Всеки трети мераклия за военния университет – болен!

15% от мераклиите пък отпадат заради психологически показатели
25 юли 2017 18:00, Красимир Ангелов
32
Всеки трети мераклия за военния университет – болен!
Снимка: Булфото

Цели 30% от кандидатите за курсанти в Националния военен университет "Васил Левски" във Велико Търново отпадат по медицински причини, съобщи началникът на висшето училище бриг. ген. Пламен Богданов.

По думите му това е тенденция, която се запазва през последните години, и която е показател за физическото и здравословно състояние на младите хора.

"Тази тенденция е проблем за професията", допълни бриг. ген. Богданов и посочи, че още 15 на сто от кандидатите отпадат по психологически показатели. Поради това Военният университет ще направи допълнителен прием през септември.

Общо 175 младежи са приети при първото класиране във вуза при заявени 272 места. Повече от 480 са били кандидатите за курсанти, което е рекорд за последните години, но въпреки повишения интерес към професията и специалностите на Военния университет, вузът не е успял да си попълни местата.

С най-висок бал влизат кандидатите за "Национална и регионална сигурност", "Автомобилна техника и транспортна логистика" и "Компютърни системи и технологии".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ПотрЪбителА и Я са близко да клавиатура, случват се и техн.грешки, но такива ментални като теб , само с помоща на повечко лечение :)
27
0
 
12
 
! Отговори
другият преди 6 години
Интересното е, че по форумите всеки пищи, че нямаме армия, ама никой не допуска мисълта той да отиде войник, най-добре да имаме армия, ама друг някой да отиде да учи и да служи. Същото е с много други работи в нашата държава. Да се оправи държавата, ама някой друг да свърши работата ;)
26
3
 
5
 
! Отговори
ПотрЪбител преди 6 години
До офицер: напускай другия месец и си заври 2те магистр. в задни...я джоб. Пише се БългариЯ, а не БългариА. Патриотизма ти и той сигурно, като правописа. Срамота! И претенции имаш
25
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Спокойно ,родители!!!Синовете ви ще са отлично подготвени за живота,само след 1 година във военно училище.Ще спре да им пука от каквото и да е,и за каквото и да е.Сериозен плюс в днешният свят.Ще се научат да не вярват на никого.И ще обръщат шише водка без да им мигне окото още в края на първата година.
24
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Военно училище:5 години безправно положение на кадроови военнослужещ с особен статут.Ограничения и произвол от страна на командирите.НЕ МОЖЕШ ДА НАПУСНЕШ!Иначе получаваш огромна сума в дълг за уж похарчените за обучението ти пари.Преди да си изкарал и 2 леваПропускаш шансът си за реално образование.10 годишен договор,без да знаеш за каква заплата.Там където ти кажат,за длъжност която ти кажат.Ама пък си имаш цяла глава на НК-13 посветена на военните.И полиция ,че и съд.
23
12
 
30
 
! Отговори
военен преди 6 години
завърших го през 2006г. , офицер съм с 2магистр. допълн. от цивилен и военен университет, др.месец напускам!!! , няма бъдеще Българската армия, няма бъдеще и Българиа уви ,11години патриотизъм и мизерни заплати ми стигат!!!
22
2
 
16
 
! Отговори
До 23 преди 6 години
И меки китки и леви резби има доста освен оскубаните вежди и епилираните крака. Евроатлантиците и толерастите въобще не ги броя.
21
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Едно време беше престиж и гордост да идеш в казарма. Да се закълнеш , че ще браниш тодината. Стреляше се по границите ни, и не ни трябваха скъпи огради! А сега, епилирани крака и оскубани вежди само!
20
1
 
12
 
! Отговори
Наблюдател преди 6 години
Не се чуете тогава, че всеки първи съден за тежко престъпление е болен, щом там където трябва да са здрави всеки трети е болен.
19
3
 
16
 
! Отговори
разбирач преди 6 години
То и не вярвам да има много трезвомислещи кандидати за НВУ! Първоначалната заплата на завършилите 5-годишното обучение е около 1000лв! Айде, за повечето градове са горе-долу добре тези пари, ама за София- изобщо не са добре! 400лв. е квартирата минимум, 400лв за ядене, 100лв сметки, 100лв слагаш непредвидени разходи и какво стана- даже и за дрехи пари не остават! Какво остава да караш и поддържаш автомобил! Нищо- ще ходят гордо с камуфлажите из центъра на София!
18
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Важно е да върнат казармата, дори и за месец да е. Така младите ще получат знания. Иначе рискуваме да останем без защита. А дори и болен мъжа си е мъж :) нали.
17
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Че то изобщо има ли читав народ на тази територия. Преди 40 години на 100 000 новобранеца отпадаха от военна служба 10 човека. А сега сигурно ще отпаднат половината! Егати народа егати младежта егати държавата!
16
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да,младите са тюфлеци като цяло! Наблюдавам ги внимателно и ще ви кажа че хората на 45-50 год.са по-годни за военна служба и спорт от 20-25 годишните лигльовци! Има изключения,но са малко!
15
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То сегашните мъже сякаш от втора цедка правени!
14
0
 
30
 
! Отговори
Хохо преди 6 години
И вие обвинявате болните хора, че са болни вместо калпавата система и здравеопазване??? Нали наистина не мислите, че някой иска да е болен????
13
2
 
4
 
! Отговори
шматка преди 6 години
До 11Те бавноразвиващи ти кьорав.Кво да праиш .Кофти матрял
12
0
 
27
 
! Отговори
голям цирк преди 6 години
Каракачанката ще връща казармата пък не искат да приемат и хората, които сами се натисткат да служат! Ей това е парадокс! И ако върнем донаборните комисии колко ще бъдат психично болните и със заболявания? А колко ще бъдат неграмотниците? Голяма армия ще правим...
11
0
 
25
 
! Отговори
шматка преди 6 години
Ми то само с помпане на стероидни мускули не става.Иначе вървят и гладат лошо.
10
1
 
23
 
! Отговори
Rado преди 6 години
След 12 клас кандидатствах в университета за курсант и отпаднах, защото имам 0.5 диоптер, а за сметка на моето отпадане влязоха доста хора с успех от диплома и матура 3:00. 50% от приетите са бавноразвиващи се!
9
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не В, а във форма