Русия доминира над Черно море, но пък заплаха за нас няма

Военният дисбаланс е в нейна полза, но разумно обяснение няма
12 окт 2017 10:37,
248

Русия доминира над Черно море. Военният дисбаланс е много силен в нейна полза, за което пък от своя страна няма разумно обяснение, посочи в студиото на "България сутрин" експертът по отбрана ген. Съби Събев.

Повод за дискусията стана информацията, тиражирана от световните медии, че НАТО ще разположи многонационални сили в Черно море, за която пък вчера лидерът на социалистите поиска обяснение лично от премиера Борисов.

Още по темата

"Няма планове за постоянно присъствие на военноморски сили на НАТО в Черно море, категоричен бе експертът по отбрана. По този начин той подкрепи тезата на правителството, която бе оповестена след изказването на Корнелия Нинова на брифинг в Министерския съвет от зам.-министъра на отбраната Атанас Запрянов.

"Политиците ни обаче бяха подведени от термина "Черноморски сили". Когато става дума за Черноморските сили на НАТО, трябва да сме наясно, че освен в Черно море, те ще бъдат базирани и в региона, включват също така сухопътен компонент, който активира една многонационална бригада с българско участие в Румъния и още девет държави", каза още ген. Съби Събев.

Пред Bulgaria ON AIR той заяви, че непосредствена заплаха за България от страна на Русия няма. Но въпреки това тя преследва собствените си национални интереси и са открити сериозни нарушения с прекрояване на границите ѝ, които не могат да бъдат приети за нормални в изградената от Европа архитектура за сигурност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


248
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А организирания от САЩ преврат в Украйна съчетан с раздаване на понички на "бойците" за Америка лично от Нуланд като какво прекрояване го определя Иксперта Събев, отличник по дисциплината "Партийно строителство в БНА"?
18
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много ми е забавно когато става горещо на метри от границата ,как се намират "хора" дето изграждат идеология за нещата.Нека си играят на воина ,далече,далече тук не ги искам и двете сили.
17
0
 
6
 
! Отговори
Александр Витко преди 6 години
Съби, а не давай акъл с тоя Дръски пропит от миризма на плажно масло..
16
3
 
0
 
! Отговори
До 12 преди 6 години
До не дали, а когаХоди се прегледай...имаш мноого, мноого тежки ментални проблеми.
15
3
 
17
 
! Отговори
NATO and out преди 6 години
Ние сме окупирана от САЩ територия. Да американците са окупатори като турците преди 140 години. Да който помогне да изгоним американците и техните престъпници на власт тук ще бъде освободител за мен
14
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
самият факт, че доминира и военните й сили са диспропорционално много е заплаха. Какви са тия успокоения, за момента заплаха няма. Ми то момента е мили части от секундата, а какво става утре, вдругиден, ако реши да използва тия сили тогава ли ще търсим решение?!?
13
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ДОкато тази държава не се освободи от всички руски ***...няма да се орпавим.
12
2
 
14
 
! Отговори
vlady преди 6 години
България и Украйна поотделно имат повече адмирали от Русия и съответно доминират. Имаме изтъкнат учен като проф. двн. Медникаров, под чието ръководство е разработена стратегия за доминиране в Черно Море само с един кораб, в момента се разработва такава без кораби.
11
5
 
19
 
! Отговори
не дали, а кога преди 6 години
От 1955 година ФРГ е член на НАТО. 12360 офицера от хитлеристкия вермахт, стават офицери от НАТО. 300 офицера от Вафен СС, стават офицери от НАТО. 44 генерала и адмирала, назначени в НАТО до 1957 г. идват от вермахта. През последните 15 години са регистрирани 2085 военнослужещи с нацистки убеждения. Значи НАТО е наследник на хитлеристкия вермахт, който на 22.06.1941 година нападна СССР? Въпросът е, не дали, а кога НАТО, наследника на хитлеристката армия, ще нападне Русия?
10
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Май пак ще трябва да ни освобождава Русия от натовско робство
9
6
 
12
 
! Отговори
погр ебален агент преди 6 години
Ген. Събев: Русия може да държи всички в Европа под прицел. По тази причина аз изкупих всички памперси за възрастни, налични по магазините.
8
6
 
24
 
! Отговори
:) преди 6 години
Турция такива изтребители сваляше, че 2 минути след това блокира телефоните на НАТО от звънене и молби за защита :)))а после 1 година Джолан бягаше като домашен любимец след Путин за прошка :))))
7
5
 
18
 
! Отговори
антинатовец преди 6 години
Къв е тоя бе ? Като къв са исказва ? Кви са тиа продажници антибългарски дет им дават трибуна ?
6
4
 
4
 
! Отговори
до 6 преди 6 години
Те пък парите дето ги дават другите ,само за лаладжии.С пр.ня боя не става!С Йерехонски тръби ,софра не ти поднасят.Живеи си смешния животец и гледай в морето какви гимии плуват.
5
31
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само един самолетоносач трябва да влезе в морето и край с "доминацията".Рашките винаги са имали един проблем - искат да владеят и да имат държави ....Обаче хич не им се дават пари :))
4
8
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То пък остана Турция или Молдова да доминират.Чудя се ако това е едно море, то световния океан от кого е доминиран?Ако питаме Американците и в Баикалско Море трябва да имат самолетоносач.Може ли да си вреш носа навсякъде и после другите да са ти криви ,че не те пускат.
3
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Отвързаха поредният пудел ...
2
8
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е фалшива и подвеждаща новина.Ако сащ не се бяха вмесили в украйнатя и досега щеше да си има Крим.Т.е. когато се допусне сащ да се месятвъв вътрешните работи на една държаватя рано или късно отива на кино. Окей?
1
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Черно Море е Руско ве алоу нищо, че има още няколко държави на него... рибите говорят руски!