Дипломация на пикник: Дрескодът на двете – Брижит и Радева

Коя първа дама какво облече и къде сгреши?
25 авг 2017 13:15, Криси Табачка
214
Дипломация на пикник: Дрескодът на двете – Брижит и Радева
Снимка: Олег Попов

Едно от най-значимите събития тази седмица е посещението на Еманюел Макрон и съпругата му Брижит във Варна.

По време на визитата, първата дама на България ще покаже на първата дама на Франция красотата на родината, уникалните покои на бившата румънска кралица Мария в Двореца в Балчик и Ботаническата градина.

Вече ви разказахме за суетата на Макрон и крупната сума, която той е изхарчил за грим и визия, но сега е време да обърнем внимание на тоалетите на двете дами при посрещането на френската двойка.

Роклите

Това, което първо трябва да отбележим, са тоалетите на двете дами. Брижит Макрон се появи в тъмно синя рокля над коляното. Откакто Брижит изгря под светлината на прожекторите предизвиква много спорове за дължината на своите тоалети. Трябва да отбележим, че официалният протокол за такива събития твърдо застава зад дължина, която трябва да бъде под коляното. Защо? Твърде голямото акцентиране върху краката далеч не загатва за дипломатичност и ниво, а по-скоро за сериозен проблем с вниманието... или желанието за привличане на такова. Протоколът никога не диктува голотата в нито една нейна форма, а къс минижуп определено не е добър избор. Родната първа дама също не се откроява със спазване на протокола и демонстрира дължина над коляно. Разликата в сантиметрите тук се откроява, като това значи 2 сантиметра в плюс на Радева.

Дипломация на пикник: Дрескодът на двете – Брижит и Радева

Кройките на тоалетите

Не можем да не отбележим значително по-строгата линия в роклята на Брижит. Правата кройка диктува строг дрескод, а акцентът в горната част е ефектно поставяне на детайл върху модернизирана класика. Радева обаче по-скоро прилича на дама, която се отправя на пикник през 80-те, отколкото на официална и дипломатическа среща на високо ниво. Двуредите копчета в долната страна, допълнени с къдри в края на тоалета, са далеч от сериозни и определено не вдъхват доверие. Липсват само големите ролки в косата и огромната бяла панделка.

Адекватност според фигурата

По този компонент Радева не се отличава с добро. Шевът, който минава над талията по-скоро подчертава недостатъци, отколкото да ги прикрива. При Брижит правата кройка издължава, а тъмният цвят визуално я прави да изглежда по-стройна и слаба.

Дипломация на пикник: Дрескодът на двете – Брижит и Радева

Обувките

Тук сме пълен минус за Радева. Ако Брижит е избрала класически стилето на висок ток, определяни от критиците като най-сигурния и добър избор за среща на високо ниво, Радева се е спряла на сандали с отворени пръсти. Като за пикник. Нюд нюансът с лак е чудесен избор за ежедневието, но показването на пръсти без педикюр в тази ситуация е меко казано неадекватна.

Един огромен минус за Радева - чорапогащникът. Той е задължителен компонент при официалния дрескод, който се спазва при всякакви сезони. Голите крака, както споменахме по-горе, са абсолютно неприемливи за среща на такова ниво.

Като крайна оценка няма как да не дадем точка на родната първа дама за старанието, но действително очакваме всеки момент да извади покривката, кошницата с храна и да поседне на една полянка.

Брижит Макрон, макар с превърналите се за емблематични за нея къси дължини, компенсира със стилен избор на тоалет и обувки, който макар семпъл, отговаря на дипломатичното ниво на визитата им.

