Съвсем не на шега: Газът поскъпва с 30%, водата – с 18%

Очаква се да скочи и тока, да поскъпнат хранителни продукти
1 апр 2017 10:18,
321
Съвсем не на шега: Газът поскъпва с 30%, водата – с 18%
Снимка: архив Reuters

Денят на шегата посрещаме с две увеличения, които съвсем не са шеговити и никак смешни.

Във вторник стана ясно, че цената на природния газ се увеличава шоково - с 29,6%.

Още по темата

30%-ното увеличение повлича след себе си и други поскъпвания. Заради увеличението се очаква да се повишат цените на парното и топлата вода с между 18 и 38% в цялата страна.

Два дни след решението на КЕВР за поскъпване на газа прогнозираният скок в цената на водата се осъществи в София. Именно с прогнозираните 18%.

Увеличението на газа пък повлече след себе си промяна на цените по цялата верига в енергетиката. При тока за битовите потребители и малкия бизнес това ще е под 1%, каза председателят на КЕВР.

С това решение пък и поскъпва... хлябът. Тъй като повечето фурни работят именно със синьото гориво се очаква да се увеличи и цената на насъщния, но и на продуктите.

Рязкото вдигане цената на газа удря и млекопроизводителите, които използват природен газ.

На 4 април ще има открито заседание за цените на парното и топлата вода, както и на тока, който произвеждат топлофикациите, а на 7 април комисията ще се произнесе на закрито заседание какви ще бъдат тези цени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


321
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
205
2
 
29
 
! Отговори
Газа преди 7 години
Даже е малко! Всичко трябва да скочи със50%! Това заслужават ДОКАЗАНИТЕ роби на Европа!
204
1
 
19
 
! Отговори
:( преди 7 години
NE SAM PESIMIST, AMA NI6TO DOBRO NE VIJDAM ZA IDNITE 10-15 GODINI. NARODA SAVSEM OBEDNIA, KAKVO MISLIAT POLITICITE E SAMO EDNA DOGATKA. JALKO ZA DECATA , STARITE, BOLNITE- DORI PO VREMETO NA VOINITE V BULGARIA NE E IMALO TAKAV GLAD,MIZERIA I LI6ENIA ! DARJAVATA SE VARTI V OMAGIOSAN KRAG VE4E 30 GODINI I IZLIZANE NIAMA SKORO DA IMA. REALEN KO6MAR,NAPALNO REALEN....
203
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако беше спечелила БСП на изборите, Бокич щеше да ликува по новините. Вместо това, сега мълчи като тъпyнгер...Излез бе ***, разясни ни защо под твоето мъдро управление икономиката ни се срива?!?
202
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Който не скача е ЧЕРВЕН.
201
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бойко ще ни оправи.1500лв.средна заплата и 600лв минимална пенсия.Обещано -вервайте ми.
200
22
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ахахаха 235 Благдарим ти партиьо любима и др. Нинова . Сега още ли се гордееш с твоя Президент и твоя Премиер . Др. Радев и др. Герджиков работят активно и не без пари за Газпром - Русия . Честито на всички гласували за БКП-БСП .
199
1
 
9
 
! Отговори
бивш преди 7 години
поздрави от Дойчланд :)
198
3
 
3
 
! Отговори
red alert преди 7 години
Vsichki desni liberasti pri totalna zaguba na izborite sega pak se opitvat da vazrodiat ,,chervenata zaplaha".Razberete edno pedesari,liberasti,tupanari.....biti ste kato mache u direk I diasna partia nema da ima v parlamenta poveche nikoga.Begaite si prez terminala pri vashte gay drujinki v Briuksel.
197
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ние храним бизнеса,с наще малки заплати и пенсии,НО в чуждестранният печат пишат че у нас най лесно се забогатява. Прави са. Не напразно всиииички западни тарикати са тука, АМА ВСИЧКИ.Ток, вода,топлофикации, вец, тец, ЗЛАААТОТО НИ, ЦЯЯЯЯЛАТА НИ ИНДУСТРИЯ И СЕЛСКО СТОПАНСТВО.ЗАТООВА НЯЯЯЯЯМА ДА НИ ДОПУСНАТ ДО ШЕНГЕНСКОТО ПРОСТРАНСТВО. ЩЕ ИМ ИЗБЯГАТ МИЛИАРДИТЕ ПЕЧАЛБА. ВСИЧКИ СМЕ РАВНИ :-)) АМА НЯКОИ СА ПО-РАВНИ ОТ ДРУГИ.
196
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
тиха и нежна революция няма да ни оправи
195
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ще пазаруваме във Гърция и Румъния щом трябва не е проблем нека бизнеса да умре щом искат да ги нахраним ще ги нахраним не е проблем.
194
20
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Така е ГЕРБ са виновни че сте пълни бездарници и за нищо не ставате освен да работите на минимална заплата.
193
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дай им на едни българи власт и им гледай сеира. Така ще се разбеснеят, че в сравнение с тях башибозука в османската империя Е детска ясла с картинки. Това не е нищо, гледайте занаптет какво ще става,НО НИКОЙ НЕ МУ Е ВИНОВЕН РАЯТА СИ Е РАЯ, И ОВЦЕТЕ СЪЩО. Кажете, че греша, а?
192
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Новото идва след възстание и се настанява след победа !!!!
191
0
 
14
 
! Отговори
timi преди 7 години
За жалост във Българската икономика няма хора който да разбират от управление на фирми и реално как се прави бизнес нито във частния сектор нито във държавния във България сега никой не разбира от икономика и това е много лошо ако се погледне от икономическа гледна точка когато вдигаш цена на нещо има причини и една от тях е лошото управление на една фирма което се получава от незнание как да управляваш във българския бизнес 95 процента така стоят нещата а това е най пагубното за една икономика
190
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Батко е велик и умен! Ударва с цени и лъжи, ударва овцете които му гласуваха щото щял да се върне....социализъмЪт! И му гласуваха Овцете, да го не изпуснат щото той знае как да вади душите и парите на наивниците. Обожават го овцете, целуват му вувузелата, а той хвърля по някоя и друга трохичка на плебса. Тлъстият пай задържа за себе си. Нема как, остарява, да има двадесетина милиарда за старини. Е, и за внучето да има, ще учи в Охфорд, върви по пътя на дедко си, ученолюбиви ви и умно.
189
4
 
25
 
! Отговори
ахахаха преди 7 години
ГРОБ - Видими резултати!
188
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БКП, БКП, БКП
187
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Основната спънка сега е съдебната система. България трябва да реформира съдебната система. Една модерна съдебна система е основата на всяко демократично общество. Съдебната система в България е неефективна. Ето защо трябва да реформираме съдебната система. Трябва да се започне първо с реформата на съдебната система - това ще бъде едно добро начало.
186
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гарантирано от Гроб , очаквайте и такса въздух