Кого защитава БХК? Всички българи или "дегенерати"?

Расате и Лилов в спор за финансирането на организацията
26 май 2017 13:30,
104

Българският хелзинкски комитет трябва да бъде изведен от необходимост в момента, в който правата на всички граждани в България бъдат защитени от съдебната система. Тази позиция защити пред Bulgaria ON AIR активистът за човешки права Виктор Лилов.
Още по темата

"БХК има определени приоритети и е свързан със защита от дискриминация. Много често обект на дискриминация са хора от малцинствата. БХК оказва правна помощ по стратегически дела, често свързани с деца. Ако искаме да сме съвременна държава, не можем да разделяме гражданите по етнос", обясни той.

Бившият председател на БНС Боян Расате е категоричен, че няма никакъв смисъл от дейността на БХК. По думите му много хора, които наистина са пострадали и са потърсили помощ от БХК, не са получили такава.
 
"БХК защитава неправилно и едностранно определени елементи от нашето общество. Помощ получават предимно дегенерати. Има подвеждане на обществото, че в България има проблем със сексуалните малцинства и интеграцията на малцинствата", коментира Расате.

Расате обвини БХК във финансиране от чужбина и в престъпление срещу българското общество. Той настоя, че БХК не може да изземва функцията на държавните органи и разследващата журналистика.

Книгоиздателят Виктор Лилове отговори, че не вижда проблем във финансирането на организацията. подчерта, че БХК гарантира равнопоставеността на всички граждани и напусна ядосан студиото на телевизията.

Светла Баева, която е директор на програма "Кампании и комуникации", обясни, че видеото, в което БХК призовава за самозакриването, си е отговор към най-яростните критици на организацията.

"Ние сме от малкото организации, които влизат в затворени институции и показват какво се случва реално на терен", отбеляза тя.

Изпълнителният директор на фондация "GLAS" Симеон Василев добави, че ако организации като БХК бъдат закрити, това ще означа, че обществото не е демократично или БХК е постигнал всичко.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
3
 
2
 
! Отговори
Един българин преди 6 години
До: номер 62Бе аз ако искаш да използвам твоята логика, ще оправдая и нацистите и Хитлер за Холокоста:Да те попитам тогава, защо Джанго Райнхард никой не го е закачал, а?Белгийски cигaнин, джаз музикант, живял в окупирана Франция по време на войната, радвал се на голямо одобрение и успех сред видни нацисти офицери от Вермахта.От това следва ли че Хитлер е обичал малцинствата?
39
1
 
21
 
! Отговори
Сър Пичук преди 6 години
Изумително единодушие (без разлика леви, десни и т.н.) в отношението към алчните антихристи/изврaтeняци! А нацията била разединена....
38
1
 
46
 
! Отговори
1488 преди 6 години
Едни искат да покажат сексуална ориентация, други колко са дискриминирани защото са черни или с друга вяра. Аз лично не разбирам, защо в моята държава трябва да има някой повече права от мен? Защо от моите данъци трябва да се плаща на мързеливите *** да се множат като ***? От какво ги защитава тази организация, също не разбирам? Ние белите трудолюбиви пчелички сме подложени на геноцит всекидневно. Защо на никой не му пука за това?
37
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Един българин 54Ами не не си запознат! "Преди време през комунизма, в селото на баба ми" не като сега в днешно време! Не си компетентен по тази тема, това е ! Човек не може да е добър във всичко.
36
0
 
8
 
! Отговори
толерантен преди 6 години
БХК ако защитава мигрантите, защо не се противопостави на нормите, по които се настаняват хората - 4 души в стая от 8 кв. м.!?
35
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 51Браво! Имало и трезво мислещи хора!
34
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БХК изеха функиите на съда, конституцията и парламента с цел контрол на точно един определен етнос. Може би с цел манипулация на изборите С какви средства се финансиРа БХК кой манипулира изборите мислете добре демокрацията е нарушена.
33
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Един българин 44Ти ако си малко по запознат с материята и си се срещал повече с хора от този етнос ще знаеш, че те нямат никакво желание да се интегрират. Пак се изказа неподготвен.
32
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
бхк са расисти, принципно не трябва да позволят такива организации финансирани от вън.
31
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За да оправдае съществуването си БХК създава напрежение в обществото. Толкова е просто и ясно.
30
1
 
18
 
! Отговори
Лило Викторофф преди 6 години
След свирепо сбиване между ром и гей, БХК изпадна в тежка дилема - не знае кого да даде на прокурор
29
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дегенерата в случая е Расате . Един българин - благодаря че се появи
28
1
 
5
 
! Отговори
ivailo1403 преди 6 години
До Анонимен 32 А ти усещаш ли, че си се превърнал в *** с промит мозък, възприел " европейските ценности".
27
1
 
26
 
! Отговори
Данъкоплатец до 32 преди 6 години
Кой си ти, че да ни съдиш щом искаш помагай им, но не на гърба на всички ни направи си благотворителна организация събирай средстнва и им помагай Аз не искам да имам нищо ощо с тия хора не искам дори да ги виджам не искам да им плащам обучението и децата. По този начин нарушаваш правата на всички данъкоплатци.
26
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Малцинствата да не би да са ***, че да трябва някой да ги защитава. Всички граждани на РБ са равни пред закона, но когато БХК ОКАЗВА ГРУБ НАТИСК ВЪРХУ СЪДИЛИЩАТА, ТО ТЕХНИТЕ ПОДЗАЩИТНИ ПОЛУЧАВАТ НЕЗАСЛУЖЕНИ ОБЛАГИ.Едни и същи хора получават огромни социални помощи, огромни детски добавки - всяка година отиват милиарди от нашите данъци, за да бъдат изхранвани.Защото са мързеливи- мъръъзи ги да учат, мързи ги да работят, само не ги мързи да "БЕРАТ".
25
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
АНТИБЪЛГАРСКА ОРГАНИЗАЦИЯ, ФИНАНСИРАНА ЩЕДРО ОТ ВРАГОВЕ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД.СЪСТАВЕНА И ОТ РОДООТСТЪПНИЦИ.
24
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе, БХК защитават едно малцинство-не всички. Само едно малцинство има безкрайни претенции. Съда защитават тези, които имат пари без значение от техният етнос. БХК може от сега да се закрива.
23
45
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Усещате ли изобщо в какво се превръщате . Ако имате власт ще сложите всички различни във газови камери . И ще гледате лошо облечени в черни дрехи. Малцинствата и слабите хора имат нужда от защита . Вие да не сте богове и да решавате кой да е на този свят и кой не . Превръщате се в изчадия
22
2
 
47
 
! Отговори
SS ДИНАСТИЯ преди 6 години
БХК са антибългарска организация подбуждаща агресия и омраза у малцинствата към етническите българи.
21
39
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този Расате е изключително долно и тъпо парче . Не вярвах че ще го кажа, но този път съм на страната на БХК много по нормални са . Расате говори че БХК били защитавали "ОМО ИЛИНДЕН" - разбира се че ще ги защитава и даже поне още сто пъти ще ги осъди нацистите които не разрешават партията да се регистрира, защото била партия на македонци . А, на турци може а Расате ???? Жалък мрачен тип , човека от БХК е сто пъти по цивилизован от теб.