Божидар Димитров зове: Македонците обратно към българската си същност!

Да станат втора Българска държава на полуострова заяви професорът
12 мар 2017 10:40,
238
Божидар Димитров зове: Македонците обратно към българската си същност!
Снимка: архив Reuters

"Македонците да се върнат към българската си същност. Да станат втора Българска държава", призова проф. Божидар Димитров.

"Кризата в Македония започна още през 2001 г. с опасност от гражданска война, но успяха да спасят положението с конци. Най-добре да се върнат към българската си същност, това е най-добрият вариант. Както има две албански - Косово и Албания и две гръцки - Гърция и Кипър", отсече Божидар Димитров пред "Нова тв".

Още по темата

Той коментира, че това няма да е изключение.

"На Балканите има две албански държави – Косово и Албания. Има и две гръцки държави – Кипър и Гърция", каза професорът.

Що се отнася до македонският журналист Миленко Неделковски, който поруга паметна плоча за загиналите български войници на Каймакчалан, Божидар Димитров каза: „На Миленко казах да остава в албанската част, ако я разделят, защото тук го чакат момчетата от 68-ма бригада”.

Директорът на Националния исторически музей коментира и ескалиращото напрежение между Турция и Европа.

"Всички очакват Турция да с епревърне в това, което е била Османската империя и там да се оформи отново един султанат. Повече от ясно е, че Ердоган ще спечели, защото ще го подкрепи Анадола. След втората година турците са били основно мерноработниците на Европа и нямат самочувствие. Ердоган опитва да промени това като предприема ходове, които не са общоприети. Това са провокации. Той организира партии, както при нас има такава, така и в Македония", убеден е проф. Димитров.

Според него тонът между България и Турция се е изострил заради опитите на съседната ни държава да се вреже в нашата предизборна кампания.

"Това става чрез посланика им, което е много грозно. Посланиците са много ограничени по отношение на тези отношения. Личи си нашият страх да бъдем категорични и да отзовем въпросния човек. Имаме голям финансов дълг към Турция, което очевидно предполага поведението ни", добави историкът. Димитров говори и за здравословното си състояние, което окачестви като добро. Наскоро професорът бе приет в болница със съмнения за инфаркт, които не се потвърдиха.

Що се отнася до вътрешните въпроси и корупцията у нас, професорът коментира, че тя не може да бъде ликвидирана, а само намалена.

„Корупция има навсякъде. На корупция сме се научили от Запада, след освобождението. Включително и на процентите. Не можем да я ликвидираме, можем да я ограничим”, заяви проф. Димитров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


238
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
България няма да анексира Македония, защото макдеонците ще извикат Сърбия, а не България на помощ. Разберете го това! Това са промити мозъци, които плачат по загубената Югославия!
22
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 23...България е окупирана от турците територия какъв ще го търси тук.докато Македония си е Българска...анадънму....
21
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
България и да иска да анексира Македония няма с какво, тъй като няма армия.А НАТО няма да даде войските си за такъв удар, защото вече ще се компрометира тотално след бомбардировките в Сърбия през 1999 година.
20
9
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Божко, Божко, в Анадола са кюрди и хич даже няма да го подкрепят, веднъж вече го направиха - най-слабия историк след професорите си ейййййй
19
8
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Лошо ще е ако Турция нахлуе с войска в Югоизточна България и открито заяви претенциите си към въпросните територии. Така както България, чрез Божидар Димитров не зачита сувернитета на Република Македония.
18
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Един задълбочен анализ на нагласите в македонците би показал, че при албано-македонски конфликт ние трябва да се стягаме за война със сърбите, а не с албанците. За съжаление в България има много русофили, които няма да искат да се лее православна кръв и ще дадем за пореден път македония на Сърбия.
17
7
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Целта е да се открие нов военен конфилкт на Балканите, този път между Албания и Македония и последната да бъде разделена между Албания, България и Гърция както е било и преди Първата световна война.Следващата стъпка е да пламнат и Родопите - и Кърджали, Хасково и Смолян да се отделят в автономна република, то е ясно под егидата на кого.Да си спомним как беше създадено Косово.
16
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво Димитров...браво.И българското правителство трябва да подкрепи предложението и да се намеси както Русия го направи в Крим.С референдум...законно....уж....Целта оправдава средствата.А това е единствената възможност да си върнем заграбеното....
15
0
 
27
 
! Отговори
д преди 7 години
Е Тръмп е малко по -готин от изброените бг кашкавали .Дето се вика има и жени ......
14
7
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя е толкова професор, колкото и шефът му Мутрата е генерал.
13
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всъщност сценария при албано-македонски конфликт е следния: са притиснати от албанците и молят руското прокси Сърбия за помощ, после Сърбия разбира се намесва поне малко да си навакса загубени територии от Косово, след което турското прокси България се намесва срещу Сърбия в полза на горките тероризираните албанци. Само че след смяната на нагласите в САЩ и Турция спрямо Путин, а и ако на власт при нас дойде русофилско правителство е много вероятно ние изобщо да не се намесим.
12
8
 
28
 
! Отговори
Кирил преди 7 години
Чудесен човек истински Българин! Бог да му дава здраве !
11
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Турският посраник трябва да бъде изгонен от България.
10
3
 
29
 
! Отговори
до 11 преди 7 години
Жив е той жив е там под юргана.Лежи и пъшка и враговете тръшка ..
9
19
 
24
 
! Отговори
турчина преди 7 години
Това е открита намеса и незачитане на суверинитета на Република Македония от страна на бивш български министър. Българския посланик да бъде отзован а Македония да се оплаче в ОНН. На България трябва да бъдат наложени санкции за агресивна намеса във вътрешните работи на Република Македония.
8
5
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ееех, Божко съвсвм изкукурига вече!Остави я тая пуста Македония, за какъв ни е?Да ни довлекат и албанците ли?
7
11
 
33
 
! Отговори
Българин преди 7 години
Македония - земя българска.
6
8
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе мислим си ние, че макетата ще се обърнат към майка България за помощ в случай на конфликт с албанците, но защо ли си мисля, че по-скоро ще се обърнат към майка Сърбия. Както ние имаме носталгия към бай Тошо и твърдата му ръка срещу турчилята, така и те изпитват носталгия към Тито. Така, че да не стане изненада - вместо между България и Албания, Македония да бъде поделена между СЪРБИЯ и Албания ...
5
10
 
27
 
! Отговори
Филип Димитров преди 7 години
Божидарчо е същия крадец като Бойко ,Стефчо Цанев,Славито и Волен .Само кибичат в нета и крадат квото им допадне.После се пишат на велики по медиите. Тръмп е същия кашкавал .
4
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Haresa mi komentara mu