Борисов: Патриотизъм е да накараме хората да вярват!

Вместо да броим джамии, да строим и градим, призова лидерът на ГЕРБ
30 апр 2017 13:28,
286
Борисов: Патриотизъм е да накараме хората да вярват!
Снимка: архив Булфото

Патриотизъм е да накараме хората да вярват в Господ, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който присъства на освещаването на новата катедрала в Ловеч "Св. Св. Кирил и Методий".

Още по темата

От църковното настоятелство припомниха, че партията дари 100 000 лв. от субсидията си за изграждането на храма, а правителството "Борисов" отпусна още 500 000 лв.

"Има притчи, които казват, че няма значение кой какво е дарил, а да е от сърце", коментира експремиерът. Според него откриването на храма е добър знак за цялото православие, предаде "Дарик".

"Колкото повече църкви и манастири има, толкова по-добре. Това е патриотизмът - да накараме хората да вярват в Господ, да се уповават на него. Това ни е поддържало през вековете", посочи Борисов.

Той съобщи, че миналата седмица е била открита нова църква в Ямбол, а след броени дни нов храм ще отвори врати и в Сливен.

"Вместо да броим джамии, да се правят някои на големи герои, истината е в толерантността. Да се строи и гради", каза още Бойко Борисов, който не пожела да коментира въпроси за бъдещото правителство.

"Както е казано в Евангелието, без Господа нищо не може да се направи. Бог пред нас, ние след него. България винаги ще е добре", каза още Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


286
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
0
 
6
 
! Отговори
:)) преди 7 години
В едно интервю преди години / вж. има запис/ при Кеворкян /ВН/ Борисов казва нещо подобно, че незнае какво е ад, но ще разбере ! Той през цялото време е вървял към ада щот желаел да го опознае страданието, и гламавите последователи дето му вярват с него ни докараха в АДА! :)) Ах каква пързалка с таз измамна харизма, а? Какъв мощен потенциал съзреха некои у ББ за да ни доведе до крайна точка на намерението, т.с ада?!? А днес е как да накараме хората да вярват! Вервайте ми и спрете да мислите ! :)
96
9
 
0
 
! Отговори
До гробокопач преди 7 години
Ако един човек е успял е защото е способен, айде стига с тия комунистически носталгии
95
0
 
8
 
! Отговори
Ъъъ преди 7 години
Вземи се Обръсни бе, мой човек!
94
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бочката е психично болен, той е диагнозата на българския народ.
93
1
 
6
 
! Отговори
Гробокопач преди 7 години
До КапиталистНикога не съм лазил пред теб и никога няма да лазя. Ще направя едно: ще те убия и ще ти взема парите. Нарича се революция. При едно такова ниво на социално-икономически отношения, каквито си представяш и налагаш, ти си труп, няма да се радваш дълго на парите. А и на децата си, да добавя;)))
92
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Капитализмът е най-съвършената система. При капитализма умните и кадърните живеят добре, мързеливците, некадърниците и неудачниците са бедни. Щом 80% от българите са неудачници и некадърници значи те са си виновни, а не капитализма. Няма по-добра система от капитализма.
91
0
 
11
 
! Отговори
Б.Б.- В ЦЪРКВА преди 7 години
ДОКАТО ТЕЧЕШЕ ЦЕРЕМОНИЯТА, ВЪПРОСНИЯТ ОТ СНИМКАТА С ПОГЛЕД НА ЛУД, КОЙТО ГЛЕДА ОНАЯ СИРАБОТА, СЕ ВЪРТЕШЕ, ЗЯПАШЕ С ПРАЗЕН ПОГЛЕД, И НАЙ-ВЕЧЕ СИ ПУКАШЕ ПРЪСТИТЕ. ДОБРЕ, ЧЕ МУ НЯМАШЕ ДЖИ ЕС ЕМА, ДА СИ ПИШЕ, ЗАЩОТО СИ ЛИЧЕШЕ ЧЕ МУ Е АДСКИ СКУЧНО И НЕ Е НА МЯСТОТО СИ, НО НЯКОЙ ГО Е ПРАТИЛ-МЕСЕЦИ НЕ СЕ БЕШЕ ПОКАЗВАЛ ПО ТЕЛЕВИЗОРА ОТ СУТРИН ДО ВЕЧЕР И УЖАСНО МУ Е ЛИПСВАЛО. ОЧАКВАЙТЕ В СКОРО ВРЕМЕ СКАНДАЛ С ЦЪРКОВНИТЕ ИМОТИ. ХВЪРЛИЛ ИМ Е ОКО.И В КАЧЕСТВОТО НА КАКЪВ Е НА ОСВЕЩАВАНЕТО.МНОГО НЕТЪРПЕЛИВ БЕ
90
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Църкви за да се молите и пътища , метрото застрои, ограда на границата дигна, ама не все ревете, като искате изберете си Нинова
89
2
 
9
 
! Отговори
Гробокопач преди 7 години
До До 103И при "комунизма" глупаците никога не са били равни със способните хора. Аз не помня такова нещо. Но демокрацията даде власт на спекулантите над способните.
88
4
 
0
 
! Отговори
Капиталист преди 7 години
До ГробокопачКапитала или се разпределя хармонично или ще започне да се разпределя силом. Последното се нарича революция.ха ха ха, и кой ще я финансира, а? Няма го Ленин да пристигне от Цюрих с вагон пълен със злато и Троцки от Канада с тъпкан с долари. Ами като ти се разболее детето и нямаш пари за лекарства и детето умира какво ще правиш бе, мижитурко! Ще лазиш и ще се молиш и ще работиш всякаква работа. Ше има революция когато бъде решено, не си ти който решава.
87
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като се замисля, уж светът е голям и сложен, но на практика има четирима души с най-голямо влияние сред хората и с най-голяма политическа тежест - Доналд Тръмп, Бойко Борисов, Ангела Меркел и китайският президент.За добро и за зло, на практика те определят какво да се случва по света.
86
1
 
3
 
! Отговори
Гробокопач преди 7 години
До До 93А ти видя ли твоята пазарна икономика до какво доведе България и Българската държанвост, а? До какво я доведе, абе аланкоолу? Твоето пазарно мислене е да напълниш собственият сви търбух като измамиш другите. Аков Израел в това върви, в България, повече няма да върви! разбра ли, какво значи "хармонично разпределение на Капитала" - да не спекулираш и мамиш брата си и да трупаш пари на неговият гръб.
85
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За църкви е прав *** да види в ловеч какво е и да мисли за работа
84
10
 
0
 
! Отговори
До 103 преди 7 години
Некадърниците живеят бедно, това е нормално при капитализма, а не както при комунизма глупаците да са равнис със способните хора .
83
0
 
4
 
! Отговори
до103 преди 7 години
Малко сме зле с граматиката,а иначе сме професори.
82
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бойко, ти пари ни дай, пари му трябват на народа, а не вяра. Дай ни пари и ние ще се оправим, вяра не ни трябва, а пари!
81
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До До 93Ми живей си в капитализма и пазарната икономика - първи в света по смъртност и 76% от населението на България живее в бедност а 3 милиона българи слугуват и мият нужниците на богите на Запад - пазарна икономика, пазара на труда така е регулирал, пазарът е най-добрият регулатор.
80
1
 
10
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 7 години
Мисълта на Баце е гладка и логична като на Димитър Пенев.
79
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това нищожество Борисов е подигравка с цяла България!
78
2
 
1
 
! Отговори
До 93 преди 7 години
Това хармонично разпределениемирише на комунизъм.Ти чувал ли си за пазарна икономика?