Проблемът с водата в Хасково: Известен от 2016-а!?

Президентът Румен Радев упрекна за укриването на истината
52
Проблемът с водата в Хасково: Известен от 2016-а!?
Снимка: архив, Булфото

Действията на служебното правителство във връзка с проблема с питейната вода в Хасково са адекватни и своевременни, настоя заяви президентът Румен Радев след срещата си с областния управител на област Хасково Минко Ангелов и с кмета на града Добри Беливанов.

"За проблема се е знаело още от септември месец миналата година, а ние разбираме чак сега. Информацията е укривана", подчерта държавният глава.

Според него ситуацията напомня за синдрома Чернобил. Длъжностни лица и отговорни институции са изложили на потенциален риск живота и здравето на хората.

Местната власт, с подкрепата на държавата, полага максимални усилия за разрешаване на проблема. Областният управител и кметът на Хасково са уверили президента, че се търсят алтернативни водоизточници, които да гарантират здравето на хората. Надеждата на всички е, че няма да се стигне до воден режим в града.

Помолен да коментира работата на служебното правителство, държавният глава даде висока оценка за организацията и провеждането на открити, честни и справедливи избори, както и на работата по подготовката на председателството на Съвета на ЕС, която се движи по график.

"Констултациите с парламентарно представените партии започват следващата седмица. В понеделник са срещите с Обединените патриоти, ДПС и Воля", обяви президентът Румен Радев.

В отговор на журналистически въпрос дали ще бъде спазен срокът за изграждане на оградата по границата ни с Турция, държавният глава каза, че се работи усилено по завършването на строежа.

"Съществуват редица смущаващи факти относно договорите, според които се финансира двуредова ограда, но се изгражда едноредова. Ще настоявам истината да бъде изяснена", категоричен беше Румен Радев.


52
Още от
Напиши коментар Коментари
10
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тоя ги приказва същите като повечето форумци тука - чух, че фризьорката го чула от един клиент, който чул, че го пишело в газета "Факти и други".
9
1
 
16
 
! Отговори
звучи страшно преди 3 месеца
значи - хасково...първомай...велинград...............и скоро във всички градове ???????????
8
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Респект!Браво,г-н Президент!Достойно!
7
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Нали си президент бе, имаш достъп до всички документи! Като казваш, че информацията е укривана, кажи от кого е укривана! Какви са тия приказки кати на старците в махленската кръчма?
6
3
 
27
 
! Отговори
смЕх преди 3 месеца
Започва да мяза на Чернобил висшите комуняги знаеха ,а си траеха сега и гербавите комуняги карат по тоя тертип.
5
6
 
35
 
! Отговори
Жоро преди 3 месеца
БРАВО на президента!
СВЕТЛИННИ ГОДИНИ НАПРЕД СРАВНЕНО С ПРЕДНИЯ.
4
7
 
32
 
! Отговори
гражданин преди 3 месеца
Това е истинският президент на България ,а не онази пастирка !!
3
2
 
5
 
! Отговори
H ah stika преди 3 месеца
Tova ne problem.
Prosto - mesten produkt za piene i peene urandjada.
2
6
 
15
 
! Отговори
zeus преди 3 месеца
Цялата работа с тази вода почва да ми прилича на една голяма манипулация за отвличане на вниманието. Никъде не са публикувани данни от изследванията, нито какви са нормите. Проверих архива на РЗИ Хасково за състоянието на водите за 2016, има изследвания за тежки метали, но са отрицателни. За тази година няма такива изследвания, всичко е много мътно...
1
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
съд за укрилите истината били на власт 2016г. - кметове, областни и т.н.