Борисов: Патриотизъм е да накараме хората да вярват!

Вместо да броим джамии, да строим и градим, призова лидерът на ГЕРБ
30 апр 2017 13:28,
286
Борисов: Патриотизъм е да накараме хората да вярват!
Снимка: архив Булфото

Патриотизъм е да накараме хората да вярват в Господ, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който присъства на освещаването на новата катедрала в Ловеч "Св. Св. Кирил и Методий".

Още по темата

От църковното настоятелство припомниха, че партията дари 100 000 лв. от субсидията си за изграждането на храма, а правителството "Борисов" отпусна още 500 000 лв.

"Има притчи, които казват, че няма значение кой какво е дарил, а да е от сърце", коментира експремиерът. Според него откриването на храма е добър знак за цялото православие, предаде "Дарик".

"Колкото повече църкви и манастири има, толкова по-добре. Това е патриотизмът - да накараме хората да вярват в Господ, да се уповават на него. Това ни е поддържало през вековете", посочи Борисов.

Той съобщи, че миналата седмица е била открита нова църква в Ямбол, а след броени дни нов храм ще отвори врати и в Сливен.

"Вместо да броим джамии, да се правят някои на големи герои, истината е в толерантността. Да се строи и гради", каза още Бойко Борисов, който не пожела да коментира въпроси за бъдещото правителство.

"Както е казано в Евангелието, без Господа нищо не може да се направи. Бог пред нас, ние след него. България винаги ще е добре", каза още Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


286
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
21
 
! Отговори
ГРАЖДАНИН преди 7 години
До вчера се бе посветил да открива магистрали и асфалтиране на шосета .За тези два мандата видя че магистралите пропадат се ориентира към БОГ ЗА ОПРОЩАВАНЕ НА ГРЕХОВЕТЕ МУ КЪМ българите като започне даспонсорира строителството на храмове и църкви .
36
1
 
14
 
! Отговори
:)) преди 7 години
Патриотизъм е да накараме хората да вярват в Господ---------Ама вярата в Бог е вътрешна потреба! Борисов църква ли стана вече? :)) Как точно ще НАКАРАТЕ, чрез тв облъчване на нищожната ти тиквена персона и измамната ти харизма БОЙко!?!*църква - институция духовна
35
2
 
13
 
! Отговори
Хитър Петър преди 7 години
Чухте ли поредната глупости на тиквата? Щял да строи джамии, вместо да ги събаря и брои. Вярата в Алах била патриотизъм. Браво на Бойко, пожелавам му още 10 мандата да е на власт и да унищожи България до край, за да се отървем от тази държава и да живеем някъде на по-хубаво място.
34
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вярвайте само на Светата Троица и на Божиятя Майка без да проявявате излишно любопитство .
33
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този лъжлив и дебел чичка ни раздели така както никой досега. Накара ни да не вярваме на нищо, особено на него, защото всичко казано е лъжа и заблуда за плебса. Българинът ще повярва само тогава, когато види начело на държавата хора даващи личен пример. Той за какво ни е пример, с интелигентност, образованост, честност и откритост, с патриотизъм към Бългсрия и българите? А нищо. Овцете и платените фалшификатори го върнах за трети път. Акции на PR където му е изгодно, ограбване и предателства.
32
1
 
5
 
! Отговори
ами преди 7 години
България винаги ще е добре........без коментар......
31
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Днес деца, ще ви нахраня с вяра... ВапцаровА аз деца, ще ви нахраня с веро... / Незнаен български политик/
30
1
 
21
 
! Отговори
Бойко Борисов тиквен преди 7 години
Аз съм Бойко Борисов безмозъщния *** мен само магистрали ме интересуват не ме интересува ще моя български народ умира от глад.
29
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И как ще накара хората да вярват, с огън, меч и празни джобове ли?
28
2
 