Още модни новини и коментари можете да четете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


214
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мани ,а Боцата кат ги цилива и прегръща като на абитуриентски бал,кво да кажеме???????????????там па вече................................
18
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Все пак с многобройните си бръчки и тук Макрон бие Радева.
17
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Прегръщането е по мутренския дрескод,ама това е запазена марка за Бойко.Само дето не го целуна на летището като Хонекер-Брежнев
16
29
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Слабо Радева, много слабо!... Дрескод, протокол?! Некои хора са излезли от селото, но селото не е излязло от тях... :)))
15
9
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Криси явно ще ходи на почивка с комисионната от безсолните си коментари. Правилно! Щом вожда каже плюйте, плюете... Някой за 4 години да видя на Пастирката съпругата?! Не? Ми как ще я видите, като Пастирката го играеше любовница на Главния, Вожда, Слънцето, Въздуха, причината за живот на една група "хора"?
14
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
КРИСИ ОТ КЮСТЕНДИЛ РАЗБИРАЛА ОТ ОФИЦИАЛЕН ДРЕСКОД...
13
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абсолютно вярно 10.
12
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сериозно ли някой си е направил труда да напише статия за две абсолютно безинтересни жени, които просто придружават мъжете си на среща на високо ниво? Вие да не сте се върнали в 60те години нещо? Ако питате мен, изобщо придружителите трябва да изчезнат от протокола, защото не вършат нищо, само харчат пари и отколняват вниманието. А иначе, браво на Бриджит, че не си дава колената. Хайде стига с тия протоколи от преди 100 години. 21век сме, колената не са Забранена зона.
11
11
 
19
 
! Отговори
456 преди 6 години
Може ли да си толкова безкритична да си покажеш грозните криви кокалчета не пред Макрон, ами изобщо...
10
12
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
КАКТО И ДА Е ОБЛЕЧЕНО, МЛАДОТО СИ Е МЛАДО, СТАРОТО СИ Е СТАРО.65 ГОДИШНАТА МАКРОН С ТАЗИ КЪСА РОКЛИЧКА ПРИЛИЧА НА ИЗКУФЯЛА ПАНСИОНЕРКА ОТ СТАРЧЕСКИ ДОМ ИЛИ НА ЛЕКА ЖЕНА ОТ ПИКАДИЛИ. БЯЛАТА ИВИЦА ПРЕЗ ГЪРДИТЕ СКЪСЯВА ОЩЕ И БЕЗ ТОВА КЪСОТО И ТЯЛО. И ВСЕ ПАК ОТИВА НА РАЗХОДКА В БОТАНИЧЕСКА ГРАДИНА, А НЕ НА БАЛ ВЪВ ВЕРСАЙ. ТАКА, ЧЕ ЗА ТАЗИ ЦЕЛ РОКЛЯТА НА ПЪРВАТА НИ ДАМА Е ТОЧНО НА МЯСТОТО СИ.
9
25
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Селянката може да я изкараш от селото но селото от нея не! Това си е вродено още от зачатието. Как може на бос крак да обуеш тези сандали? Поне да беше обула чорапогащник или тричетвърти чорапи! Погледнете само колко грозно и стърчът пръстите. Евала на бабето на макарона. Затворени токчета тънък ток и я прави по млада в краката с 20 години. Ама бабето знае как да се обува и облича за да изглежда млада.
8
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ама наистина г-жа Радева веднага да смени стилиста си! -какви са тези сИлски рокли,сандали , 14 "тенис" топки - Ужассс !А иначе не ми възхвалявайте възрастната Бриджит - то лице в бръчки,то ръце бръчки и никакво късо рокле няма да и върне младоста -дори е жалка и дори ми е жал малко за Макрон !
7
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пикник, ролки и бяла панделка ... много американски филми от 80-те май ви се въртят в главата.А прегръщането през рамо по кой дрескод е?
6
9
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нещо много злобно.Къде видяхте строгата линия в роклята на Макрон!?Точно обратното.Роклята е като за абитуриентски бал.Нашата е по обрана.За обувките съм съгласен.И все пак това е лятна резиденция.Макрон се прави на ученичка с тези дрехи но не и подхожда на годините.Да се учи от Мелания
5
3
 
25
 
! Отговори
morelini преди 6 години
Нали за тях се грижат една камара хора...нямаше ли кой да обърне внимание на тези неща.
4
5
 
38
 
! Отговори
123 преди 6 години
Абе тая наш'та президентша много мощна бе. Като я гледам и се чудя дали президентът не яде шамари вкъщи.
3
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Брей кви разбирачи от политически дрес код.
2
5
 
13
 
! Отговори
хахаха преди 6 години
Не знам, ама и двечките носят около 45 номер обувки!!
1
11
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма ли чоропогащи в президенството, питам аз