Полицаите в готовност за протест: За по-високи заплати!

Най-големият синдикат иска скок на възнагражденията с 15%
2 юни 2017 17:45,
242
Полицаите в готовност за протест: За по-високи заплати!
Снимка: архив "Булфото"

Полицаите отново се готвят за протести. Най-големият синдикат в МВР обяви стачна готовност, ако не бъде прието искането за поне 15-процентно увеличение на заплатите на служителите от юли тази година.

В писмо до медиите от Синдикалната федерация на служителите в МВР припомнят, че участниците в последния Консултативен съвет за национална сигурност при президента са били единни, че системата на МВР се нуждае от нови кадри и от по-високи заплати.

Още по темата

Синдикатът обаче изразява тревога, че никой от управляващите досега не е опровергал изказването на финансовия министър Владислав Горанов, че бюджетът на МВР ще бъде намален с 300 млн. лева от догодина.

Организацията предупреждава, че такива изказвания могат да взривят системата за сигурност. Синдикалистите застъпват и тезата, че парите за МВР не само, че не трябва да се намаляват, а напротив – трябва да се увеличават.

"Изключително рисково е да се говори за намаляване на бюджета на министерство, в което служителите си купуват сами всички консумативи, включително и униформите", се казва още в позицията на синдиката.

Полицейският синдикат има опит в организирането на протести. През 2015 година беше организирано масово недоволство заради плановете за орязване на социалните придобивки на полицаите. Заради протестите, правителството оттегли промените.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


242
Още по темата: протестзаплатиПолицаи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
4
 
17
 
! Отговори
ОБЕДИНЕНИ ИДИОТИ 300 преди 6 години
АЛО ПОЛИЦИЯЯЯТАААА..ИДЕТЕ В НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ И ИМ Е.Е..ТЕ МАЙКАТА..ДА ВИ ВДИГАТ ПАРИТЕ..И ДА СИ НАМАЛЯТ БРОЯ--ОНЕЯ ВЪТРЕ.. И ДА УМИРАТ ОТ ГЛАД., И ДЕЦАТА ИМ СЪЩО.ДА СИ НАМАЛЯТ НА НУЛА СУБСИДИИТЕ, И ВОЛЕН ДА ВЛЕЗЕ В ЗАТВОРА.300 ЛЕВА ПЕНСИЯ --КОГА ?? , АА ОБЕДИНЕНИ ПАТЕРИЦИ И ПУДЕЛИ НА ГЕРП.АЗ ПОДРЕПЯМ ПОЛИЦИЯТА !
83
9
 
8
 
! Отговори
cop преди 6 години
До ако съм искал 88Не ми давай акъл, какъв да бъда. Аз съм избрал професията си по призвание и заради това стоя за тази заплата. Ако не беше така да съм се махнал отдавна. Само това,че продължавам да стоя трябва да ти говори много. Не всички полицаи са корумпирани,но като знам как мислите всички няма смисъл да ви убеждавам в противното. Вие поставяте всички полицаи под общ знаменател. А замисляли ли сте се, че не всички са еднакви? Предполагам, че не. Е да то да се замислиш се иска усилие.
82
2
 
4
 
! Отговори
cop преди 6 години
До АнонименЕ като си с "8 години висши + 79 сертификата за доказани умения в областта на знанията ми", какво си се разревал? Гледай си "висшите и сертификатите" и не се изказвай за неща, от които нямаш и грам понятие. Българина има една черта - РАЗБИРА ОТ ВСИЧКО и за това сме стигнали до тук. Явно и ти с твоите висши си от тези. Хората ги определят като "Дървени философи". За това те съветвам гледай си "висшите и сертификатите" и не давай непоискан акъл за неща, от които не разбираш нищо.
81
5
 
17
 
! Отговори
ако съм искал преди 6 години
Да стана полицай, да съм го направил, можех и данъчен да стана. Но аз съм свикнал да съм лоялен на този който ми плаща. Ако получавам държавна заплата трябва да съм лоялен на обществото.А нема как да стане в среда в която цъфти корупция и безхабериеА на теб ако не ти харесва да си ченге. Напусни. Има и други възможности.Не си се родил полицай.
80
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 85Василев, то значи Тиквата е чалгар и селянин- *** на САЩ и Брюксел. А мне беше ли този ,чалгар твой духовен и идеологически вожд, Василев?
79
4
 
