Жените в стрес как изглеждат на плажа, а мъжете?

2/3 от българите искат да отслабнат, за да са топ на плажа
14 юни 2017 11:45, Красимир Ангелов
99
Жените в стрес как изглеждат на плажа, а мъжете?
Снимка: Reuters

68% от българите биха искали да отслабнат, за да посрещнат летните месеци в добра физическа форма. Същевременно всеки четвърти нашенец не е доволен от тялото си, показват данни от проучване на Алфа Рисърч.

Данните сочат още, че близо 40% от жените се притесняват да се съблекат по бански на плажа и като цяло искат да подобрят фигурата си, докато при мъжете този процент е едва 17%.

Трите най-популярни начина за справяне с излишните килограми сред българите са спазването на специален хранителен режим, увеличената физическа активност и засиленият прием на вода.

Според данните от проучването 76% от анкетираните смятат, че водата спомага и за по-добро здравословно състояние. Мъжете споделят, че през лятото пият средно 2,6 литра вода, докато при жените тази цифра е 2,1 литра. За сравнение, през студените месеци, консумацията на вода е почти наполовина по-малка.

"Световната здравна организация препоръчва през летните месеци да се пият до 2,9 л течности за мъжете и до 2,2 л за жените. Правилото за редовно и балансирано хранене е валидно през всеки сезон, но е добре през лятото да приемаме достатъчно течности, да се движим активно и да прекарваме повече време сред природата", съветва д-р Райна Стоянова, диетолог и експерт по здравословно хранене.

А за по-добра форма през лятото експертите са категорични – по-малко алкохол и безалкохолни напитки и повече вода.

--------

Изследването е проведено от Алфа Рисърч, поръчано от "Девин" и проведено през май 2017 г. сред  пълнолетното население в големите градове на страната

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 38 Ми да де, аз к'во ти казвам? Че имам хлепопекарна, но пак не ям хляба от нея, колкото и да е вкусен, защото качвам килограми от него прогресивно. Кое не разбра?
35
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Моята диета е кило и половина домашно вино с един ярешки шиш от 300 грама и зелена салата с яйце, прясна краставичка, зехтинец, зелен лучец и солчичка.
34
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма абсолютно никакво значение как изглеждате, стига да имате пари!Вчера един дебел чичак спря с яхтата си до плажа и две засукани мадами слязоха от яхтата!Едната отиде да му купи бира, другата го мажеше с плажно масло!Правете пари, а не фитнес тела!С фитнес тяло най-много да впечатлите някоя заблудена пияна рускиня, която след една седмица вече ще си е тръгнала от България!
33
0
 
1
 
! Отговори
до 35 преди 6 години
Прочете ли докрай какво съм написал?Случайно да прочете какво съм написал за хлебопекарната?
32
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По-добре цяла година пържоли и кебапчета и две седмици срам на морето отколкото цяла година глад, пот и мъка във фитнеса за две седмици мимолетна слава на плажа.
31
1
 
12
 
! Отговори
Теди преди 6 години
В края на краищата на плаж отиваш да се печеш и да си почиваш. Това не е изложба или конкурс за красота , че да се притесняваш дали ще спечелиш и да се надпреварваш с другите как изглеждаш.
30
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 33 Глупости! Майка ми прави домашен гляб с домашна пекарна. Толкова е вкусен, че само с хляб да се наядеш. Но аз не го ям, какво остава пък да ям бокклуците от магазините които се водят за хляб.
29
0
 
5
 
! Отговори
до 29 преди 6 години
Явно ядеш кофти хляб, но то като цяло в България нивото на хляба е много ниско!Има някои малки фурни, които запазиха качеството и не правят хляб с фуражни деривати, но като цяло е по-добре да си купиш една хлебопекарна и да си намериш качествено брашно отнякъде!Иначе масовият хляб, продаван по търговските вериги, става само за хранене на кучета и прасета, и то при положение, че невинаги дори и кучетата го ядат!
28
0
 
5
 
! Отговори
SA преди 6 години
Никой не ме познава на плажа,така че даже не се замислям!!
27
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 23 Най-добре се отслабва като влезеш в затвора било то и за 1 година първо глад само хляб,втора като те хване някой рецидивист и особено ако разбере че си бившо ченге или син на ченге бог да ти е на помощ бият те само в тестисите и уринират в уснатати кухина мой съсед ми го е разказвал реална история е.
26
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Спортът е хубаво нещо, включително и фитнесът!С тази разлика, ако спортувате начисто!Ако се тъпчете с хранителни добавки и специални храни, се тровите много повече, отколкото ако не спортувате въобще!
25
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 27 Аз не ям и месото с хляб, но ти поне можеш да ядеш картофи без хляб, зашото те напълно го заместват или ориз без хляб. Аз ако ям ориз с хляб или картофи с хляб- трябва да се самоубия. толкова ще ми е тежко на стомаха. До такава степен е свикнал да не приема такива храни с хляб. Изобщо не мога да си представя как мога да ям хляб с картофи или с ориз.
24
1
 
17
 
! Отговори
Теди преди 6 години
Яжте, пийте и си носете новите дрехи-един живот имаме на този свят:)
23
1
 
2
 
! Отговори
Добруджанец до 24 преди 6 години
Да ям без хляб?Ако в Добрич, Шумен или Силистра не сервираш хляб на масата, ще те пребият и изгонят начаса!
22
5
 
13
 
! Отговори
Пипи Дългото Чорапче преди 6 години
Фитнесът убива либидото и ви прави пълна нула в леглото!Каква полза, че сте с хубави тела, след като жена ви ще спи с комшията - дебел, но потентен кофражист, който закусва с бира и шкембе?
21
6
 
3
 
! Отговори
Boko bo преди 6 години
Позната история и за мен и за жена ми. Аз съм 180 и 99кг ама с корем на истински мъж. Под голям камък голяма риба седи. Не ми пука. Пия,ям и тока. Жената е сладка ама се притеснява. Била на 35г и не била за прашки и монокини вече, а е като ученичка. Абе закостеняло и все гледащо другите общество сме ние. Като 3да на плаж в испания 3л3 франция всеки си гледа кефа, а не другите.
20
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 18 Разбира се, че и работата ми е свързана с вдигане на товари на ръка. 177 см съм и съм 71 килограма оня ден се гледах на кантара. Но ти казах...бирата трябва да я забравиш, както и хляба. Няма смисъл от тях. Ако е една бира на ден да ти отоли жадата -да. Иначе по добре удари една студена вода и се метни на ракийка със салатка и след това 2-3 чаши вино с тънко мезе, но без хляб. Аз от 2 години свикнах без хляб да ям. Ефекта е голям. Бях стигнал 76 килограма с хляба по едно време.
19
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да бе, няма да си пия биричката и да си мезя с цаца на плажа, ще пия протеинови шейкове и ще ям пауър-блокчета, как пък не!Ако алкохолът и по-калоричната храна са с мярка, проблем няма!
18
0
 
0
 
! Отговори
Тити Димитрова преди 6 години
до 16 Криси може и да си слаб но моето момче в леглото си абсолютна 0 sorry men :)
17
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И защо трябва да се притеснявам?Защо всички трябва да имат анаболо-фитнес тела?Те пък фитнес маниаците едни дълголетници, мани мани...На Шварценегер са присадили нов черен дроб, колко от тровещите се със стероиди имат неговия късмет и колко културисти са умрели млади от простотия...

Спонсорирани публикации