Плащаме в кеш до 1000 лева? Ще затрудни и бизнес, и граждани!

Немислима е подобна война със сивия сектор, заяви Мика Зайкова
26 юни 2017 10:32,
159

Въвеждането на таван до 1000 лева за плащане в кеш със сигурност ще ощети гражданите и бизнеса. Подобни действия не са никак обективни спрямо работника и предприемача. Дори предложението да бъде прието, то няма да реши кардинално проблемите със сивата икономика. Това заяви в студиото на "България сутрин" икономистът Стоян Панчев.

"В повечето европейски държави няма лимити, предвид икономическото положение на България е най-добре това изобщо да не бъде прието", посочи още той.

Пред Bulgaria ON AIR финансистът Мика Зайкова поясни, че е немислимо да се води борба със сивата икономика по подобен начин, а хората с ниска финансова култура, например възрастните, няма да могат в никакъв случай да се справят с ограничението в плащанията.

"Поправката е чисто лобистка, защото облагодетелства единствено банките. Всяко плащане ще бъде оскъпено, таксите ще са по-високи и съответните институции ще събират повече пари", категорична бе тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


159
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
5
 
4
 
! Отговори
huk преди 6 години
Chekove i bankovi karti..taka vsichko se vijda!
5
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ясно е - тази простотия облагодетелства банките.
4
6
 
38
 
! Отговори
Що сме бедни преди 6 години
Този закон е нагледен пример затова как патриотите-фашисти предадоха Българите в полза на чуждите банки,а Борисов за 10 години само мачка хората и бизнеса но за сметка на това слугува на чужди държави в ущърб на България!
3
0
 
7
 
! Отговори
huk преди 6 години
V Franciya..keshovo razplashtane..do 3000?!!
2
4
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Карам БМВ. Когато поддържах колата в официалния сервиз, много ремонти струваха над 1000 лева. Плащането по банков път забавяше цялата процедура, защото банковите преводи бяха за следващия ден, а сервизът държеше да си види първо парите по сметката и чак тогава да издаде колата. Пари в картата не държа, защото вече веднъж съм гърмял с известна сума пари.Въвеждането на подобно ограничение ще затруднява подобен тип услуги.
1
5
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кви са тез простотии, бе? Аз ако имам 2 бона у нас и искам да си купя компютър за 1050 лева няма да мога, и ако нямам кредитна карта?