След референдума на Слави: Никой не мисли за ново допитване!

2 г. след инициативата на водещия няма подписка за друг референдум
3 сеп 2017 07:45,
58
След референдума на Слави: Никой не мисли за ново допитване!
Снимка: Олег Попов / Dnes.bg

След инициативата на "Шоуто на Слави" за национален референдум, която започна официално на 9 ноември 2015 г., нито един инициативен комитет не е внесъл подписка за предизвикване на национално допитване до народа.

Това сочи регистърът по Закона за пряко участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление, поддържан от Народното събрание.

След Слави Трифонов там са вписани само две предложения за национален референдум. И двете са на едни и същи варненски комитет "за освобождение на България от финансовото робство и управление чрез пряка демокрация" с едни и същи 9 въпроса относно правомощията на банки и частни съдебни изпълнители. И двете заявки са с дата 1 юни – от 2016 г. и 2017 г. Както и миналата година, тримесечният срок за събиране на подписи на този комитет, изтече на 1 септември, без да бъде внесена подписка.

Преди референдума на Слави Трифонов, за 7 години бяха внесени общо 18 предложения за национално допитване – по няколко във всяка от годините след 2010-а с изключение на 2011 г. Сред инициаторите бяха президентът Росен Плевнелиев, депутатите от ГЕРБ, партиите ВМРО, РЗС, "Атака", СДС и още няколко по-малки формации, както и няколко комитета от известни личности.

Все още не е съвсем ясна съдбата на референдума на "Шоуто на Слави". По закон парламентът трябва да приеме или отхвърли с гласуване всеки един от трите въпроса – за мажоритарен вот в два тура, за задължително гласуване и за партийни субсидии от 1 лев на глас годишно.

Това трябва да стане в тримесечен срок от датата, на която ЦИК уведоми НС за окончателните резултати. Това се случи чак на 1 юни 2017 г. заради проточилия се съдебен спор за валидността на допитването.

Процедурата няма нищо общо с внесения от ГЕРБ, но отхвърлен от мнозинството депутати законопроект, който предвиждаше исканията на референдума да се приемат.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
1
 
0
 
! Отговори
7/8 преди 6 години
на тоя *** може да му се повярва ако донесе бележка от студио Калканов че се е родило плешливо, с къдрави косми излизащи от ушите и руси солени къдрици от носа.баба, горкинка еми неможе да се опраа с тея нови думи като види плешляк ф талавизеро се пита " ко, баби, стана с ре фръц нарендумъ", "дал шъ *** салнирват"; " дал шъ *** дискинтят" ил , баба, нени амо кът *** глядами ша да се плужеко докара до едно класическо ЕБ-КЛАСИКО с едно суджикесто триединство"
47
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Слави и БСП скроиха този референдум като смятаха, че ГЕРБ ще е против, но ... само ГЕРБ гласува ЗА референдума и да се гласува за него в НС, а ДПС и БСП гласуваха с Против референдума.Плешшивия и комунистите отново прецакаха глуупавия народ.
46
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Слави е в Слънчев ден, до Варна, има апартамент за 1,5 млн лв.И като се правеше на одлепял пак беше там, правеше купони на плажа.А после лъжеше че ослепявал!
45
2
 
4
 
! Отговори
мадагаскар преди 6 години
Славчо не разбра че то е България и тук властва негово величество политика от НС и к'вото каже той т'ва става като никой от народа няма думата.Като не му харесва да бяга.Тук никога няма да бъде Ангия,Германия,Ирландия и сме на светлинни години от това да се наречем правова и уредена държава каквато е западна Европа.Ще обедняваме още повече,други ще бягат и няма да се върнат повече,няма да има работна сила, с една дума ще пропадаме яко а Бойко ще ни лъже все така за стабилността на държавата.
44
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз чух че ще дава шоуто си на невестулката Сиромахов .След като голяма част от екипа му принуди да напуснат шоуто останаха само най некадърните и мазните. Слави вече неможел да води шоуто и щял просто да е продуцент .
43
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Куция къде изчезна? Ще се пенсионира ли? Как ще живее чалгата и простотията без неговото предаване?
42
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Видяхте ли целта на гологлавия измамник каква е била. Някой да си спомня къде се покри. Извади си един болничен и хвана балкана, извинявам се вместо планината някъде в чужбина.
41
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** = eбaти
40
3
 
