Борисов: Патриотизъм е да накараме хората да вярват!

Вместо да броим джамии, да строим и градим, призова лидерът на ГЕРБ
30 апр 2017 13:28,
286
Борисов: Патриотизъм е да накараме хората да вярват!
Снимка: архив Булфото

Патриотизъм е да накараме хората да вярват в Господ, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който присъства на освещаването на новата катедрала в Ловеч "Св. Св. Кирил и Методий".

Още по темата

От църковното настоятелство припомниха, че партията дари 100 000 лв. от субсидията си за изграждането на храма, а правителството "Борисов" отпусна още 500 000 лв.

"Има притчи, които казват, че няма значение кой какво е дарил, а да е от сърце", коментира експремиерът. Според него откриването на храма е добър знак за цялото православие, предаде "Дарик".

"Колкото повече църкви и манастири има, толкова по-добре. Това е патриотизмът - да накараме хората да вярват в Господ, да се уповават на него. Това ни е поддържало през вековете", посочи Борисов.

Той съобщи, че миналата седмица е била открита нова църква в Ямбол, а след броени дни нов храм ще отвори врати и в Сливен.

"Вместо да броим джамии, да се правят някои на големи герои, истината е в толерантността. Да се строи и гради", каза още Бойко Борисов, който не пожела да коментира въпроси за бъдещото правителство.

"Както е казано в Евангелието, без Господа нищо не може да се направи. Бог пред нас, ние след него. България винаги ще е добре", каза още Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


286
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
17
 
! Отговори
А стига бе! преди 7 години
Ботьов сигурно би казал - от зелена тиква семе не ща! "...И на обществен тоя мъчители поп, и черква с вяра слугуват;нему се кланя дивак учител,и с вестникарин зайдно мъдруват,че страх от бога било началона сяка мъдрост... Соломон, тоя тиран развратен,отдавна в раят нейде запратен,със свойте притчи между светците,казал е глупост между глупците,и нея светът до днесповтаря -"Бой се от бога, почитай царя!"Свещена глупост! Векове целиразум и совест с нея се борят...
56
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Демагог -дала партията 100 000 при това от субсидията която я плащаме ние с нашите данъци , а взела пак от субсидията милиони ....ииии голям дарител се изкара -с чужда пита помен прави !!! Той Господ гледа кой какво дарява и как го дарява -индулгенция за сметка на хората данъкоплатци -Борисов няма да си издейства !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
55
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БСП и тя взима пари от народа за субсидията си, но не съм чул да е дала и една стотинка за някоя църква до сега.
54
15
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Действай Бойко! Пътят към Бог минава през страданията. Няма друг път. Вярата помага да се преминат успешно страданията, но не е необходима, може и без вяра. Бог е дълготърпелив и ще изпрати досататъчно страдания колкото пъти трябва на българите за да изминат пътя си и да се развият евплюционно. Бог не бърза, една секудна за Него са милион години на земята.
53
2
 
22
 
! Отговори
любо преди 7 години
Може ли поне един празник да мине без тоя. Къде денонощно го намирате това което е казал. Тоя човек не спи ли, та постоянно ви говори какво да пишете.
52
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Който вярва в господ, не е агресивен към другите религии
51
1
 
12
 
! Отговори
пенко преди 7 години
Бобчо Бобчов е съратник на продажните БКП -партократи и човечетата като стефан савов и сие !!! Те унищожиха АПК и кооперативите и българското селско стопанство ,заедно с напоителната система ...чрез "ликвидационни съвети " !!! Последицата е : загинали СЕЛА, загинали УЧИЛИЩА, ...загиващ НАРОД!!! Какво е възмездието ???
50
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Борисов има пари, той е успял човек, нали това е капитализма- едни успяват, други продухват супата.Вие какво искате да се върне БКП ли?
49
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Чичака каза, че Псртията дала от "своите" пари за църквата. Абе чичка, от къде ги взима Партията тия кинти? От народа. Ерго, парите ги дава всеки един от нас с данъци и такси, с ДДС. Защо изобщо се пише за този лъжлив човечец, за тази креатура станала за посмешище в целия ЕС заради бандитското си минало и необразоваността. И заедно с Цецо Цървула къртат мивки. Кой да ни уважава? Правят се само защото е слуга-послушко, а зад гърба му се подиграват.
48
19
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо ли не съм чул нещо подобно от полуруските злобарчета?Елена Йончева може ли да каже нещо позитивно?
47
3
 
18
 
! Отговори
Тоя ако не знае преди 7 години
да му кажа! Господ е навсякъде, не в само в църквите.
46
3
 
17
 
! Отговори
Активист на БКП преди 7 години
Koй ти верва ?!!!За теб е важно да грабиш !!!
45
20
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ББ не случайно кара трети мандат.Ако не беше харесван това нямаше да е възможно.
44
1
 
16
 
! Отговори
пенко преди 7 години
Толкова религиозен се "правиш" само ,когато се чувстваш гузен ,виновен, пречукващ народа си ,гъзолизец храбър,продажник,когато знаеш ,че пречукваш децата на България за американски интереси /купен и продал се !!!!
43
0
 
10
 
! Отговори
М, да ... преди 7 години
От църковното настоятелство припомниха, че партията дари 100 000 лв. от субсидията си за изграждането на храма, а правителството "Борисов" отпусна още 500 000 лв.------------------Храмове много, домове малко!
42
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Борисов е един от малкото политици, които имат качества да обединят хората в България, а не да ги разделят по етнически признаци.
41
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Колкото повече остарява толкова повече се самозабравя и изпростява. Увеличил е охраната си което означава, че параноята му расте. Никой не го харесва, обратното, омразата към него расте с всеки ден. Не е толкова т//п да не го усеща, независимо, че около него винаги има цяла група ***. Те му поддържат имиджа на харесван премиер. Наглостта му е чутовна, напук на българина управлява гадно, смазващо с високи цени и ниски заплати. Да държиш народа си 2 мандата най-беден в ЕС е гавра с България.
40
3
 
4
 
! Отговори
Istinata преди 7 години
I kvo tolkova kaza?demek gledaite si vashoto kanche.isliama ne e zaplaha za bulgaria.tova se vijda.nashte mislmani vuobshte ne gi ***.nito imat poveche deca ot nas,chivtosvat se s nas,izglejdat kato nas,piat kato nas a nie ne prestanahme da tursim pod vola tele
39
1
 
20
 
! Отговори
:)) преди 7 години
Боче *** ти верваш единствено в Златния Телец, бре душо мизерна и бандитска! Нали не смяташ, че верващите у теб са по различни, м? Борисов е Господа на герберастите! :))
38
4
 
8
 
! Отговори
Добре преди 7 години
Ами ако няма Господ???? Кво прайм тогава???? В кой да верваме????