80% от българите: Не допускайте автобусите от Турция за вота!

Масово не искат да се дава гражданство на потомци на изселниците
Обновена: 24 мар 2017 22:24 | 24 мар 2017 20:29, Камелия Цветанова
227
80% от българите: Не допускайте автобусите от Турция за вота!
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

80% от българите смятат, че не трябва да се допуска в страната масово да влизат автобуси с гласоподаватели.

17% обаче възприемат мнението, че всеки, който живее в Турция и има право да гласува у нас, е добре дошъл.

Още по темата

Това показват данните от експресен телефонен сондаж на "Галъп интернешънъл", проведен на 21 и 22 март и финансиран със собствени средства.

68% от анкетираните не са съгласни хора с турски произход, които са потомци и роднини на изселници, да получават българско гражданство. Едва 29,4% смятат, че това е разумно.

Най-големи са дяловете на тези, които приемат гражданство да се дава на наши сънародници от традиционни български общности зад граница.

74,7% от анкетираните заявяват, че трябва да се дава гражданство на българите Македония, Западните покрайнини, Молдова и Украйна.

57,8 на сто смятат, че гражданско трябва да получават и чуждестранни бизнесмени, които инвестират в страната ни

38% са съгласни да се дава българско гражданство на бежанци, които се спасяват от война, но пък на обратното мнение са 56 на сто – те са категорични, че такива мигранти не са добре дошли.

Според анализаторите явно в българското общество очевидно си проправят път тревожни тенденции на нетолерантност.

Изследването сочи още, че малко над 40% от българите са чули за писмото на почетния председател на ДПС Ахмед Доган във връзка с предстоящия референдум в Турция, в което той бие алармата, че резултатите от допитването могат да доведат до конфликти и противопоставяне в Европа и на Балканите.

Сред чулите за документа очаквано преобладава неодобрение около случая – 55%. 

Дял от 37% обаче по-скоро одобряват позицията на Доган и това показва, че все пак тезите му вече достигат до адресат, анализират от "Галъп интернешънъл".

Проучването показва също, че служебният кабинет оглавяван от Огнян Герджиков е спечелил доверието на хората. 50% от българите оценяват работата на правителството като по-скоро успешна, а 33% - като по-скоро неуспешна.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Данните са от експресен телефонен сондаж на "Галъп интернешънъл", проведен на 21 и 22 март и финансиран със собствени средства.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


227
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
24, поинтересувай се в колко държави има двойно гражданство и тогава подскачай!Половината пръсти на ръката ще ти стигнат!
16
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Така стават войните тъпънари, това искат плятените от Путин партии, искат да разпалят гражданска война
15
7
 
6
 
! Отговори
БЪЛГАРСКИЙ преди 7 години
Браво братя и сестри българи. Много съм доволен Българският дух и патриотизъм отново се надига в българина. И забелязвам, че младите моми и момци сме много-патриотично настроени от старите които знаят само червено и синьо.....
14
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пеефските Брадви и Секири тотално издялкаха мозъците на народа до пълна гладкост. Четат Уикенда, купуват му отровата за по 5 лв., ядат постни кренвирши и лъскат лотарията до пълно види0тяване.
13
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това е нагло от страна на Турция. Но какво се чудим? Има ли поне един момент в българската история те да са се отнасяли към нас по друг начин? Или трябва всички български граждани да бъдат народ, който е единен или такива не ни трябват. Те винаги ще бъдат срещу интересите на България.
12
1
 
16
 
! Отговори
83050 преди 7 години
Добра позиция! А в неделя 100% от българите да гласуват, за да обезсмислят тази екскурзия на лъжебългарските граждани от Турция.
11
1
 
20
 
! Отговори
cc преди 7 години
Ей това трябваше да влезе на референдум, а не някакви други глупости, които дори може и да навредят.
10
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какви потомци кви пет лева те на времето са направили своя избор !?
9
6
 
14
 
! Отговори
Бай Тошо преди 7 години
Обединените *** днес ни направиха мечешка услуга. СКАТаджията дърпа 70 годишна жена и я гони да се връща в Турция. Ха сега да видим като се завърти този материал по света, на кого ще симпатизират повече? Може ли да сте толкова прости, излезли сте 200 човека срещу пенсионери, а Ердоган само това чака. Той ще извади 100 000 на улиците из Турция и ще им втълпява, че българите потискат турците. Този е луд, пусне ли армията танковете им са за 4 часа до Пловдив
8
2
 
13
 
! Отговори
123 преди 7 години
За всички българи е задължително да имат средно образование и да издържат тоя държавен апарат, т.е. да си плащат данъците тук в България. Който и това не върши да се изтрива от избирателните списъци!
7
2
 
22
 
! Отговори
айде сус бееее преди 7 години
Е какво е това двойно гражданство!Или са турци или са българи.Значи те се определят доброволно като турци,живеят и работят за постоянно в Турция,за какво право за говорим тогава.Значи те идват само когато има избори,гласуват и се връщат обратно в Турция.Това положение не трябва да се решава с блокади,а българския парламент да приеме закон за забрана на този начин на гласуване!!!
6
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не знам къде има друга такава държава по света - от съседна да идват и да и се месят във вътрешните работи, да и пращат гласоподаватели. Ми това е противозаконно и нагло от страна на Турция. Ние да не сме турски вилает. Това трябва да престане. Какви са тези "екскурзии". Тато едно време им даде енпосочен билет, и с право.
5
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
не са българи а русофили !!!
4
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ГЛАСУВАНЕТО ЗА АНТИБЪЛГАРСКИ ПАРТИИ КАТО ГРАБ И ЕТНИЧЕСКИТЕ Е НАЦИОНАЛНО ПРЕДАТЕЛСТВО!
3
18
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Повсеместно оглупяване на народа. Хем искат задължително гласуване хем да не гласуват бг гражданите от турски произход.
2
3
 
26
 
! Отговори
681 преди 7 години
Колко мандата им трябват на патриотарите, за да осъзнаят, че са нужни промени в Избирателният кодекс, а не циркаджийски изпълнения на границата?Докога чрез хора без задължителното за България средно образование някои ще решават съдбата на "българските" избори?Да си признаят всички бивши дупетати защо не ги правят тия промени?
1
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Махнете правото за гласуване при двойно гражданство, а не се сърдете на български граждани, които упражняват правото си на глас както намерят за добре. Уж приказваме за върховенство на закона и ала-бала...