7
 
! Отговори
порно преди 6 години
Слави е като Кеворков. Разввратиха младите с грозната си ЧАЛГА, а сега се правят на *** българите...
39
3
 
9
 
! Отговори
виц за Славчо преди 6 години
Влизат Слави Трифонов и Иво Сиромахов в една аптека и Слави казва на аптекаря - два каапута. Да виждам - отговаря аптекарят. А нещо ще желаете ли ?Аз някак не мога да приема, че каапути ще правят гражданско движение ? А Вие как мислите ?
38
5
 
3
 
! Отговори
Nekov преди 6 години
Ke doide pak zima, ke doide pak referendum.
37
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Слави за толкова глупости допринесе и беше спомоществовател та сега тръгнал да се прави на ангел. Толкова хора набежди в предаването си за какви ли не! Сега, вижте ме, аз съм ангел хранител-спасител, небесен.
36
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Помните ли един политик-лъжец след референдума каза за субсидиите "не един лев, нула лева ще ги направя". Излъга... и лъжата му се размина.
35
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Имаше местни референдуми, не имало общодържавен
34
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе още ли мислите че някъде нещо решава народа......те така го карат да мисли.
33
3
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Измислили са го - това, което депутатите гласуват важи да българите, това което българите гласуват, не важи за депутатите. За българите има пенсионен закон с таван на пенсията, ама за висшите политици има друг текст и специални пенсионни правила. За електората - неработеща здравна система, за политиците - правителствена болница. За електората - дремеща полиция, за политиците - собствена система за сигурност, НСО. Живеят си хората в политиката в паралелна държава и не щат Слави да им се бърка.
32
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То въпроса на Шоуто не беше ли за задължителноста на народното допитване за узаконяване и превеждане в изпълнение по волята на народа както естествено управление чрез пряка демокрация като противовес на робството дето тегне на шията народна и уж уредено в конституцията да го нема или да не тегне при разглеждане на въпроса/ите антиробство/а как анти ги имало и да ги нема сега въобще по видове,начини,обстоятелства за приложение,защо такива важни въпроси имат кратък срок за набиране численост за ра
31
11
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Референдума-отсвиренКакво се радваш - отсвириха 2,5 млн. българи. А законите в България са едно гласувано беззаконие - практически е отнето правото на българина да се произнесе по който и да е въпрос на референдум. Правилата са такива, че е невъзможно референдум да мине. Бай *** в политиката си реди пасиансите в парламента и се е погрижил народа да не му се меси в далаверите. Егати държавата! А се радват, че Слави бил отсвирен, без да разберат, че тук не иде реч за Слави.
30
15
 
12
 
! Отговори
Референдума-отсвирен преди 6 години
Депутатите пуснаха референдума на чалгаджиите на Слави по наклона на бобслея, т.е. го отсвириха. В крайна сметка ЦИК и съдът решиха, че референдума на учиндолския умник е само пожелателен , а не задължителен поради липса на достатъчен брой гласове. Това са законите на България. Какво му остава на дългия клоун Славчо да организира нов референдум като убеди повече хора да гласуват Да му пожелаем успех.
29
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Играем си на демокрация. Във Великобритания 52 % бяха достатъчни, за да започнат политиците стриктно на изпълняват това, което са гласували техните избиратели, макар да се съмняват в полезността на Брекзит. В България над 90 % не бяха достатъчни за българските политици поне да си мръднат пръста. Ей това е разликата ни с цивилизования свят. Тук политиците живеят в паралелна държава, където са недосегаеми и правят каквото си пожелаят.

Спонсорирани публикации