Царят за Бойко Борисов: Явление! За Македония – спокойствие

Да пожелаем успех на Борисов, призова Симеон Втори
28 апр 2017 18:36,
101
Царят за Бойко Борисов: Явление! За Македония – спокойствие
Снимка: архив, Reuters

"Интересно е, защото постоянно се говори, че след 1989 г. никой премиер не е повтарял мандата. Така че тук вече има едно много интересно явление. Да му пожелаем успех." Така Симеон Втори коментира третия мандат на ГЕРБ и лидера на партията Бойко Борисов.

Царят обаче отказа да даде оценка на работата на служебния кабинет на проф. Герджиков преди края на мандата му, "за да не изглежда, че е комплимент".

"Тепърва ще се произнесем по тази тема", каза той пред "24 часа".

"Нека сме реалисти и спокойни", каза Сакскобургготски на въпрос за мястото на България в региона в момент, в който в Македония има напрежение, а Турция е след референдум.

"Да не реагираме емоционално, защото има много неща, които в даден момент звучат драматично, а като мине времето, почти човек не обръща внимание на каквото било. Така че трябва най-вече да сме спокойни, но да действаме и да се обръщаме към институциите, които биха имали необходимото влияние", коментира той.

Попитан за албанската платформа и случващото се в Македония, царят каза: "Това са явления, които се наблюдават и в други страни с езиковите теми".

"Трябва да се наблюдава процеса в Македония много внимателно и ролята на Европа, която е ключова, защото Македония нали кандидатства за ЕС, а ние, с нашия относително скромен за момента опит, можем да помогнем също за нещата да се движат по един по-положителен начин", смята Симеон Сакскобургготски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
12
 
6
 
! Отговори
водач на МПС преди 6 години
Най - ценното качество на Борисов е в неговата диалогичност, Симеоне ! И има късмет със съветниците си. Българският народ е трудолюбив, но за сметка на това много мързелив ! Все търси на работата лекото и на баницата мекото. Можехме да сме икономически тигър на Балканите, но не е късно. Има време. Всяко нещо с времето си.
30
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Връщай имотите, Симеоне или в затвора!
29
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Благодарете на царя за мутрата Борисов. Ако не беше той, ГЕРБ нямаше да съществува, а Борисов щеше да охранява мутри като Костов, Първанов, Плевнелиев, Доган, Пеевски и т.н.
28
20
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Царят е единственият европеец в България. Направи много - НАТО, ЕС.Но една птичка пролет не прави.
27
7
 
15
 
! Отговори
Хитър Петър преди 6 години
Не ви ли приличат Борисов и Сакскобургготски? 2 мутри, забогатели на гърба на държавата. Едната мутра създала другата мутра.
26
1
 
8
 
! Отговори
АМИ СЕГА... преди 6 години
до ГЕРБНяма ли съд Бойко накрая ще го отнесе. Въпреки, че тези неща не зависят от неговата институция! И е човек, който работи не като БСП с фирми, които само крадат. Работи с такива, които удрят сметката до стотинка и вършат работата до косъм. Метрото е такъв пример! Е има и лоши примери, но няма начин...Въпросът е, че съдебната система не работи. А тя не работи ли, каквито и да са политиците ни е все тая...
25
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Никога не съм гласувал за бодигарда на царя и няма да гласувам. То хубаво да си портиер и пожарникар, но да можеш да управляваш държава, а този не може себе си да управлява, че камо ли държава.
24
1
 
10
 
! Отговори
Активист на БКП преди 6 години
Сержантът от Уест Пойнт отново се изложи...
23
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
езиковите теми - уникално.
22
2
 
16
 
! Отговори
boyko.uzunov преди 6 години
Царю, Царю -на стари години и оглупя съвсем!...
21
3
 
19
 
! Отговори
Хитър Петър преди 6 години
Ето създателят на Бойко Борисов, виждате го на снимката. Този човек направи Борисов главен секретар на МВР и го направи по-късно депутат от НДСВ. Мутрата обаче отказа да е депутат и реши да става кмет на София. Добре, но това не го устройва, защото като кмет на София не може да точи много пари. Видя, че много балъци му се вързаха и натрупа голямо доверие и реши да прави партия и да става премиер, за да има достъп до много повече пари и ресурси, откъдето да краде.
20
8
 
9
 
! Отговори
ГЕРБ преди 6 години
До АМИ СЕГА... 6 Бойко поне подава оставка при натиск.....Че кой го натисна , Корнелия ли.Бойко наистина е явление.Никой до сега не е подавал оставка ей така , за да види дали политиката му се поддържа от народа.Вярно , похарчиха се много средства , но Бойко отново победи.Любемец 13-,победил БСП за 13-ти път.Бойко Победителя.
19
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Забелязвате ли как се пише много по-малко в този сайт! След изборите платените *** понамаляха...
18
0
 
12
 
! Отговори
АМИ СЕГА... преди 6 години
Или по-скоро проблемът не е само в парите, 1 милард гладуват, а още 5 милиарда с апо-бедни от нас! Ние с ме в 1-вият милиард!Проблемът е, че няма СПРАВЕДЛИВОСТ в тази държава!!! А от там почва една държава!!!НЯМА СЪД!!!
17
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Тепърва ще се произнесем по тази тема" , това изказване показва , че човек не може нищо сам ако няма сериозна група около себе си , тази група + събитията в света са нашия последен влак да се осъзнаем и реорганизираме правилно.
16
1
 
11
 
! Отговори
АМИ СЕГА... преди 6 години
Все пак да кажа, че има и по-зле...Това са едни 6 милиярда хора, които са много по-зле от нас, защото за щастие сме в Европа!Но това не е оправдание де...
15
1
 
14
 
! Отговори
Я гледай преди 6 години
Много ми е интересно как може да изпразниш думи от съдържание.Царя има нужда от преводач .
14
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За мен този е най-комичната фигура в българската политика, далеч надминал дори Жорж Ганчев и Бареков.
13
4
 
21
 
! Отговори
смЕх преди 6 години
Стига сте го титулували този на снимката не е никакъв цар, а най-обикновен мадридски пенсионер-комарджия оправил си банковата сметка след като ни "оправи" за 800 дни.
12
3
 
18
 
! Отговори
мой преди 6 години
Пак ли ни оправя мошенника.