Какво ни готви Слави? Всенародно движение или протести?

Официално той отрича, че ще прави политически проект, но...
152
Какво ни готви Слави? Всенародно движение или протести?
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Предаването на Слави Трифонов ще се гледа всеки път от зоркото шефско око и ще се преценява ден за ден дали да бъде излъчвано. Другият вариант е сваляне от bTV на шоуто му, което е много вероятно, пише "168 часа".

Затова екипът му има план "Б" – създаване на всенародно политическо движение, което да повтори бума на НДСВ от 2001 г., пише изданието като се позовава на запознати с кроежите на кръга около шоумена, чието предаване бе спряно в деня след изборите - понеделник, 27 март.

Още по темата

Поводът бе негова декларация, с която дава ултиматум на новите депутати да започнат работа по въвеждането на мажоритарен вот.

Ако ли не, Дългия се закани, че ще отиде на протести пред парламента, и намекна, че ще бъде последван от милионите, гласували за референдума.

Според сондажи на социологически агенции екипът на Трифонов не можел да се надява да привлече абсолютно всички, които са поискали мажоритарни избори.

През ноември 2016 г. 2,5 млн. души казаха "да" на гласуването за личности, а не за кандидатури, спуснати от партиите.

В екипа му си давали сметка, че много хора не го харесват, но го възприемат като алтернатива на статуквото и като новия спасител на България.

Освен това там вече се чудели дали шоуто не е остаряло и не е необходимо да се върви по друг път. Още повече че в предаването все повече се говори за политика.

Официално Слави Трифонов засега отрича, че ще прави политически проект, но по същия начин и Бойко Борисов дълго не признаваше, че ще създаде ГЕРБ. Да не говорим за царя, който изненада всички.

Близки до предаването твърдят, че ако то бъде спряно, екипът ще върви към варианта всенародно движение, подобно на това на царя от 2001 г. Паралелно с това ще се нагнетява напрежение и с протести.

Според политолози обаче зад шоуто не стои такава мобилизирана маса, каквато имаше по време на шествията от 2013-2014 г. Тогава Борисов обяви, че ако не били привържениците му, те едва ли са щели да бъдат толкова продължителни и масови.

От тази гледна точка е спорно дали спонтанните протести на шоуто ще издържат повече от няколко дни.

Любопитното е, че партиите вече са проучили и част от хората, които ходят на концертите на Слави Трифонов.

Причината - не е изключено именно те да окупират Народното събрание.

"Това са хора, които се интересуват предимно от музика, трудно ще бъдат превърнати в професионални протестъри", твърди запознат.

Дори и да се стигне до някакви истерии, БСП и ГЕРБ вече имат разработени схеми за реакция. Те обявиха, че са за германския вариант на мажоритарна система. Което е модификация на смесената система и тя няма нищо общо с хардварианта, предлаган от хората на Слави Трифонов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
6
 
11
 
! Отговори
бързо забравяте преди 7 години
Още миналата година Славито каза в прав текст,че му е писнало политици да му казват какво и как да говори!За това и нашите политкоректчици,разбирай наведени нашенски политици страхливци, го недолюбват,защото нямат дyпe!
21
2
 
15
 
! Отговори
А Н Т И преди 7 години
Когато други ни оправяха, слави трупаше парички.Когато дойде Слави да ни оправя, неговите хора ще трупат милионите.
20
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Убавец и умник, плаче за голям ритник.Що е то?Сла.вито!
19
3
 
3
 
! Отговори
madness shit преди 7 години
toq e direktno za Karlukovoi Kurilo kvi proekti kvi 5 lv sapo po feisa se poznava bez dori da sym chuval za nego ili poznavam
18
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Той не ходи при феновете си без охрана, но ще ги СПАСЯВА, че и бил редови гражданиниDСтига бе, целият този цирк е за рейтинг, по закона на Окам- най-простия отговор е верен.докато реве за вас, заплата си му тече, нема да ви жали безплатно..Ама вие си знаете, ако си го харесвате добре.
17
4
 
7
 
! Отговори
Андрешко преди 7 години
Слави има достатъчно пари,а не си прави собствена телевизия.
16
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гневният милионер.
15
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Протести ли? Няма да мине! Нито е умен, нито красив!
14
10
 
20
 
! Отговори
Надя Николова преди 7 години
Слави, жалко *** си ти, което проституира и се отдава на силния на деня.
13
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нали си избрахте Бойко?Бойко е гарант за "Ефратски щит" (Ахрар Ал Шам, Тахрир ал Шам и другите ердоганови ***). Нали са си приятелчета.Забравихте ли, че бойко прие постановление 208?Но, да, заети сте да спорите за комунизма отпреди 60 години или чалгар ли бил слави или не, докато бойчето стои отгоре и се хили.
12
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Слави 20 години събира енергия и така и не я оползотвори . Дава само акъл всяка вечер, бута хора за протести, ходи по площади. Ако има ясна визия как трябва да вървят нещата да направи партия и да участва в избори. След това е трудното....Трябват специалисти, дипломати с опит, борба с корупцията но в нея участват и много редови граждани, борба с престъпността но и там има много редови граждани . Няма да е толкова лесно,като на предаване по ТВ. Но все пак евала Буден характер е ...Но да го ползва
11
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
скачай слави имаш вота от мен
10
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хубаво бе, да прави.В следващия парламент ще е на мястото на Марешки. Самият Марешки в момента е на мястото на Бареков. Във всеки парламент вече ще има по една странна птица. И какво толкова? Някой очаква ли да се случи нащо по-различно?
9
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Слави влизаше най-добре в образ на труженичка от най-древната професия и така забавляваше всички, срещу които рита напоследък. Сега се опитва да влезе в образ на загрижен за хората, но не му се удава.
8
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Който вади сопа, сопа яде.
7
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Лицето на човека е огледало на душата му.
6
14
 
18
 
! Отговори
2 преди 7 години
Много хора не го харесват, но и те не знаят защо. Аз лично като съм видял какво могат ГЕРБ, ДПС и БСП, не изключвам възможността да подкрепя нови лица в политиката, в случая него.
5
1
 
2
 
! Отговори
2 преди 7 години
е, то такова голямо щастие е много рядко.
4
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Някой трябва да поведе хорото !
3
9
 
13
 
! Отговори
Шопо преди 7 години
Политическият му проект позакъсня...Да си дрънка на дайрето...