Борисов: Патриотизъм е да накараме хората да вярват!

Вместо да броим джамии, да строим и градим, призова лидерът на ГЕРБ
30 апр 2017 13:28,
286
Борисов: Патриотизъм е да накараме хората да вярват!
Снимка: архив Булфото

Патриотизъм е да накараме хората да вярват в Господ, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който присъства на освещаването на новата катедрала в Ловеч "Св. Св. Кирил и Методий".

Още по темата

От църковното настоятелство припомниха, че партията дари 100 000 лв. от субсидията си за изграждането на храма, а правителството "Борисов" отпусна още 500 000 лв.

"Има притчи, които казват, че няма значение кой какво е дарил, а да е от сърце", коментира експремиерът. Според него откриването на храма е добър знак за цялото православие, предаде "Дарик".

"Колкото повече църкви и манастири има, толкова по-добре. Това е патриотизмът - да накараме хората да вярват в Господ, да се уповават на него. Това ни е поддържало през вековете", посочи Борисов.

Той съобщи, че миналата седмица е била открита нова църква в Ямбол, а след броени дни нов храм ще отвори врати и в Сливен.

"Вместо да броим джамии, да се правят някои на големи герои, истината е в толерантността. Да се строи и гради", каза още Бойко Борисов, който не пожела да коментира въпроси за бъдещото правителство.

"Както е казано в Евангелието, без Господа нищо не може да се направи. Бог пред нас, ние след него. България винаги ще е добре", каза още Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


286
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
117
2
 
20
 
! Отговори
дедо Тофурко преди 7 години
Само да отбележа,че 100 000 и ония 500 000 ,които тоя е ,,дал,, са наши парички-мои ,твои ,наши...
116
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Еййй, най-сетне бг политик да каже нещо смислено! Хубаво е това, което прави! А вие престанете да плюете всичко, без изобщо да мислите!
115
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Моля ви, да смените снимката!
114
2
 
4
 
! Отговори
Елка да смята преди 7 години
До капиталист тебе пак кой те кара да плащат заплати тебе китайска конкуренция ти требе да засмучеш кафяви вещества хайде бегай учи китайски Ц# във фейсбук форумен циркаджия .
113
2
 
17
 
! Отговори
Комунист преди 7 години
"Капиталистите са толкова алчни, че сами ще ни продадат въжето, с което собственоръчно ще ги обесим. "Ленин
112
8
 
2
 
! Отговори
Капиталист преди 7 години
До до КапиталистТи лежи на тая кълка и ще видим докъде ще я докараш. Ако не си ограничиш алчността, ще избухне революция, историята го е доказала.Въх, уплаших са! Утре ще си раздам парите на бедните и ще давам по високи заплати на работниците така че хем за тях да има достатъчно да живеят добре, хем и за фирмата да остава малко а не да се трупат големи печалби.
111
5
 
27
 
! Отговори
При бай Тошо преди 7 години
При бай Тошо хората взимаха около 200 - 300 лв. Имаше и хора, които взимаха 500 лв - миньори и други професии. Сметките за ток, парно и вода ми бяха по 20 - 30 лв зимата. Бензинът струваше 20 стотинки, билетчето за транспорт 6 стотинки. Нямаше пенсионери, които да ровят по кофите за огризки от храна. Здравеопазване и образование имаше за всеки българин безплатно и достъпно, на високо ниво. При бай Тошо живяхме много по-добре.
110
2
 
9
 
! Отговори
До 131 преди 7 години
Химията е напреднала в мозъка ти, ако този който шие *** според теб е некадърник, тогава да попитам какво са работили *** и баща ти и как са отгледали такова г оведо?
109
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
НА ТЕБ ЛИ ДА ВЯРВАМЕ ,НА ГОРАНОВ, НА ВОЛЕН ,НА КОРНЕЛИЯ ЛИ ? ПРОКЛЕТ ДА СЪМ АКО ВИ ПОВЯРВАМ И ЕДНА ,САМО ЕДНА ДУМИЧКА !ИЗЗЕДНИЦИ !
108
2
 
9
 
! Отговори
до Капиталист преди 7 години
Ти лежи на тая кълка и ще видим докъде ще я докараш. Ако не си ограничиш алчността, ще избухне революция, историята го е доказала.
107
1
 
18
 
! Отговори
Хъм преди 7 години
Веднъж стомна за водичка, два пъти, трети път - стомната счупена. На кое да вярвам, на народа или на компрометиран политик.
106
13
 
1
 
! Отговори
Капиталист преди 7 години
До АнонименАко капиталът не е разпределен хармонично, избухват революции. Много е просто и логично, в един момент положението става непоносимо, оказва се, че смъртта е по-добра съдба от живота,Е ай ся! Никой няма да умира. Дори и всички да работите да шиете *** в някой шивашки цех за 650 лева заплата, пак ще има дори за айфон на изплащане, химията е много напреднала, храната вече струва стотинки а вие ще я купувате за левчета, спокойно.
105
3
 
13
 
! Отговори
До 116 преди 7 години
А ти за кадърен ли се смяташ?Самият факт, че не ти пука за 80% от българите, показва, че си човешки отпад ък.
104
17
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Българите са *** и некадърници, за това живеят зле, не им е виновен капитализма. Способните хора в България днес живеят добре и изкарват пари и са доволни от живота, а некадърниците си мечтаят за комунизма, но няма да го огрее.
103
2
 
20
 
! Отговори
darik преди 7 години
Защо този дето ви кара да вярвате Борисов има 4 милиара долара откраднати и замесен в 160 убийства да го слушаме
102
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако капиталът не е разпределен хармонично, избухват революции. Много е просто и логично, в един момент положението става непоносимо, оказва се, че смъртта е по-добра съдба от живота, спира да ти пука и взимаш пистолет, гърмиш алчният капиталист и му взимаш богатството, което е откраднал от народа. И тук не става дума дали са комунист или капиталист, а става дума за физическо оцеляване, просто алчният търбух не ти е дал алтернатива! Най-опасни са хора, които няма какво да губят.
101
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Икономиката, ***!" беше казал едно време Бил Клинтън...
100
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ГОЛЯМ "ДАРИТЕЛ " СИ БЕ БАЦЕ ....ОТ КОИ ПАРИ ДАРИ ? ОТ ТЕЗИ ДЕТО ИЗКАРА С ПОТ НА ЧЕЛОТО ЛИ ? ИЛИ ОТ ТЕЗИ ДЕТО СМЪКНАХТЕ ДОБРОЗОРНО ОТ ГЪРБА НА БЕДНИЯТ И ЖАЛЪК НАРОДЕЦ ,КОЙТО ОБАЧЕ СИ ВИ ЗАСЛУЖАВА !ДА НИ Е ХАЕРЛИЯ ЦАРЯТ-СЛЪНЦЕ!
99
0
 
14
 
! Отговори
Лицемер Гаден преди 7 години
В кой господ да вярват, Като ходиш при имамите викаш, че корана е по-добър от библията, сега сигурно се кръстиш, утре ще правиш метани заедно с ислямистите, добре че няма будисти, че и там ще те видим, лицемер гаден.
98
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ЪъъС набола брада има по-мъжкарски вид, иначе гладко обръснат лъщи като тиква в главата.