Корозирали лампи и конструкции от години си падали в "Ечемишка"

Подменяли самите осветителни тела, но не и гредите
8 фев 2017 09:50,
24
Корозирали лампи и конструкции от години си падали в "Ечемишка"
Снимка: BTV

Лампи и парчета корозирала конструкция от години падат от тавана на тунел "Ечемишка", разказа бившият шеф на вече несъществуващото звено "Магистрална полиция" полковник Красимир Занев, цитиран от "Труд".

"Докато бях начело на "Магистрална полиция" многократно информирах ръководството на Агенция "Пътна инфраструктура" за падащи предмети и нередности по всички тунели на автомагистрала "Хемус". Особено за "Ечемишка".

Още по темата

Имам подадени поне четири-пет писмени сигнала, в които съм уведомявал ведомството за този проблем", обясни Занев. Той редовно издавал заповеди към подчинените си да разчистват отломките от пътното платно и да ги изкарват извън тунела.

"Редовно бяха подменяни самите осветителни тела, но конзолите, за които те са захванати, си бяха корозирали. На това никой не обръщаше внимание и сега се стигна до този трагичен инцидент. А за абсолютно всеки случай на паднал предмет сме казвали на АПИ", посочва полковникът.

Близките на загиналата Елена Горанова от своя страна все още не са взели решение дали ще съдят държавата.

Николай, нейният брат, който и шофирал автомобила във фаталния дет, не вярва виновните да бъдат наказани.

Според него виновни са отговорниците, които поддържат магистралите и тунелите, които по думите му не са си свършили работата.

"Както и всички останали в България - сяда на стола и не го интересува какво става в държавата... Не съм човекът, който ще дава правосъдие. Има хора за това - ако могат, да го направят... Нямам злоба. Има Господ - той ще каже кой е виновен, кой не е", коментира той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БЪЛГАРИЯ СЕ РАЗПАДА !За едните мечтата е да избягат в "уредена държава" , а за другите децата им да избягат в "уредена" държава....И връщане назад няма. Просто сме преминали точката от която можехме да хванем верния път.... Жалко, но това е истината!
15
2
 
6
 
! Отговори
Анти ГЕРБ преди 7 години
Някои се учудват, че аварии, катастрофи, наводнения от язовири, рухнали покриви или стари сгради стават вече ежедневие. Няма нищо чудно в това. За последните 27 г. само се краде и денонощно се говори /пардон лъже/. Това, което беше построено до 1989 г. или беше почти ново, или се поддържаше редовно. Но вече 27 г. нищо не се прави и резултатите не закъсняват. Е, бандитите, които официално наричат бизнесмени, си построиха хотели, банки, лъскави офиси, но това е друга бира. Ще става все по-лошо.
14
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До един другАко беше Плевнелиев щеше да лови падащите осветителни тела във въздуха.И да ги подава нежно на Павлова.Ако ви плащат да пишете поне се старайте малко иначе ще ви резнат надницата.
13
1
 
17
 
! Отговори
ново преди 7 години
БЪЛГАРИЯ СЕ РАЗПАДА ! човек вече не може да буде сигурен, че като се движи навън нещо няма да му падне на главата или няма да пропадне в някоя дупка, шахта, или да му се взриви влак до къщата, да падне от някой мост и.тн. Щастлив ЖИВОТ!
12
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Що пишете тук а един не застане пред парламента и да протестира. Ни един. един да обяви" баста, дотук" и да надигне глава. Никой, тишина...ами не се оплаквайте тогава...Тия горе не са човеци а падари и докато сме овце все така ще ни доят и стрижат... Ние сме за бой, не те. Две поколения кротушковци в България.За едните мечтата е да избягат в "уредена държава" , а за другите децата им да избягат в "уредена" държава....Бългериан дрийм..
11
3
 
16
 
! Отговори
Тинев преди 7 години
Нали искахте демокрация?На ви я!Скъсват си гъ*овете от крадене. Крадат-крадат-крадат съвременните бизнесмени / до вчера ръководни другари в БКП /. А народа да мре.Та, вярна е приказката: Довчера другари - от днес гробари.
10
0
 
13
 
! Отговори
бре преди 7 години
всичко се оправдава точно с лош късмет, съдба и едни гледащи нагло хора назначени на някакви постове, който само топлят стола. нужни са РАДИКАЛНИ Действия и ПРОМЕНИ. стига само овчепогледи, мучащи оправдания и служебни извинения.
9
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако осъди държавата пак ще плащаме ние с данъците си.Така е, но все пак е справедливо да съди държавата и да я осъди, защото това семейство е загубило близък, те страдат и за тях не е инцидент и банална статистика случилото се. Поне парите ще отидат на по-правилно място от това да се хранят ромовете вече 3то поколение и те нито ще построят, нито ще проектират, нито даже ще боядисат нещо. В длъжностните характеристики в администрацията трябва да има и лична финансова отговорност
8
2
 
14
 
! Отговори
фи преди 7 години
строено е качествено щом е издържало до сега, само се ползва без никакви реконструкции и ремонти и това се отнася за всичко. но всичко това е до време, а времето бавно, но сигурно изтича. ще започнат да падат като домино. дано само да няма жертви.
7
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всичко в тази държава се разпада,защото няма отговорност!Всичко е на доизживяване,без поддръжка и морално остаряло,а по цялата верига от управляващите,през институции до изпълнители изобщо не им пука,защото отговорност при инциденти никой не носи.....Тук отговорността се прехвърля като топка,а бягането от отговорност е нац. спорт!Накрая ще излезе,че са виновни природните условия,температурните аномалии и лошия късмет...и безобразията ще продължат.
6
0
 
19
 
! Отговори
НАС преди 7 години
ЩОМ ИМА ПИСМЕННО УВЕДОМЯВАНЕ ,ЗНАЧИ СЕ ЗНАЕ КОЙ НЕ СИ Е СВЪРШИЛ РАБОТАТА !!!
5
0
 
18
 
! Отговори
Нед преди 7 години
Ако осъди държавата пак ще плащаме ние с данъците си.За 4 какво да кажа , опитва се цялата некадърност на бай Фой да прехвърли на хора които са дошли преди месец , а пилешкия му ум не схваща , че греда не корозира за месец.Нека държавата си търси парите от бургаската фирма , но не виждам това какво пречи да бъде направен ремонт?8г правиха реклами , накрая всичките им пътища пропадат , ремонти още 1ви месец , а иначе се тупат -Ние ......И санирането им е толкова ама нали трябва се скубе народа !
4
0
 
19
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Нищо чудно и заради тези сигнали да е бивш не отговарят на бодряшкия фон на тиквеното рязане на лентички.
3
32
 
9
 
! Отговори
един друг преди 7 години
Откакто Радев и БСП дойдоха на власт:* Вдигна се цената на водата в София* Падна осветително тяло в тунел Ечемишка, уби жена. За ремонт на тунела е сключен договор през 2005 година с Консорциум "Техностил 2001-Курортно строителство". Фирмата е получила 2.4 милиона лева и до днес не е ремонтирала нищо и не е върнала парите (погледнете годината и познайте до кое правителство е близка фирмата). * Ще продължавам да добавям още информация когато е налична
2
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Във всяка служба има Длъжностни характеристики, където е описано за какво си получават заплатите. Да се проверят тези характеристики, и истината ще лъсне. Ако няма такива характеристики, съответния министър е за затвора, с обвинение за некадърност.
1
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Типично по Български.