Любов на колела! Влюбени обиколиха Европа с ретро автомобил

За по-малко от месец Галина и Андрей изминали 11 хил. км
2 сеп 2017 18:28, Екип на Bulgaria On Air
12

Влюбена двойка от Велико Търново обиколи цяла Европа... с ретро автомобил! Галина и Андрей решили да посетят най-известните забележителности на Стария континент заради любовта си към пътешествията и страстта си към ретро возилата. Така за по-малко от месец изминали над 11 хиляди км.

Те са млади и влюбени. И искат да грабят от живота с пълни шепи. Заради това и решили да тръгнат на пътешествие с ретро автомобил.

В продължение на година двамата отделяли средства за своята мечта. Притежавали свой ретро автомобил, който обаче се счупил точно преди тръгване.

В навечерието на своето пътешествие те открили перфектното за тях возило по Интернет. Ретро моделът е от 1979-а година. Галина и Андрей още от пръв поглед се влюбили в него, но до последно се притеснявали да не ги остави на пътя. След 900 км това станало и факт.

"Насред магистралата автомобилът угасна. Оказа се, че бензиномерът не показва вярно и свършило горивото. Обаче имаше друг проблем - резервоарът засмукал боклуци и трябваше да извикаме пътна помощ", сподели Андрей Христов.

Автомобилът, обаче, бързо бил оправен. Повече не ги предал и двамата успели да завършат своето пътешествие. Галина и Андрей успяват да обиколят всички европейски държави за 25 дни. Преживяването им струвало само 3000 евро. А следващото предизвикателство е ретро обиколка на цяла Африка.

Вижте повече във видеото на Bulgaria On Air!


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
Пътуващите.. преди 2 години
Да, реални са тези пари като разход, плащахме само гориво, такси по пътя и храна от супермаркет си пазарувахме,само 2 нощувки имаме в хотел, в Чехия и Париж . В сумата влизат дори и входовете на някой от забележителностите, които посетихме. Защото се разгледаха доста места. 11080 км.беше цялото пътуване. А що се отнася до колата, ретро си е от всякъде, в Германия сигурно са забравили, че са я произвеждали вече. И да, колата ни излезе много по - евтина от екскурзията.
11
0
 
0
 
! Отговори
Nina преди 6 години
"Слава във висините Богу, и на земята мир, между човеците благоволение!"
10
0
 
14
 
! Отговори
Нормално е.. преди 6 години
И ние няколко пъти се канихме, ама вече нито ми се обикаля, нито нищо. Едни приятели ходиха 2-3 пъти чак до Шотландия, с малко по-нова кола. Тази дето са ходили не е ретро, а класика- нито са се уморили, нито са подскачали като картофи вътре. Моята баба(Бог да я прости), има "ретро" пътуване от ТКЗС Гецово до морето в ремарке с пейки, дърпано от трактор.Председателят казал за награда-ей туй е екстремно вече, не с Мерцедеса!
9
1
 
5
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 6 години
ретро? ретро е на деда ти корекомската лада. за тая линейка половината олдфагове в българия биха продали бабите си. не разбрах само, защо е " догримирана" за да изглежда счупена.дали е опит за некв псевдо ратрод, или е чисто малоумие?
8
2
 
14
 
! Отговори
да знаете преди 6 години
ретро автомобил в българия се води кола над 30години
7
0
 
8
 
! Отговори
До: Бръчков преди 6 години
Що бе? Евтино ли ти се вижда? Ми ако са спали на палатка или на пейка в парка?
6
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво, това пътуване в красивата Европа ще им остави чудесни спомени за цял живот!До сега не съм чул никога някой да е поискал да пътува из Русия с кола!С конска каруца- може!Пътищата са им удобни за подобен вид транспорт.
5
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво на младите! Ама като гледам видеото, ако е вярно всичко (щом са обиколили цяла Европа нищо чудно да им струва 3000 евро) на тия колата им е струвала много по-евтино от самата екскурзия.
4
10
 
0
 
! Отговори
Бръчков преди 6 години
за 25 дни с 6000 лева !? Хайде смятайте ....пълен абсурд ! С 240 лв. на ден в Европа , гориво , храна , такси и т.н.т. !
3
5
 
22
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
Мерцедес, стария двигател, с чугунената глава. Класика в жанра! 1 милион километра, без проблем, до основния ремонт. Такива вече не правят, особенно след 2000 година.още с проектиранито им след 2000 год се взимат мерки да изкарат гаранцията, и после-плащаш луди пари за поддръжка.
2
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво,само така!
1
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво на младите! Обаче у нас мнозинството кара ретро автомобили по принуда. Така че сме свикнали.