14
 
! Отговори
ГРАЖДАНИН преди 6 години
До кога държавни служители ще отправят ултиматуми и закани към държавата .Вместо справедливите според тях трябва да си плащат осигуровките ане от гърба на нас данъкоплатците .На много от тях със заплата и пенсия допълнително им се плаща от МВР ОСИГУРИРОВКИТЕ .
78
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Така като гледам всички тук пишещи се имате за по-умни и можещи от полицаите. Ми като сте толкова умни и големи капацитети, защо не постъпите в МВР и да видим, колко сте умни?"Мен ще ме вземат - не се и съмнявам. Без да съм учил и 1 ден за тази професия. Ама трябва ли да зарежа 8 години висши + 79 сертификата за доказани умения в областта на знанията ми? Никой не е казал, че не можем да сме полицаи. Просто сме прекалено добри, за да се хабим в област, която не изисква кой знае какво!
77
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Василев дава акъл как ще се повишат доходите- чрез производство, а той какво произвежда го питайте, като цял ден бие чеккии в нета и между тях пише някоя простотия в този форум.Благодарим, не щем съвети от чекидджия!
76
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
76и сега единия след 3 години служба, тъппо ченге се махна от полицията и отиде да бачка в Германия. Даже и на такъв тъппанар му писна да бачка за 800 -900 лева, като знае че баща му навремето от доставки на коли от геврмания получаваше по 5-6 бона на месец от продадена кола тук чиста пара.
75
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Който не става и за зелев кочан.... става полицай. Само не ми обяснявайте колко им е трудно на полицаите. Битовата престъпност вилнее в селата и ченгетата седят и бездействат. За това ли да им се повишават заплатите? Ами лекарите? Ами учителите? Кой е по-важен а?
74
2
 
16
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 6 години
Нямам нищо против увеличението на Заплатите на Полицията .Но вече ножа е опрял до кокала . Държавната Администрация вече наближава 3 милиона човечета .Това число включва Държавните Служители и Политиците .Частния Бизнес и Работниците не могат да издържат толкова хора , трябва да има оптимизация - например - Защо са необходими Платени Общински Съветници ( те са 200 000 човека с по 2 000 лева заплата от Данъците ни ).
73
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Моля !? Аз мисля след знаците да махнат и тях
72
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ха ми ония де къртят в гаража и след това по трасето тях какво ще правим смех щото са некои си *** то да е само това
71
2
 
18
 
! Отговори
Гостенин преди 6 години
Полицаите са най-скъпо платените безработни след военните...Смешници,едни слънчеви очилца ги кара да се мислят за щатски шерифи...смях.
70
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 72Василев, Оллигофрен, за 40 години власт Бай Тошо натрупа 10 милиарда дълг! Тиквата за 10 години ни набълбучи с 27 милиарда . Василев, ти за разстрел!
69
4
 
3
 
! Отговори
КАТАДЖИЯ преди 6 години
До Анонимен 69Не ме плаши с тупаници бе ***. От опит знам, че само комплексарчетакато теб плашат. Твоята работа е като кучето, което лае ама не хапе. Що не дойдеш да ми го кажеш това в очите, а? Ще се радвам и да ми посегнеш, за да мога да реагирам съвсем законно и да видиш за какви тупаници ще стане въпрос.
68
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бойко ще сваля гaщитe!
67
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ДО 68Муахахаха...от нашата младежка компания от 15 човека дето постоянно се събирахме като деца и след това чак до 19 години...2-*** станаха полицаи- най - простоватите и самовлюбени момчета впрочем от тази компания. Толкова по въпроса ти. Пък и за 800 лева да обличам униформа...Мерси- служил съм година и половина, стига ми простотията сред фуражките.
66
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 68 ПРАВ СИ И А ***, КАК ДА ОСТАВЯ ПОЛЕТО И РЕКОЛТАТА И ДА ХУКНА ПО ПЪТИЩАТА. ЩО ПАРЕ ВЛОЖИХ И ПОТ.
65
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До КАТАДЖИЯ НА ЛИ ЗНАЕШ ЧЕ С ФУРАЖКАТА НЕ СИ ДЕНОНОЩНО НА ГЛАВАТА МОЖЕ И ТУПАНИЦА ДА ИЭЯДЕШ, Ако НЕ СИ ВЪРШИШ И ИЗПЪЛНЯВАШ ДЪРЖАВНИТЕ ЗАДЪЛЖЕНИЯ.