Не казали на полицаите, че им дават по 25 ст. за нощен труд

Синдикатът им плаши със съд ръководството на МВР
49
Не казали на полицаите, че им дават по 25 ст. за нощен труд
Снимка: Булфото, архив

Синдикатите в МВР обявиха, че предложението на ръководството на ведомството за промяна на заплащането на нощния труд на полицаите не е съгласувано с тях.

Още по темата

Преди ден от вътрешното ведомство пуснаха на сайта си проект на заповед, според която нощните дежурства ще се заплащат допълнително по 25 стотинки на час и така полицаите ще получават по 2 лева за 8 изработени часа.

Освен това, със заповедта се определя и допълнителното възнаграждение, когато служителят се води "на разположение и се намира извън местоработата си" на място, определено със заповед и/или график. Тогава ще му се изплаща допълнително за всеки час или част от него в размер на 0,10 лв.

От полицейския синдикат обаче припомниха, че промените в заплащането за нощният труд, са част от промените в Закона за МВР и вече са внесени в Народното събрание.

От синдикалната федерация не изключват възможността да сезират съда за действията на политическото ръководство.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Синдикати в полицията ? Хм в армията що нема синдикати при Живков що немаши синдикати у милицията - така требе да е и в полицията.Щом са униформени требе да има устав както в армията .Требе да има ред и йерархия и всяка жаба да си знае гьола. А си сгафил товарен влак да те гази.
42
1
 
2
 
! Отговори
Абе преди 6 години
чух една добра новина,че по-места са ги подбрали тия от синдикатите?!Кой за пенсия,кой за уволнение,кой за нещо друго?!Едно голямо браво на Господин Министъра ако успее да ги очисти!Най-големите алкохолизирани *** и търтеи по-места,се писаха най-големите стожери и радетели на справедливостта?!?!?!И плашат със съд на всичкото отгоре?!Чакайте бе кои сте вие бе смешници,по-големи от Министъра,Главният секретар,Зам,министрите???Ако съм на тяхното място,до сега да сте забравили,че сте били в МВР!!
41
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
25 стотинки на час ...., а аз се чудих защо като отидохме да съобщим, че са ни обрали, онзи само вдигна рамене и каза, че всички сме на този хал...., ами то за толкова му се плащало на човека.....
40
10
 
9
 
! Отговори
Перо преди 6 години
Аз не знам някой на сила да ги кара да са полицай! Не ти харесва работата, намери си по добре платена! На всякъде по света държавните слъжители не са добре платени, но пък затова се ползват със сигурност и ред други привилегии! Кой има годишен отпуск повече от седмица в частния бизнес? Познати на по 46г са пенсионери вече от полицията, добри пенсии и цяла шапка пари на изпроводяк! Ехоо, а първо да поработите, не само да се возите в патрулките и да обикаляте автокъщи и барчета(Дупница)
39
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Беден и слаб полицай не съм видел. Колко хора работат в МВР със заплата и пенсия в пълен размер и колко лева прави това 608 лв. ли или 2000 - 3000 лв. ? Колко полицай бачкат допълнително като шофьорче, охранителче, земеделийце и пр. знае ли г-н министъра?Спешна реформа иска МВР. Доволни ли са хората от работата на МВР - полицията ?
38
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За 25 стотинки мога да давам дежурства от кревата в къщи.
37
4
 
15
 
! Отговори
Пожарникар преди 6 години
Пълни некадърници сте под мен . Нека ви кажа първо че вече го няма това 20г. работа и да си пенсионер. С всяка изминала година ги вдигат . Второ на номер 29 ще кажа че докато чакаме дебелите докторици да дойдат с линейката сме спасявали и животи !
36
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е гати пропадналата държава.От 0.18ст. отваме на цели 0.25ст.Това е нещо велико.Световна новина.Това ще са най богатите полицай в ЕС.
35
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така ли се борим с корупцията.Двадесет и пет цирея да ви излязат ,да не казвам къде.
34
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
МНОГО са 25 ст. на час.Те направо ще станат олигарси.Къде отивате.
33
0
 
5
 
! Отговори
Неа преди 6 години
Ще има ли удръжки на 0.25 или на 0.10.?
32
0
 
10
 
! Отговори
Неа преди 6 години
"допълнителното възнаграждение, когато служителят се води "на разположение и се намира извън местоработата си" на място, определено със заповед и/или график. Тогава ще му се изплаща допълнително за всеки час или част от него в размер на 0,10 лв." Господи !!!!!!
31
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
34, ПО ТОЧНО ЗА 25 СТ НА ЧАС НОЩЕН ТРУД ТОЛКОВА РАБОТА- КРАЙ НА ЛЕГЕНДИТЕ ЗА ВИСОКИТЕ ЗАПЛАТИ НА 5 ТО МЯСТО В СВЕТА ПО РИСК ПРОФЕСИЯ- СМЕШНО, ОБИДНО- ИМА ЛИ ОЩЕ КОИТО ЖЕЛАЯТ ДА РАБОТЯТ СРЕД УТАЙКАТА НА ОБЩЕСТВОТО. ЗАДАВАЩИТЕ ОПОРНИ ТОЧКИ ГО ОСЪЗНАХА И ОПОРНИТЕ ТОЧКИ СА НАСОЧЕНИ КЪМ ПРОКУРАТУРАТА- ВЕЧЕ НЯМА ПОЛИЦЕЙЩИНА.
30
13
 
10
 
! Отговори
Anonymous преди 6 години
За толкова работа и 25 стотинки на час са им много, я да кажат колко други привилегии имат-ранно пенсиониране, високи заплати и пенсии и т.н.
29
0
 
12
 
! Отговори
Соцялно слаб депутат преди 6 години
25 стотинки престижно звучи на час и то нощен труд.
28
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не им били казали, маани, маани - остави се. Ами някой трябва да ги чете тези наредби за нощния и извънредния труд. То е същото като при правилника за движение по пътищата. Трябва да се чете. Който може, с една дума.
27
11
 
15
 
! Отговори
Саранчо преди 6 години
Ако не им харесва мога да ги взема в моята бригада,санирваме блокове,много работа има
26
13
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само да ви кажа,че и на докторите дежурствата се заплащат по10ст/час.Защо не се коментира това, ами се говори за дебелите тюфлеци?Ако стане катастрофа, ако има инцидент-тюфлека ли ще си мръдне шкембето или ще се молите по-бързо да дойде линейка? Тези доктори дават дежурства в спешен център , като им се плаща унизителни стотинки, Ноооо, дебелите от статистиката ще излизали на протест..Ноо, нали пазят властта от народолюбието, така ще е...
25
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каквото и да говорите и Ало обирджийте знаят, че хората имат най-голямо доверие на полицаите. Е, всичко се плаща! Не съм чула старец да даде парите си на учител, но за полицаите и в *** ги хвърлят!
24
13
 
26
 
! Отговори
бухала преди 6 години
Гледам жените и дъщерите на граничните полицай разполагат са доста парични средства откриват си собствен бизнес сладкарница, наемат цели къщи, а никой не влиза или си купуват апартамент за 100 000 телефони, почивки, а работят за 500 лева при това с деца.Някой може ли да ми каже колко е заплата на един граничен полицай, та си отглеждат в къщи такива принцеси .