13
 
! Отговори
PATRIOT E преди 7 години
PATRIOT E DUSCHA DAVA ALA NE SVOITA DUSCHA BRATQ A DUSCHATA NA NARODA.KOLKO POZNATO I AKTUALNO I DNES.
27
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
TIKVA AKO BESCHE MINISTYR PREDSEDATEL NA FRANCIQ ANGLIQ GERMANIQ ILI ITALIQ DA SI MYRTYV OTDAVNA S VSE GERB ANADYN MU.NAMERIL SI OVCE PLESCHTISCH KOTO TI DOIDE.
26
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
PATRIOT SYS 5 000 LV ZAPLATA RAVEN LI E NAPTRIOT SYS 150 LV PRI TIQ CENI.TOVA E GENOCID GOVEDO.
25
0
 
17
 
! Отговори
Не с голи ръце преди 7 години
с камъни го направете не с голи ръце Не заслужава
24
1
 
8
 
! Отговори
Р.Плевн. преди 7 години
Боката яко ме фасбужда!Кат са сетя как ми мачкаше ушити кат на Тодарчо Замфиркюф Живкоф и ми са пудкусяват краката! Лове <3
23
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ZA VAS E PATRIOTIZYM VZEMATE PO 5 000 LV NA MESEC BASCHKA DRUGOTO NO ZA XORATA SYS 150 LV PENSIQ SIE UBIISTVO.LUD KOI VI VERVA NA VAS.30 GODINI STQGANE NA KOLANI V IMETO NA NEQSNO BYDESCHTE E VIE IMETE PREKRASNO NASTOQSCHTE.GLADEN NA SITIQT NE VQRVA TIKVO.
22
2
 
1
 
! Отговори
Въпрос? преди 7 години
Може ли някой да ми обясни, каква е разликата между катедрала и черква, че изпаднах в неловко положение? Благодаря, предварително!
21
3
 
27
 
! Отговори
Дежаву преди 7 години
А от медиите пак никаква критика към ББ само наколенки иначе съд за журналята,а този почне ли така да се мазни значи готви някоя нова тъмна схема или мега кражба!
20
5
 
27
 
! Отговори
Додо преди 7 години
"Вместо да броим джамии, да се правят някои на големи герои, истината е в толерантността. Да се строи и гради", каза още Бойко Борисов"БРАВО БЕ! АМИ ДАВАЙ ТОГАВА, БАРАБАР С МАГИСТРАЛИТЕ ЗАПОЧВАЙ ДА СТРОИШ И ИСЛЯМСКИ ДЖИХАДИСТКИ ИНДОКРИНАЦИОННИ ЦЕНТРОВЕ, ИЗВЕСТНИ ОЩЕ КАТО "ДЖАМИИ"! ТЪКМО ЩЕ ПОКАЖЕШ, КОЛКО СИ ТОЛЕРАНТЕН! ИЛИ МОЖЕ БИ МЕРКЕЛ ТИ ГО Е НАРЕДИЛА, ЗА ДА ПРОДЪЛЖАВА ДА ТИ ДАВА ЕВРОФОНДОВЕ, А ТИ СЕГА СЕ ЧУДИШ КАК ДА ГО СЕРВИРАШ НА НАРОДА?! ПОЧВАЙ С ДЖАМИЯ В БАНКЯ, СЕЛСКИТЕ ТИ ЩЕ ОДОБРЯТ!
19
4
 
27
 
! Отговори
ПЛАМЕН преди 7 години
ИСКАМ САМО РАБОТЕЩИ И НЕЗАВИСИМИ СЪД,ПРОКУРАТУРА И МЕДИИ И ЕДИН ЛЕВ СУБСИДИИ.
18
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
" Ако имаш две ризи дай едната на ближния си " -Ами хайде г-н Борисов ! - построете една модерна детска болница , да не просят децата по медиите ,за да се лекуват в чужбина !- Орежете на хрантутниците около вас пипалата за крадене и дайте на пенсионерите!- Сложете на милионерите прогресивен данък - иначе по никакъв начин не мож им взе ! -алчни са и не щат да плащат заплати - трупат ли трупат - *** то .... джобове няма !