Полицаите в готовност за протест: За по-високи заплати!

Най-големият синдикат иска скок на възнагражденията с 15%
2 юни 2017 17:45,
242
Полицаите в готовност за протест: За по-високи заплати!
Снимка: архив "Булфото"

Полицаите отново се готвят за протести. Най-големият синдикат в МВР обяви стачна готовност, ако не бъде прието искането за поне 15-процентно увеличение на заплатите на служителите от юли тази година.

В писмо до медиите от Синдикалната федерация на служителите в МВР припомнят, че участниците в последния Консултативен съвет за национална сигурност при президента са били единни, че системата на МВР се нуждае от нови кадри и от по-високи заплати.

Още по темата

Синдикатът обаче изразява тревога, че никой от управляващите досега не е опровергал изказването на финансовия министър Владислав Горанов, че бюджетът на МВР ще бъде намален с 300 млн. лева от догодина.

Организацията предупреждава, че такива изказвания могат да взривят системата за сигурност. Синдикалистите застъпват и тезата, че парите за МВР не само, че не трябва да се намаляват, а напротив – трябва да се увеличават.

"Изключително рисково е да се говори за намаляване на бюджета на министерство, в което служителите си купуват сами всички консумативи, включително и униформите", се казва още в позицията на синдиката.

Полицейският синдикат има опит в организирането на протести. През 2015 година беше организирано масово недоволство заради плановете за орязване на социалните придобивки на полицаите. Заради протестите, правителството оттегли промените.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


242
Още по темата: протестзаплатиПолицаи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Естествено е само и единствено онези, които са били или са полицаи да разбират каква е тая работа. Истината е, че полицаите са изкупителните жертви на обществото за грешките и обвързаностите на политиците, прокурорите и съдиите! Нека гражданите, данъкоплатците си отговорят на въпроса полицаите ли съдят, те ли вкарват в затвора, 27 години все те ли допускаха грешките?? Всяка година полицията се реформира от политиците! Уволняват се хора, променят се закони в полза на престъпниците, народа пати!
103
1
 
16
 
! Отговори
СРАМ и ПОЗОР преди 6 години
Срам и Позор е тая измислена полиция,не се наядоха тези бандюги.....Реформи Реформи и Съкращения на ненужните полицаи
102
3
 
6
 
! Отговори
Учуден преди 6 години
До момчилНе,не адвокат,продавач на зарзават искам да си.
101
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
При тази битова престъпност нямат моралното право да искат по-високи заплати.Всъщност заплатите им трябва да се намалят с 15%.
100
1
 
12
 
! Отговори
може да не си преди 6 години
Видял че някой взима подкуп, но няма как да не забележиш какви пари харчи за:ДрехиКолиКръчмиПочивкиТелефонИ да си дадеш сметка връзва ли се със заплатата му, с която горе долу си наясно- колеги сте, или не.
99
2
 
16
 
! Отговори
:) преди 6 години
Тук има и дежурен полицай! Ънлайква всичко, което е критично! Не печелиш любов, пич!
98
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Teeez puk...aide uvo i v chujbina na stroeja
97
6
 
20
 
! Отговори
Бонуси в МВР преди 6 години
1.Не купуват винетки / имат си сужебни карти /2.Возят се в метрото гратис / имат си служебни карти /3.Не си плащат на монтьори и други майстори / имат си служебни карти /4.В кръчмите са "гости" / имат си служебни карти /5.Пенсионират се рано;6.Получават 20 заплати / над 30 000 лева /7.Не плащат осигуровки;8.....9.....
96
1
 
5
 
! Отговори
е що не излезнахте преди 6 години
На протест за всичко това което изброиГоляма натовареност. Липса на условия..Корупция, която няма как да отречеш, че е високаДа видим че искате да свършите работаА не само заплати да искатеНяма заплати без резултатиДжобовете са ни празниВсичко окрадохаНяма от къде
95
4
 
3
 
! Отговори
до "да си кажа& преди 6 години
Уточнявам - 1600 лева.Чисти! Ама искам още 15%...1840 лева е много по-добре!
94
3
 
4
 
! Отговори
да си кажа... преди 6 години
Какви са заплатите в МВР ли - с 20 години стаж, с висше образование....НАД 1500 ЛВ !!!ЧИСТИ!!!
93
5
 
6
 
! Отговори
ганьо преди 6 години
Си ти. Защото искаш да ти се плаща колкото ти прецениш за да благоволиш да си свършиш работатаИмаш труд. Договор. В него си пише и заплата и задълженияПодписал си се и си се съгласил доброволноАко не ти изнася ставаш и заминавашТоя комунистически лаф - за толкова пари толкова работа го забрави.Като са ти малко, намери за повече.Но не може - хем да си полицай по призвание хем за толкова пари толкова работа. Едното изключва друготоМа си требва акъл да го проумееш
92
5
 
6
 
! Отговори
Учуден преди 6 години
До момчилА защо не напусна и не се преквалифицира като продавач на някой пазар например?!
91
6
 
7
 
! Отговори
ТАКА ДЕ преди 6 години
Полицаите в готовност за протест: За по-високи заплати и по-ранно пенсиониране,че това сега трае ли се толкова години спане по сенките!
90
4
 
12
 
! Отговори
еми като преди 6 години
Стоиш на тая заплата, кво мрънкаш. Стой!И не били всички корумпирани. Допускам го.Допускам и че ти не си, макър че е малко вероятноНо няма как да не знаеш кои от колегите ти саКакво направи по въпроса?И за тях ли увеличение на заплатите?Разбери!Няма заплати без резултати
89
2
 
5
 
! Отговори
cop преди 6 години
До опа 98Ти явно си поредния разбирател.И, какви са заплатите на полицаите я кажи да се посмеем.
88
3
 
19
 
! Отговори
опа преди 6 години
Заплатите на полицаите никак не са ниски. Я да им изкарат ведомостите!Тогава ще видят всички какви пари вземат,ама не те са тайна.
87
3
 
18
 
! Отговори
АTAKICT преди 6 години
ЗАСИЛЕНИТЕ КАТАСТРОФИ ПО ПЪТИЩАТА СА В РЕЗУЛТАТ НА--ЗАСИЛЕНОТО ПРИСЪСТВИЕ НА ПОЛИЦИЯТА ПО ПЪТИЩАТА НЯМА ДРУГО ОБЯСНЕНИЕ
86
4
 
20
 
! Отговори
ЕСХАЧ преди 6 години
1 да си плащат те осигуровките, а не всички ние.2 при напускане на полицията да не получават 20 заплати,а както всички останали от 2до 6. 3 служителите в администрацията( ТРЗ, деловодство, архивари и др) защо са 1 категория?!? Защо камерите за скорост не работят и не се дават пари за поддръжка(магистрала Люлин)!?! Защо имаме 60хил полицаи при 6млн население, а Холандия при 15 около 40хил. Да се съкратят до този щат а главните пътища и магистрали да се опашат с камери ще е много по-ефективно
85
4
 
17
 
! Отговори
Скитник преди 6 години
Всеки има право да протестира, тюфлеците също?! Те са съюзници на престъпността и кражбите, като не им харесва да напускат!