigurnostta,problema e v mantaliteta i egoizma
26
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В чистите Швеция и Испания плоският данък е 50-60% за богатите.
25
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Жеко ... Кое е лъжа бе брат? Мия си колата през 7 дена .. 1 тон кал има вътре и вънка? На кое викаш измама? Разходи се пеш около големите булеварди в час пик да видиш? Вуж си пода в хола на 2 дена какво става? Кое пак е лъжа и схеми на САЩ или на извънземните?
24
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Колко дължим на Баба Меркел за глобалното затопляне след тая помия дето са изпуснали.
23
4
 
23
 
! Отговори
Alina преди 7 години
Възмутена съм от тоновете натрупани кучешки *** по улиците и междублоковите пространства. Опикан от животните сняг,отпадъци от *** коне.На първо място причината за мръсотията е културата на българина и безсилието на общините да се справят с този проблем-няма глоби за кучкарите,за замърсяване,за липса на каишка и намордник,не се спряха и каруците.Толкова е обидно да живееш в тази обстановка,а ако разхождаш дечица,просто ужас!
22
5
 
8
 
! Отговори
жеко преди 7 години
лъжа и измама, всичко правят за да си дръпнат евтина работна ръка сега в цял ЕС, нали трябва някой да изкарва помощите на бежанците а ние сме най евтини в в цяла европа, ще гладувам тука обаче няма да мия на ханс кинефа
21
3
 
19
 
! Отговори
BGN преди 7 години
Само от автомобилите се събират милиарди под формата на екотакси, акцизи за горивата и т.н. , 1стотинка от тия пари, уж за опазване на околната среда, не отиват по предназнчение! Другарката горанов си оправя дефицита с тях........
20
0
 
3
 
! Отговори
Air преди 7 години
До ДСВърви в Горна. От 1-ви Януари досега няма ден със замърсяване под 2 пъти. Виж и на офиц. сайт.
19
9
 
9
 
! Отговори
Solar Power преди 7 години
До крайПроблема е от гадните печки на дърва и евтините опели от германия.Спрете да купувате стари коли !Сега купувате стари коли после плащате да ви лекуват и умирате 15 години предисредното ниво в Европа. Ако нямате пари за кола карайте колело или се возете на рейс.
18
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Точно това имсм предвид. Че гражданите нанасят големи поражения и винаги са Невиннни. Проумейте че вие и вашите действия са основни в опазването на чистотата. Се едно да внесем 10 лв в една сметка и да искаме от сюетката после 20лв. Не става. Поддържайте чисто и искатйте от общините да правят озеленяване и бетон където има нужда. Тая кал е убиствена...
17
2
 
20
 
! Отговори
Ами Буе преди 7 години
Хиляди ще стоят без ток, вода и с празни стомаси в къщи,но никога няма да излязат като нашите съседи румънците вопит да променят живота в собствената си страна !?Къде са всички тези страхливци които изчезнаха от сайта ***.Newsот момента в който поискаха ТАМ да се легитимираш преди да публикуваш, /чрез някои от социалните мрежи/ и се изпокриха като мишки по дупките си . . .!?От тези ли хора чакате да извоюват в България, правата си като граждани !?
16
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Търново последните 15 години построиха блокове на всяка останала зелена площ. Места за паркинги - няма. Е как няма да имаме проблеми ???
15
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Повече контрол и акцизи върху старите трошки, въвеждане на изискване на изправни катализатори за старите дизели и нещата ще се пооправят, ама герберите са слуги на други хора, не и на народа.
14
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Расберете,че държавата е всеки един гражданин. Неможе да се очаква администрацията дс свърши всичко,защото не внасяме толкова средства. Трябва обща кампания за бетониране или озеленяване на всички кални места. Няма друг начин....всеки хвърля *** и вика бал съм му маааата.Неможе да оставим на нашоте деца такова наследство и пример.
13
4
 
34
 
! Отговори
ДС преди 7 години
Вие вярвате ли на тези проучвания - аз НЕ. Като изключим София останалата част от страната е почти обезлюдена, почти няма производство. Остава една Стара Загора заради ТЕЦовете.
12
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Преди 1989 г. и преди Костов и 2004-2007 г. влизането в НАТО и ЕС беше доста по-чисто.