МВР-шефът: Спас е калпазанин, а който иска евтини билети - да страда

Радев не ще да дава пари за някой, който иска да мине метър
Обновена: 13 окт 2017 15:00 | 13 окт 2017 14:45,
65
МВР-шефът: Спас е калпазанин, а който иска евтини билети - да страда
Снимка: БТА, архив

Спас от Кочериново е калпазанин, а жертвите му също са виновни, защото са "искали да минат метър" с евтини билети.

Така вътрешният министър Валентин Радев коментира скандала от Спас, по-известен като Александър Николов. Мъжът се прочу като Facebook измамника, който ужили десетки с обещания за евтини самолетни билети в социалната мрежа.

Министърът предупреди, че всички трябва да внимават какво правят и обясни, че не могат да се хвърлят средства за хора, които не вършат неща по правилата.

Още по темата

"За този случай във Facebook ще кажа само едно - всички да внимават какво правят. Легалният начин да си купиш билети и всичко останало по правилата, е на друго място. Това, че "някой иска да мине метър" и да си купи билет по-евтино, да страда!", заяви Валентин Радев.

"Не мога да хвърлям сили и средства допълнително да предпазвам тези, които неблагоразумно вършат неща, които не са по правилата", допълни министърът и каза, че със сигурност Спас от Кочериново ще бъде обявен за издриване, защото е "калпазанин".

Радев коментира и увеличението на заплатите в МВР. В бюджета за 2018 г. ще бъдат отделени 55 млн. лева за увеличението на възнагражденията на полицаите.

"Най-вече ще е за тези, които са с полицейските правомощия. Това е справедливо. Има заповед и не назначаваме хора в администрацията, за да назначим там, където има недокомплект на служители с полицейски правомощия", обясни вътрешният министър.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари