Започват масови проверки на строителните материали

Стъпка първа – проверки на предлаганите дограми
15 май 2017 22:16, Красимир Ангелов
10
Започват масови проверки на строителните материали
Снимка: pinterest

Държавната агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН) започва масови проверки на влаганите продукти в строителството, съобщиха от институцията.

Инспекциите са планирани с оглед началото на активния строителен сезон, като ще започнат с предлаганите на пазара дограми.

Агенцията е била председател на заседание на Групата за административно сътрудничество към Европейската комисия (ADCO) по прилагане на изискванията на ЕС за строителни продукти, на която е бил обсъждан контролът в тази област и мерки за постигане на по-голяма ефективност, отчитат от ДАМТН.

През миналата година са направени 1947 проверки на строителни материали. Установени са 18 несъответсващи на европейските хармонизирани стандарти продукти и 164, за които се е наложило да се предприемат коригиращи действия от страна на производителя. Сред проверяваните продукти са били сухи смеси, топлоизолации, стъклопакети и др.

Предстоящите проверки на дограмата трябва да покажат дали влаганите продукти отговарят на изискванията на европейските норми. Обект на контрол ще бъдат както производителите на дограми, така и строителните обекти, на които се влагат те.

Опитът показва, че най-честите несъответствия са при стъклопакетите. Именно за това през 2016 г. ДАМТН е провела специализирана акция, фокусирана върху тези продукти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НАЙ-МАСОВО ИЗПОЛЗВАНИЯ ЦИМЕНТ Е ТУРСКИЯТ.АКО ГО ПРОВЕРЯТ ЗА РАДИОАКТИВНОСТ, ВСИЧКИ ЩЕ БЯГАТ ОТ НОВИТЕ СИ АПАРТАМЕНТИ.
7
2
 
4
 
! Отговори
8888 преди 6 години
Дограмата строителен материал ли е !!??
6
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Профилинк - Пловдив , най доброто , само като видиш завода и ти вдъхва доверие.. А тези турските не ги знаеш какви са .. Даже наука има в Пловдивския университет физическия факултет , специалност инженерна физика, материал сайънс .. полимери..
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз съм с българска дограма, има 3 завода в България ..
4
2
 
17
 
! Отговори
Internetlumpen преди 6 години
"Държавата" е решила да премахне всякаква конкуренция!Идат нови пари за саниране. Едни крадливи ръчички се протягат от различни посоки.. и те така!
3
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е малко е късно -те направиха милиони с измами ! 5 камерна купихме -духa от всякъде -остри ръбове режат пръсти,пластмасата пожълтя на втората година , а какъв мухъл стана !
2
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нека не забравяме, че на тази неподкупна агенция, козирката на сградата в която не рушветчийстват, им падна върху главите. Нещо като проверен от тяхна акредитирана лаборатория, асансьор. Страшна рушветчийска мъка. Тъй се блъска и мильо с палката.
1
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гладна *** (ДАМТН), хоро не играе (масови проверки).