Пуснаха "Ечемишка". Герджиков оцени: За 5 дни се свърши работа за 5 г.

Според регионалния министър има и други тунели в критично състояние
Обновена: 13 фев 2017 19:01 | 13 фев 2017 17:30, Веселина Йорданова
120
Пуснаха "Ечемишка". Герджиков оцени: За 5 дни се свърши работа за 5 г.
Снимка: Правителствена пресслужба

Тръбата на тунел "Ечемишка" на АМ "Хемус", която бе затворена заради трагичен инцидент, вече работи.

"За пет дни се свърши повече работа, отколкото за пет години", коментира служебният премиер Огнян Герджиков направеното за обезопасяване на тунела.

Още по темата

Той подчерта, че краткото време, в което са извършени ремонтните дейности, е било от изключителна важност, защото в противен случай Северна България е щяла да остане задълго със затворени транспортни връзки.

"Всички строители, които работиха денонощно, ще ги поканя в Министерския съвет да изразя лично моята благодарност към тях", каза министър-председателят, цитиран от правителствената пресслужба.

Герджиков благодари и на регионалния министър Спас Попниколов за създадената организация и на специалистите, осъществили ремонта.

Министър Попниколов заяви, че има и други тунели в критично състояние: "Възложил съм анализ на риска до 15 февруари с предложение за краткосрочни и дългосрочни мерки за обезопасяването им".

Той се извини за неудобството, причинено от затварянето на съоръжението, но подчерта, че по-важно в случая е било осигуряването на безопасното преминаване през него.

Тунел "Ечемишка" беше затворен на 5 февруари, след като паднали лампи убиха пътуваща в автомобил жена - 64-годишната Елена Горанова. Другата му тръба е в ремонт от миналата година.

Специална експертна комисия, назначена от Пътната агенция, предложи техническо решение за възможно най-бързото пускане на движението при осигурена безопасност. При 24-часов режим на работа беше демонтирана старата осветителна конструкция, като бяха премахнати 1625 стари осветителни тела.

За гарантиране безопасността на движението е монтирано аварийно осветление със 108 LED осветителни тела.

Освен през тунел "Ечемишка", движението е възстановено и по участъка от пътен възел "Витинска река" до пътен възел "Правец" на АМ "Хемус".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
11
 
5
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
Влюбен съм във Владимир, богатирът от Сибир, моят идол и кумир, на земята носи мир!
44
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе ***. Там се погуби човешки живот. И за 50г работа да свършиш пак няма да го върнеш.
43
0
 
23
 
! Отговори
www преди 7 години
А КОЙ ЩЕ СЪДИ ФИРМАТА КОЯТО ТРЯБВАШЕ ДА СВЪРШИ ТАЗИ РАБОТА ОЩЕ ПРЕЗ 2005 И ВЗЕМА МИЛИОН И ПОЛОВИНА И НИЩО НЕ НАПРАВИ ??????
42
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като ви чета глупостите, ми става ясно защо държавата не върви...
41
11
 
12
 
! Отговори
ЧЕСТНО КАЗАНО преди 7 години
Прав беше бай Тошо ,че това което е построено по негово време ,сегашните гащници не могат дори да го боядисат.Но така е , когато сменихме Тато с глупавия му шофьор от Банкя.Слугата си остава слуга.Дали на Тато ,на Маргините, на Царя или на Обонго няма значение.
40
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Bulgaria darjavata na razruhata.vseki den nqkade ne6to se ru6i i pada ubivayki hora.Bulgariq do 20 godini ke iz4ezne.
39
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКИТЕ ЦЕННОСТИ - карат хората да пишат с главни букви....
38
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ей шоп ако не сложите преди тунела арка ,която да блъска тировете по високи от 4,5м нищо не си направил,ама какво ли ти разбира главата от този проблем...
37
6
 
8
 
! Отговори
обективен преди 7 години
1650 осветителни тела са заменени със 108 лед осветители.Само от икономията на ток гербавите щяха осветят всички тунели , но кражбите бяха основна цел на гербавите престъпници.Факт.
36
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бях бригадир на 25 човека бригада по подръжката на всички пътни и тунелни съоръжения по времета на Тато! По два пъти в годината всички носещи елементи и осветителни тела се боядисваха със сребърен феролит! През тези 27 години да сте видяли прясно боядисани елементи в тунелите? Не! Няма и да видите. Защото всички бригади ги разформироваха и унищожиха за да може техните фирмички за нищо правене да взимат милионите. Без подръжка цялата държава ще се разпадне! Гласувайте пак за тях!
35
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен"СОЦИАЛИСТИЧЕСКОТО СТРОИТЕЛСТВО Е ПРИЧИНА ЗА НЕКАЧЕСТВЕНИЯ ТУНЕЛ И ИНЦИДЕНТА." - точно така, че толкова години никой не го подмни или поне боядиса да замаже очите. То пак много издържа!
34
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За 5 дни създаде нови фирми смени една лампа и се хвали и самонаграждава за 5 год. работа свърши и икономиката започна да цъфти. Тия на нинова ги разправи.
33
5
 
5
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 7 години
Има светлина в тунела и това прави впечатление на някои хора.
32
4
 
9
 
! Отговори
Гоуем е! преди 7 години
"За 5 дни се свърши работа за 5 г."Силно инженерно изказване на специалист по търговско право. Нищо, че техническия ръководител на ремонта отбеляза, че поставеното засега осветление е временно и, ако го забравят както преди, пак ще падне.
31
5
 
6
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 7 години
Едно време така отхвърляха петилетките.
30
5
 
8
 
! Отговори
ГНЕВЕН преди 7 години
Старшина СТРАНДЖЕВ , почини си бе *** герберски.Напълни форума с тъпизми.
29
5
 
13
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 7 години
39! Не си разбрал ,тикварю.Причината е герберския грабеж!Цели 16 милиона са гушнали гербавите фирми за ремонта само на тези 2 тръби.Смятай , ако можеш тикварю!
28
7
 
15
 
! Отговори
Постигнатото от ГРОБ преди 7 години
След 7 години бококрация в България инфраструктура НЯМА. Пътища на френско сирене, лампи падат, тунели и мостове се рушат, влакове дерайлират, само самолетите още не са западали!! Няма по-крадливи у.роди от българските политици - факт.
27
7
 
9
 
! Отговори
справедлив преди 7 години
Дебелата партизанска внучка и лоения мечок от Банкя на съд!Рязането на ленти и кражбите бяха единствения приоритет на герберунгелите.Добре че се махнаха ,но с години ще ни тежат на джоба.
26
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Айде не се самоизтъквай бе, еврейски ***, остави другите да те оценяват.

Спонсорирани публикации