А вие отстъпвате ли място? На баба, на бременна, дете...

"Подкрепа" започва кампания: "Да върнем човешкото в себе си"
10 апр 2017 11:37,
105
А вие отстъпвате ли място? На баба, на бременна, дете...
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

А вие отстъпвате ли място на възрастен човек, родител с малко дете, човек с увреждане или бременна жена на опашка или в градския транспорт?

Към този въпрос подтиква КТ "Подкрепа", които започват кампания "Да върнем човешкото в себе си". Стартът й ще бъде даден официално утре.

"Замислете се за секунда как се чувства човек с увреждане, бременна жена, възрастен човек или посетител с малко дете, чакащи на опашка от клиенти и дали силите им ще издържат наравно с вашите? Как се чувства човек с нисък ръст на опашка, заобиколен от хора, чиято обичайна височина е много над неговата – гледката, която ще има и кислородът, който ще диша...? В градския транспорт се качва човек със специални нужди и вместо да отстъпим мястото си, за да седне той, се обръщаме към прозореца или мобилния си телефон с мисълта: „Защо аз, нека някой друг да се сети да направи място”.", пишат синдикатите, обяснявайки решението си да започнат кампанията.

Тя ще се проведе през Страстната седмица и се осъществява съвместно със Синдикална федерация на служителите в МВР, Национална организация "Малки български хора” и с подкрепата на НОИ.

От Конфедерацията на труда припомнят, че че обикновено хората обвиняват държавата за всичко – за ситуацията, в която се намираме и за проблемите, които имат.

"КТ „Подкрепа” направи обръщение към политиците с искания в социално-икономическата сфера и конкретни предложения за решения. Сега синдикатът иска да се обърне и към всички хора, към цялото общество. Защото държавата не може да ни даде възпитанието, морала, ценностите и добрината в сърцата", се казва още в съобщението на синдиката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз в трамвая, с който пътувам, съм виждал как на татко с дете още с качването му отстъпиха място да седне. Да де, ама на другият ден същият татко, без детето, си седеше и се обърна към прозореца, когато се качи майка с дете... Нямам коментар.Аз лично за пет години съм сядал 5-6 пъти и то защото имах контузия на крака.
92
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 97Калпав! :)))))))
91
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До А1 98Не им давай! Не си/сте длъжни и ако не разбират от дума можете да ги запишете с телефона и пуснете в Ютюб! Те са на публично място и ако не им харесва да ги снимат да си седят у дупките! Ако посегнат или блъснат телефона блъснете ги и вие! Свикнали са да досаждат безнаказано още от Тошово време но епохата отмина! Повече ритници за бабугерите - простакеши и по-малко обяснения! Нека ви съдят ако могат!
90
4
 
4
 
! Отговори
А1 преди 7 години
никога! пътувам много дълго от извън градските линии, ставам рано и мисля, че заслужавам малко да поседна писна ми от някви дъртофелници, които решават, че си най-лошият и невъзпитан на света ако не им дадеш място АКО ПОМОЛЯТ ЧОВЕШКИ ДАВАМ хората изтрещяха как да се държиш човешки след като почти никой не го прави..
89
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Цинцифуция 93Ето има изход! Студиото за игрални филми "Бояна" почва да снима филм за пирати! Бабугерите се наемат за масовка и групови абордажни сцени! И вълка сит и агнето цяло!
88
0
 
8
 
! Отговори
мдаа преди 7 години
До човека написал: "Не, никога! Да не съм ги карал аз да раждат? Да си носят последствията!!" - Жена ми е бременна и виждам как със всеки изминал ден и става по трудно да се предвижва и се уморява по лесно. Тя няма желание да се вози в претъпкан градски транспорт, но понякога се налага. Не разчитам на хора като Вас да и отстъпят място, но се намират все още хора които го правят ( в много от случаите жени минали през това). Изпитвам съжаление към хора, които разсъждават по този начин като вас...
87
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Дедугер 91Ама моля другарко! А кой ще мятка авоарите през балкона/до ***/прозореца и прочие! Прави са да си искат увеличения! И бабугерите и ало апашите ги удря инфлацията! :)))))))
86
1
 
3
 
! Отговори
Цинцифуция преди 7 години
То има и такъв израз- "Държи се като бабичка в градски транспорт", ще те блъска, ще те настъпва, само и само да мине пред теб и тя да седне. Всеки го е виждал, ако не и да му се е случвало.
85
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 88Ами ако сме татковците?! Пак добре че ти е в ред далновидността та ловиш по някое друго измерение! Само да не те лъжат магьосниците и чародеите от каналите за екстрасенси! И ако баба ти слуша Гершуин значи си на прав път! :)))))))
84
2
 
4
 
! Отговори
Дедугер преди 7 години
А,да, няколко пъти, когато съм ставал заради хора, които очевидно имат нужда от седящо място, те категорично са отказвали. Защо не се случва и при ония нагли бабушкери, дето аз след 12 часова смяна на крак се предполага че трябва да им отстъпя място, понеже те са решили да се поразходят. Че и напълнили по 5-6 торби от някой супермаркет, да не може човек да се размине, а все мрънкотят за пенсии.
83
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Възрастна жена се качва в автобус. Няма свободни места и никой не й отстъпва. Тя се приближава към девойка и казва: - Момиче, може ли да ми освободиш местото, болят ме краката и не мога да стоя права... - А ти, бабо, като беше на моите години отстъпвала ли си? - Да, ние винаги бяхме учтиви, отстъпвахме си мястото и пътувахме прави... - Е те затова сега те болят краката на стари години!
82
2
 
2
 
! Отговори
Дедугер преди 7 години
Не, на бабугерите почти никога. Трябва да е много грохнала, вече в последна фаза преди exitus letalis, за да и отстъпя мястото си. Виж на майки с малки деца и/или бременни- винаги. Понякога и на някое по-чаровно маце може. Но на нагли пенсии, дето те гледат все едно си им обрал копривата зад блока-никога. Особено ако са от тия префърцунените, дето се мислят за наследнички на династията Уиндзор, а всъщност са сенилни простакеси.
81
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонименкоментарите ти за мен си олицетворение на фейсбук феномена "Майките"ку.и лей.и лелки Поздрав!
80
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 83Ооо, моето село е за чудо и приказ особено за бавно загряващите! Цъкат, цъкат и после ги тръшва завистта! Удря ги житейската реалност, налягат ги едни мисли, и в един момент колапсират от безсилие! Бабугерите им поемат неудовлетвореността, озлобяват се, и почват да мразят всички около тях и техните гълъпчета! И от там се почва с надуването на едни фишеци, обработва се идеята за героизъм, но в крайна сметка на старилото му лъсва малоумието и простотията! :))))))
79
2
 
2
 
! Отговори
правопис преди 7 години
до 79,хем ти е баба,хем е в мъжки род,а де.
78
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако бабата е бременна, винаги отстъпвам.
77
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А бедното дете 'бабугер' няма ли си?
76
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 81Опел? :DПамперс? Да се сърди???:D :D :DОстаналата част от странния коментар дори не го разбрах, може би сте от някое село, където речта е по-особена,
75
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 78Точно! Възпитаваме го да не се примирява с наглостта и егоцентризма на бабугерите - простакеши! Бабугера е причината а детето следствието ако още не си го разбрал!
74
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 79Ами вози си я с Опела! Сменяй и памперса! Като е преживяла две войни и не е поумняла на кой трябва да се сърди?! Ще изкривиш на баба ти бастуна ако тя вече не го е покривила от главата ти! Айде с песен!!:))))